YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Muzički Software (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=20)
-   -   menjanje semplova na vsampler-u (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=15622)

Barni 13.10.2010 08:39

++

Vidim da ovdje pričate o samplerima, pa me zanima Kontakt 2 ili 3. Kako kod njega odrediti da se preko klavijature mijenjaju soundovi. Znači da li je limitiran na 16 midi kanala ili se može pozvati više zvukova na neki jednstavan način sa klavijature

Hvala

psssss 13.10.2010 18:14

ako ti treba pomoc za kontakt 3 javi se na pm ali vidim da imas yamahu tako da ti oko nje ne mogu pomoci ja sam sredio da kontakt 3 radi sa korg pa 50 bex problema i nije ogranicen na 16 kanala ja korisitim preko 40ak boja koje normalno prebacijum preko klavijature...pozdrav

yamahapassion 13.10.2010 23:38

@sell, izvini druze, sad sam tek video da si mi postavio pitanje. Kontakt 3 koji sam ja imao radi sam bez ikakvih dodatnih programa, znaci samo ga upalis, ucitas set i rokaj. I jos se secam da je bez problema mogao raditi sa OMB, jedno vreme sam u sve elemente ritma na OMB ubacivao semplove iz kontakta. A takodje jako se dobro podnosi i sa programom brainspawn forte, u koji mozes takodje poubacivati i druge semplere, pa napraviti npr. jedan set boja sa (lupam) FM8, Vsampler-om, kontaktom i uraditi tzv. "scene" na forte-u, sto mu dodje nesto kao performance na korgu. Taj program ima i odlican midi routing pa mozes razdvajati bass- solo, bass -kontru, ili po zonama da je npr. svaka oktava druga boja, ma mogu cuda da se rade. Jako dobar program, a posto ti volis da se igras sa semplovima, mislim da bi ga mogao jako dobro iskoristiti.

sell 14.10.2010 01:17

@yamahapassion hvala kolega puno, ubedio si me, nema sta.... prelazim na kontakt 3...
pozz

asmir85 20.10.2010 09:28

I ja vec dugo pokusavam to isto da uradim,imam korg pa80 i ne mogu nikako da mijenjam boje na vsampleru preko klavijature,citao sam mnogo ovdje na forumu,al nisam uspio.Svaka pomoc mi je dobrodosla.

sell 28.12.2010 12:34

menjanje semplova preko klavijature

OPTIONS/MIDI/PREFERENCES/CONTROLLER MAP:

CONTROLLER | MAPPED TO CONTROLLER | ASSIGNED TO CO...|
bank select coarse (crtl#0)| balance coarse (ctrl#8)| NRPN#3204(Active|
program)

bank select fine(ctrl#32) | breath controller...(#2) | NOT ASSIGNED|

effect 1 effect send(#93)| bank select coarse(#0) | NOT ASSIGNED|
probajte radi sigurno
pozz

calevh 28.12.2010 22:02

Da li jemoguce, da kada kucam broj 001 u klavijaturi, da mi to bude sempl pod brojem jedan recimo u prvoj banci, pa kad kucam 002, da to bude isto u prvoj banci, ali sempl pod projem 2. Da li mogu da zadam takve karaktere semplovima, i da tako biram, kada izaberem boju, pa desni klik, i izaberem instrument options, zatim izaberem karticu description, na dnu ima "Sopran-har..sf2 Bank#1 Prg#1", ovo sam ja uneo ovaj parametar, a inace je ova boja bila, ali je na kraju pisalo Prg#50. Medjutim prvoj boji, tj. ovo harmonici sam dodao broj jedan, drugoj, broj 2, trecoj 3, itd ... Ali ne reaguje, kad otkucam 001 u klavijaturi izabere sopr. Harmoniku, ali je isto izabere i kad kucam 002, 003...A kad kucam vecinu brojeva, ne izabere nijedan instrument, ako ukucam recimo 016, ne izabere nista, i u vSampleru, na 4 kanalu, pise samo "instrument", nije izabran nijedan.

sell 29.12.2010 13:59

mislim da ne moze da se namesti da ako ukucas 028 da bude sempl br. 28 u banci... probao sam da preko portamenta namestim da menjam boje i moze, kad namestim da je portamento na 101, automatski se menja i sempl u banci na broj 101, ali nije to resenje, bolje je ovako preko brojki... to sto ti pise na kanalu 4 samo Instrument i nema niceg, znaci da kad si ukucao 016 na klavijaturi to ti je program br. 6 na vSampler-u i sigurno ti je to mesto prazno, nisi stavio boju... zapisao sam celu semu kako ide, pa videcu da je otkucam ili skeniram, bas je velika pa cu poslati...
pozz

KKND1666 01.04.2012 22:59

Citat:

Originalno postovano od sell (Post 164170)
OPTIONS/MIDI/PREFERENCES/CONTROLLER MAP:

CONTROLLER | MAPPED TO CONTROLLER | ASSIGNED TO CO...|
bank select coarse (crtl#0)| balance coarse (ctrl#8)| NRPN#3204(Active|
program)

bank select fine(ctrl#32) | breath controller...(#2) | NOT ASSIGNED|

effect 1 effect send(#93)| bank select coarse(#0) | NOT ASSIGNED|
probajte radi sigurno
pozz

Kad ovako podesim i kad pustim ritam onda mi se mijenjaju semplovi i na kanalima: 1,2,3,5 . Da li je moguce da napravim da se mijenja sempl samo koji je na kanalu 4 ?

kosmajac1 06.06.2012 00:41

i ja sam imao isti problem.. moras prvo na klavijaturi da nadjes opciju "midi" - imas opcije "STL", "KBD" i "ALL" izaberes "KBD"..

drugi korak: na svim kanalima stavis one katancice osim na kanalu 4

nadam se da je od pomoci
pozz

Trenutno vrijeme na Forumu 04:30

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org