YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Roland (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Kako da ubacim sempel u va7??? (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=1244)

GALA 19.11.2007 14:31

Va7 ima sempler ali ne onaj sto nama treba to su semplovi u jednom tonu i nemozes stavljati eho na njih nemozes ih koristiti u ritam sekciji u biti glupost je to uopce koristiti nije to to

Alix 20.11.2007 10:14

Galo---legendo ne znam šta si mislio s tim Semplerom...Ja koliko znam sempler omogućava "snimanje" ili "kopiranje" raznih zvukova koji se poslije dorade (dadavaju efekti) i memorišu se na medij...Kasnije se sa medija učitavaju u RAM koji ji radna memorija Semplera i iz RAM-a sempler vuče boje...E sad VA-serija nema ni RAM,ni Sempler,ima samo User banke koje se mogu napuniti sa zvukovima i ritmovima Rolandovog formata i to je sve što ta serija pruža...E sad da ste spomenuli Rolandovu FANTOM seriju...To je nešto sasvim drugo...PozdraV!

GALA 21.11.2007 05:29

Prijatelju aj da se ja i ti ne prepiremo ja VA7 imam 5 godina VA7 moze semplovat i ima sempler i nesto malo Ram memorije al taj sempler nije moguce koristiti za nesto kvalitetno ubiti mozes semplovati kad podrigujes,prdis,vristis,jebes a ona stenje i takve gluposti nemoze se koristiti za nesto ozbiljno nije to onaj pravi sempler

Alix 21.11.2007 08:35

Nikakve prepirke nema pobogu...Ej treba sad opet stvarati gužvu...Kad sam gledo specifikacije dok sam imo još G1000 (namjeravo naravno kupiti noviji Rolandov aranžer),nigdje nije bilo ni sluha o sempleru ili RAM memoriji...Al nema veze,sintha nikad nisam imo pa ne znam sad možda je bila koja serija klaviaturi sa RAM-om...U svakom slučaju sve najbolje i budi mi dobar!...PozdraV!

GALA 21.11.2007 16:13

Ma drug jebes li sta nemoj da mi te ko sekira sto se tice VA7 i tog semplera nije sempler kao na tritonu to je cista glupost cak se zove VariPhrase ma skroz bezveze. Al Va7 ima sempler al (bezveze) hee..hee

daisa 21.11.2007 17:06

va 7 ima sempler al ko da nema cisto sranje koje nesluzi nicemu mozes pustati neke zajebancije al za zvukove mozes zaboraviti

GALA 21.11.2007 17:31

Bas tako!!!,to i ja pisem vec po peti put al izgleda da nisam dobro objasnio

daisa 21.11.2007 18:27

Citat:

Originalno postovano od GALA (Post 20837)
Bas tako!!!,to i ja pisem vec po peti put al izgleda da nisam dobro objasnio

ma care sve si ti dobro rekao sad ko shvati shvati.....ja nisam imao nikad va7 niti bilo kog rolanda pa nemogu sad tvrditi nista al moj najbolji drug ima va7 i slusao sam sta more sa semplovima i moze jako malo i moze citati semplove ali samo jedan layer kao sto si vec rekao sto je jako slabo nije lose sad da ubacis neke zeze a za ostalo je bez semplera pozzzzz

srle69 25.11.2007 15:39

Skinite sa neta turbodisk1 i 2 pa ce te videti mogucnosti VA "semplera" i zasta je on namenjen.Bice vam sve mnogo jasnije.

GALA 25.11.2007 16:01

Citat:

Originalno postovano od srle69 (Post 21036)
Skinite sa neta turbodisk1 i 2 pa ce te videti mogucnosti VA "semplera" i zasta je on namenjen.Bice vam sve mnogo jasnije.

Ajd majke ti objasni nam ti. Stvarno bi volio znati

Trenutno vrijeme na Forumu 07:22

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org