YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Korg pa 50 ENSEMBLE terce? (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=1470)

blatusan 27.12.2006 18:06

ja sam online

blatusan 27.12.2006 18:29

Usput, posto vidim nema nista od ovih terca i jebenog ensebla, mogul se PAD´s stavljat na pa50? Do sad od pa80 nije moglo a reko mozda ima nesto specialno za pa50, ma da opet mislim da sam glupo pitanje postavio :oops:

laky 03.01.2007 17:18

@blatusan
Ako imas tercu u odredjenom tonalitetu i sa njom si zadovoljan, onda je veoma lako napraviti terce i za druge tonalitete.
Rekao si da imas tercu u Amolu. Sada treba da odes na
-Style Play MENU
-Page 5 Tuning: Scale
-Tu pogledaj sta ti pise pod Key:X(koje slovo stoji tu?)
Kad to pogledas javi se pa cu ti reci sta da radis.

U principu ako je u pitanju Amol terca onda tu moze da pise C ili G. Zavisi kako je terca pravljena. Da sad ne razglabam nasiroko, ima tu dosta pisanja i nije ni vazno. Vazno je da ti terca odgovara.
Javi sta ti tu pise pa cu ti napisati sta da radis za ostale tonalitete.

blatusan 03.01.2007 17:21

Da to je na tutningu radzeno na USER, i pod C je, ali ima tuning dakle arapski melos ta terca na H.

blatusan 03.01.2007 17:22

Zaboravi da napisem naucio sam kako da ih pravim nije sad problem-
@Lacy, hvala jaro.

tranzit 04.01.2007 22:34

Citat:

Originalno postovano od blusa
Jesi siguran da nece ?

Ne mozes ni da predpostavis koliko sam siguran. To sa tercama na taj nacin ne ide, mnogi probali pa se ukakili. To sto je blatusan napravio nema blage veze sa tercom ali ako je to njemu dobro eto mu je za posve i nek mu je sa srecom.

blusa 04.01.2007 23:20

Ensemble terca mogu da rade na PA80 i PA1XPRO.
PA50 nisam imo ali na ova dva jesam i to moze sigurno.
Na youtube ima snimaka sa PA80 gdje svira sa ensemble tercu.

elvis 05.01.2007 00:42

Citat:

Originalno postovano od tranzit
Citat:

Originalno postovano od blusa
Jesi siguran da nece ?

Ne mozes ni da predpostavis koliko sam siguran. To sa tercama na taj nacin ne ide, mnogi probali pa se ukakili. To sto je blatusan napravio nema blage veze sa tercom ali ako je to njemu dobro eto mu je za posve i nek mu je sa srecom.

,,eh jarane zajebo si se,,to sto je blatusan napravio bas ima veze sa tercom,,i to kao na pa50,pa60,pa80,,a za pa 800 da nepricam ,,bas ima blage veze,,kao sto mnogi znaju a mnogi i ne znaju terca na pa serijama moze bas i bez ensemble i bez drumkita,,ima jos jedna varijanta :wink: :wink: a nek ostane tajna,,,ko zna zna,,ko ne zna nikad nije znao.. :D :D :D pozdrav svima.,,..

tranzit 05.01.2007 01:16

E... jarane, niti sam se zajebo niti tu ima sta da se zajebe jer sam samo napisao da terca koju mi trebamo je jednostavno tehnicki neizvodljiva sa tim Ensemble i bezvezno je tvrditi nesto sto je nemoguce i dalje stojim iza toga jer je istina. Da je drugacije zamisli koliko bi do sad bilo tih Ensemble terci po internetu, ne bi ziv od njih ostao... ama nema. O drugim nacinima dobijanja terce nisam pisao i odakle tebi ubjedjenje da ja ne znam kako se ta terca jos moze dobiti na PA aranzerima ?

blusa 05.01.2007 02:50

tranzit: kad lupas toliko hajde daj mi 2 nacina za pravljenje
terci. Znaci daj mi postupke za rad normalnim putem i daj napisi
mi nacin sto se radu u Ensemble.

Kad vec znas nebi trebo da ti bude frka da napises OK.
A za tvoju informaciju neke terce uradjene u ensemble zvuce
cak i bolje od uradjenih ovako ako nisi znao, a ti mozes da
stojis iza cega hoces to ti je istina.

Trenutno vrijeme na Forumu 14:35

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org