![]() |
ja sam online
|
Usput, posto vidim nema nista od ovih terca i jebenog ensebla, mogul se PAD´s stavljat na pa50? Do sad od pa80 nije moglo a reko mozda ima nesto specialno za pa50, ma da opet mislim da sam glupo pitanje postavio :oops:
|
@blatusan
Ako imas tercu u odredjenom tonalitetu i sa njom si zadovoljan, onda je veoma lako napraviti terce i za druge tonalitete. Rekao si da imas tercu u Amolu. Sada treba da odes na -Style Play MENU -Page 5 Tuning: Scale -Tu pogledaj sta ti pise pod Key:X(koje slovo stoji tu?) Kad to pogledas javi se pa cu ti reci sta da radis. U principu ako je u pitanju Amol terca onda tu moze da pise C ili G. Zavisi kako je terca pravljena. Da sad ne razglabam nasiroko, ima tu dosta pisanja i nije ni vazno. Vazno je da ti terca odgovara. Javi sta ti tu pise pa cu ti napisati sta da radis za ostale tonalitete. |
Da to je na tutningu radzeno na USER, i pod C je, ali ima tuning dakle arapski melos ta terca na H.
|
Zaboravi da napisem naucio sam kako da ih pravim nije sad problem-
@Lacy, hvala jaro. |
Citat:
|
Ensemble terca mogu da rade na PA80 i PA1XPRO.
PA50 nisam imo ali na ova dva jesam i to moze sigurno. Na youtube ima snimaka sa PA80 gdje svira sa ensemble tercu. |
Citat:
|
E... jarane, niti sam se zajebo niti tu ima sta da se zajebe jer sam samo napisao da terca koju mi trebamo je jednostavno tehnicki neizvodljiva sa tim Ensemble i bezvezno je tvrditi nesto sto je nemoguce i dalje stojim iza toga jer je istina. Da je drugacije zamisli koliko bi do sad bilo tih Ensemble terci po internetu, ne bi ziv od njih ostao... ama nema. O drugim nacinima dobijanja terce nisam pisao i odakle tebi ubjedjenje da ja ne znam kako se ta terca jos moze dobiti na PA aranzerima ?
|
tranzit: kad lupas toliko hajde daj mi 2 nacina za pravljenje
terci. Znaci daj mi postupke za rad normalnim putem i daj napisi mi nacin sto se radu u Ensemble. Kad vec znas nebi trebo da ti bude frka da napises OK. A za tvoju informaciju neke terce uradjene u ensemble zvuce cak i bolje od uradjenih ovako ako nisi znao, a ti mozes da stojis iza cega hoces to ti je istina. |
Trenutno vrijeme na Forumu 14:35 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org