![]() |
Prvo opijanje je bilo za novu godinu 1998. Jedna ženska me kao izvela vani da uzmem friški zrak jer sam bio kao svijeća blijed u licu.Pijan kao truba! Umjesto da mi pomogne, ona me skoro silovala. Ja se malo čega sjećam ali oni koji su vidjeli su mi rekli. Ružna kao porezna markica! Ženska je katastrofa, ali šta da radim. Nisam bio u stanju da se branim.=)) Užas!::">
|
@Emir: Covece gde nadje absynth..... I to za prvo pijanstvo... auuuuu. Cuo sam da je to opako pice, nesto kao droga. Svakakva pica sam probao, ali za to ne bi imao muda.
|
to je pice umetnika.... nije kao droga al te otkine, ja sam jedno celo leto pokusavao da ga pobedim al na kraju sam odustao....
@bokivelik a ovo "Na svirkama takodje nepijem jer prestanem da cujem." ide u moj potpis, iskidao sam se od smeha, a i meni je to mana... |
meni rece rodjak koji je bio na eksurziji u Pragu da popijeni jedan cep od pravog orginal absyntha moze tako da te rokne da imas haluncinacije
|
uf nije bash tako, pice ko svako pice... e sad ima i ona jaca vaijanta...
|
Absinthe cesto pijem i volim ga. Ne verujem da ima neka dejstva kao lake droge ali i da ima - to je zanemarljivo. Gotivno je kad se zapali pa dok gori na slamcicu ga vuces, ima tih fora milion. Ipak, pivchuga je pivchuga! :)
Dell, imam 2 boce originalnog britanskog absinthe-a u bifeu kuci i veruj mi da te taj slagao. |
koliko ja znam absint nije britanski...
|
Mislim da je Svajcarsko pice (nisam siguran) ali covek koji je mom matorom doneo to je rekao da je ovaj from England. E sad je*em li ga, ne znam. :P
|
Smaragdni napitak sumnjivog porekla simbol je boemskog života u beogradskim kafićima i noćnim klubovima. Zovu ga flaširano ludilo ili piće genija. Cenjeno, obožavano i zabranjeno. Absint je bio muza umetnicima Pariza 19. veka. Mone, Verlen, Dega, Tuluz-Lotrek, Van Gog, Vajld i Pikaso predavali su se eliksiru, čak i kada ih je dovodio do ivice samouništenja. Zakonom zabranjen od Prvog svetskog rata, smaragdni napitak se vratio da obeleži početak trećeg milenijuma. Absint, koji sadrži 70 odsto alkohola, THC, sastojak koji jedino ima još marihuana, i opijata u tragovima, legalizovan je prvo, gde drugde, nego u Holandiji, a zatim se histerija proširila na ostatak sveta. ;)
|
Apsint je francusko pice, t.j francuzi ga najvise proizvode i vole a pravi se od svajcarska biljka, negde pre pocetku prvog svetskog rata je bio zabranjeno bas zato sto se mislilo da je kao driga i da stvara halucinacije. Oko 1990 godina je opet dozvoljeno za prodazbu. Vise je dokazano da ne stvara halucinacije al opet je fakt da ima mnogo jace dejstvo od obicne rakije, vina... itd. Citao sam da olaksava svest i stvara neki vid "cist razum", ne razmislja covek o nista. Znam da Oskar Vajld i Vinsent Van Gog su ga pili mislejuci da povecava kreativnost.
Jbg.... volim da citam wikipediju :D Inace ja nisam ljubitel na alkohola. Popijem par casa sa drustvo a pijanstvo je tudjo za mene. Cist sam jos :D pozz |
Trenutno vrijeme na Forumu 21:47 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org