![]() |
Mislim da je autor Kvaka i da je on pjeva,da je pjesma
autobiografska ... Imao sam sreću tu pjesmu Davnoooooooo i slične često svirati ... Davnoooooooo:( |
@romario
Autor definitivno nije Kvaka....;) Kvaka je svoje prve pjesme snimio 1968.godine (Ako draga sretnes majku moju....Na rastanku ispuni mi samo jednu zelju) Nisam nigdje pronasao da je on ikada snimio ovu pjesmu. A ovu pjesmu "Stara staza" je snimio Safet Isovic 1964.godine. Cak ima i duet te iste godine sa istom pjesmom Safet-Zaim. Tako kaze diskografija....;) Autor je Ismet Alajbegovic Serbo......samo nisam siguran za tekst.(negdje se spominje kao autor Nikola Skrba-poznati sarajevski humorista i novinar) Nebitno,ovo je samo razmjena misljenja.... Pozdrav, |
Vidis,a ja nekada davno cuso verziju da ju je Zaim Imamovic napisao dok je bolestan lezao u nekom sanatorijumu (bolnici) u okolini Sarajeva....
|
Ovo je istina,rahmetli Zaim je napisao pjesmu dok je lezao u Podhrastovima/bolnica iznad Sarajeva,inace centar za plucne bolesti/
|
@enzzo
Da,da tu pricu sam i ja davno nekada cuo.... |
Citat:
Ja sam onda pobrkao imena, ali priča izgleda postoji . |
Bilo kako bilo,priča je tužna,a pjesma je jedna od 10 najljepših pjesama nastalih na ovim našim prostorima.Ja je uvjek sa zadovoljstvom izvodim,a i jako često je gosti traže.Mislim da je njenoj širokoj popularnosti najviše doprinio Halid Bešlić.
|
Kolege,
ajmo polako da se vratimo na temu,ako neko ima jos neku harmoniju neka napise. |
Akordi su napisani,
ovo je malo prijateljsko ćakulanje ;) |
Trenutno vrijeme na Forumu 05:39 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org