YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Saveti za kupovinu (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=75)
-   -   alesis fusion 6hd ili k2661 (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=15090)

Svaba 08.09.2010 13:09

;) ok,ali ja kazem da je uopste kvalitet uvek na prvom mestu,a ne za odredjene sintove Pozz;)

milepsr 08.09.2010 13:40

@grandia

Ja sam nasao za 300 USD polovan HD6 ali dzabe kada nisam mogao da ga prebacim u Srbiju.

Ovaj jedan sto sam bio nasao kod nas, bio je prodat za 400e.

A sa kim god sam pricao ko je koristio (ko zna da koristi, a ne samo da kupi pa50 sa gotovim setom i udriiiiiii) tu klavijaturu, kaze da je odlicna, i sto se tice cene, mogucnosti i kvaliteta.

Marco7 08.09.2010 14:00

Nema sta,ja se ne ljutim,svi smo tu da bi izneli svoje misljenje i svoj stav po pitanju nekog naslova ili teme!Licno moj stav je da Kurz ima ubedljivo najbolji sound sto se tice svih workstationa i tu nema dileme!Na nasem trzistu se kurz veoma malo koristi a alesis HD jos manje :) Imao sam priliku kod drugara u studiju da testiramo K2661 i Korg Extrem!Pustili smo klaviajre Kurz ga je pojeo dok jedinmi bolji klavir koji sam cuo je na Yamahi s90es . . . Kad smo pustili isti sempl harmonike i na Extremu i na K2661 i tu ga je prebio totalno ali je ga je Extrem na prakticnosti dokrajcio jer ima touch screen,mnogo je prostiji i brzi za rad i tako to slicno tome!Ja koristim Korgov workstation ali kazem da je Kurz tata zvuka i tu nema dileme i zbog toga sam dao svoj glas za 2661 ali sam slusao i Alesis HD uzivo kd sam slusao onaj bend gde peva ona zgodna kovrdzava pevacica sad ne mogu da se setim tacno zove lepo zvuci ali nije ni pola kao K2661 ;)

drakan 08.09.2010 15:27

@grandia, opet ja glasam za K2661 jer sam ga imao i znam kakav stroj je to. U ostalom kolega Marco7 je sve rekao.;)

grandia 08.09.2010 16:37

ma nema problema druze, verujem tebi a takodje i maretu, za koga sam siguran da ima mnogo iskustva a i vrlo dobar sluh.

nego se pitam koji materijal? treba malo nesto i sam da se radi a ne samo da se trazi od drugih vec gotovo i sredjeno ...

oficialni sajt jos uvek aktivan i sta sam video, ima brda materijala da se skida za free, naravno tu neces da nadjes guerinke i dallape, al to uzimas od drugih ;)

zamisli, sve ovo dole dobijes za 400-600 evrica :D znaci cena u rangu jednog korg pa 50 :lol:

Fusion Convertor™ supports the following import formats:
  • WAVE files (.wav)
  • AIFF files (.aif and .aiff)
  • Akai S-1000/3000 CD’s
  • SoundFonts (.sf2)
  • Akai S-5000/Z-Series Programs (.akp)
  • 61 note semi-weighted keyboard workstation
  • Four integrated synthesis types: Sample Playback, Virtual Analog, FM and Physical Modeling
  • Full synth workstation with 8 track 24-bit Hard Disk recording and 40Gb internal hard-drive
  • Comprehensive waveform editing, internal memory expandable from 64MB to 192MB
  • Save and load programs off of a hard disk (or the removable Compact Flash memory);
  • 32 Track MIDI sequencer built in with integrated multi-channel digital audio playback
  • Store all your sounds on the internal disk and always have your programs available to you
  • Onboard grand piano based on acclaimed "Holy Grail Piano," by Q Up Arts
  • Storage options include built-in hard disk, USB 2.0, compact flash
  • Multi-channel input and output options in both analog and digital (S/PDIF and ADAT Lightpipe)
  • Large 240x128 backlit LCD display
  • Fully assignable buttons and 360 degree knobs for hands-on control of synth parameters (or control of external gear through MIDI)
  • Fully programmable arpeggiator with standard, phrase and drum machine playback
  • Import and convert WAVE files (.wav), AIFF files (.aif and .aiff), Akai S-1000/3000, SoundFonts (.sf2) files using the Alesis Fusion Converter™

Marco7 08.09.2010 17:12

Sto jes jes,jefitiniji od Korga Tr :))

Dejan 08.09.2010 17:32

Mare,Creative band je u pitanju. ;) a moj glas ide za Kurz! :)

drakan 08.09.2010 17:37

Ajd dobro. Svako ima svoje mišljenje. Pozdrav...

robertos 21.09.2010 08:33

definitivno k2661,jer fusion ima bug problema,kasne mu semplovi,npr,imao sam bisernicu od 18mb,trebalo mu je 15sec da je očita iz kombinacije u kombinaciju,neke stvari ima posebne,npr:lead,pad,i electro zvukove,ali to nije mjerilo.

Trenutno vrijeme na Forumu 08:08

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org