YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Saveti za kupovinu (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=75)
-   -   PA2Xpro VS Ketron Aydya - da li preci (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=14541)

Marco7 30.08.2010 19:34

Ljudi Pa2xPro je najbolji aranzer na trzistu trenutno!Bio sam u dilemi Pa2xPro-Tyros3-Ketron Audya i nisam pogresio pri izboru ;)

gagy 30.08.2010 23:52

@Marco

Sigurno nisi pogrijesio u izboru!Sve je stvar ukusa i ali i ja bih isto izabrao!

daliborkorg 31.08.2010 05:09

Ne znam za vas ali sam ja svoj pa2x prodao, nekako mi se sirovo cuje. Mislim da je Tyros 3 mnogo bolja masina, probao sam samo fabricke ritmove i boje i to je zvucalo veoma realno a i zvuk je mnogo prijatniji nego na korgu.

Marco7 31.08.2010 13:58

Sve kako ga sredis brale . . . . Ja bih samo jos na njemu dodao out3 i out4 tj.da ima 6 izlaza i to bi onda bilo full ali sam prezadovoljan i sa ovih 4 kako zvuci :))

Boban010 31.08.2010 14:21

@Marco7
Kolega daliborkorg je promenio dosta korgovih klavijatura a i setova pa bi reko da njegovo misljenje ima veze sa ukusom a ne sa sredjivanjem.Tyros 3 nisam cuo uzivo,ali delim njegovo misljenje u vezi Korga generalno gledajuci odnosno slusajuci.

Vule 31.08.2010 15:10

Koliko ljudi pa duplo toliko ušiju a svako uvo čuje na svoj način....nekome se dopada ovo,nekome ono a najvažnije je nešto sasvim treće opisano već u jednoj drugoj temi...;)

Svaka klavijatura zvuči dobro u kafani,kad donosi pare...kad stoji kući ni jedna ne zvuči nikako :D

P.S. samo nemojte da se i ova tema završi sa svadjom,nema potrebe...pitanje je da li sa PA2x pro preći na KETRON Audya,hvala

Marco7 31.08.2010 15:44

Pa dobro nisam ni ja ostao na jednom Korgu pa da nista ne znam?Znam jedino da kad odem da sviram u neku diskoteku pa krene Dj da se izivljava pa ja krenem posle njega a ton iz klavijature mi izlazi kao iz topa meni je to dovoljno merilo veruj mi . . . Eto mozemo da napravimo ovde mi clanovi sa foruma uporedni test,da se nadjemo u nekom lokalu gde je ozvucenje bomba pa da pustimo T3,Korg Pa2xPro,Ketron,Roland e80 pa da vidimo?Ja sam to vec cuo a i neke kolege ovde sa foruma kad smo se sretali na nekim svirkama!Eto ako se slazete mozemo da upalimo kola i da se nadjemo negde i da resimo sve dileme i taman bi napravili jedan mali skup,popilo po koje pivce ispricali se i napravili jedan uporedni test i sve to snimili i posle prezentovali ovde na forumu svim clanovima koje to zanima?

b.o.Y.c.h. ČK 31.08.2010 16:31

Ja lično nebi, a audyu bi kupio samo da imam viška para, nebi imao volje opet sve iz početka raditi, a materijal za ketron koliko vidim je veoma oskudan..
@Marco
Ova tvoja ideja je vrlo zanimljiva, samo dali bi se realizirala?!

Marco7 31.08.2010 17:27

I ja sam za poneo bih i aranzer i miksetu i kompletno ozvucenje,nije problem nikakav . . . A sto se tice materjala za Audiyu ni tu nema problema,u Artistu u Novom Sadu ili Beogradu posto su oni zastupnici za Ketron daju pun Cd sa semplovima koji su ketronov format i plus mislim da ti daju i softver za prebacivanje formata tako da to i nije neki problem pa ko voli nek izvoli :))

Boban010 31.08.2010 18:44

Apsolutno se slazem sa svim sto je Marko rekao u vezi PA2xpro,da je najbolji aranger na trzistu ali i pored toga mi se generalno ne svidja zvuk Korgovih masina,sto rece kolega nekako je "previse sirov",cini mi se da nema mekocu,finocu.....
Opet ponavljam stvar je ukusa i nemate razloga da budete revoltirani ili na bilo koji nacin povredjeni.
Ako vec morate da predjete sa PA2xpro na neku drugu masinu logicniji izbor bi bio Tyros3 nego li Ketron i mislim da nema potrebe obrazlagati!

Trenutno vrijeme na Forumu 01:14

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org