![]() |
Ni u kom slucaju nemoj da spricas kontakte kontakt sprejom ili da mazes gumice grafitnom masti.:mad:
Kad skines gumice sa ploce sa kontaktina,kontakte ocistis alkoholom,a gumice operes uz pomoc neke mekane cetkice za farbanje i malo deterdzenta za posudje. Kad se sve lepo osusi vratis nazad. |
:mad:
Kolega, jel ti čitaš što sam ja napisao ??? Premaže lagano kontakte (lemove na kojima se nalazi grafit) s grafitnom masti, a ne gumice !!! I to količinski kao da je stavio lagani premaz laka. A zbog čega ne bi stavio malo kontakt spreja pošto očisti ? Pa to mu je i namjena, da poboljša karakteristike istrošenih elektroničkih elemenata. To je isto kao da hrđav katanac nečeš pošpricati s WD 40. Ja sam uvjek na svim svojim syntovima u više 25 godina prakse uradio tako i niti jedan mi synth nije izgorio radi toga, i svaki sam na taj način popravio. Na neke sam syntheve kad su potrošili grafitne kontakte ispod tipke čak uspješno ugrađivao staniol (foliju) s cigareta i radili su i danas rade besprijekorno. Prijatelju, neke stvari prije isprobaj, pa tek onda sudi jel može il ne. Ako mi ne vjeruješ, dođi do mene, ja ću ti prezentirati in live kao se to radi. |
Kolega sa tim imam vise radnog iskustva nego ti(bez ljutnje).
Kazes ovde lemove na kojima se nalazi grafit,pa nije ti to daljinski od Tv-a. Jel znas kako izgledaju kontakti na ploci od klavijature,ispod dirki? U velikoj vecini su metalni,a ne od grafita. Grafitne ces naci jedino kod onih sinteva sa pijace. Zao mi je sto nemam trenutno sliku ni sa jedne klavijature da ti pokazem na sta mislim. Ti kontakti ne podnose masnocu,prasinu i sl. |
Trenutno vrijeme na Forumu 22:44 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org