YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Yamaha (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=14)
-   -   estam i 7/8 (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=15993)

yamahapassion 10.11.2010 20:46

ne znam kako je to na tyrosu, ali na psr yamahama je jako jednostavno. Ima tema ovde u podforumu kolega vihor (jimiboy) je sve lepo objasnio za psr yamahe, samo ne znam da li se moze primeniti na tyros. Mozes u jednom ritmu bukvalno sve varijacije i fill- inove izmenjati.
Postovano sa mobilnog uređaja

gega 10.11.2010 21:46

**

@bokic
Jeste postavio ih...a ja sam ih pustio ....postavio ih po jedan i sve u pogresne sekcije :D
a ni jedan 7/8 sa estamom koji se ovde na temi trazio.

romario 10.11.2010 22:55

Citat:

Originalno postovano od yamahapassion (Post 157040)
ne znam kako je to na tyrosu, ali na psr yamahama je jako jednostavno. Ima tema ovde u podforumu kolega vihor (jimiboy) je sve lepo objasnio za psr yamahe, samo ne znam da li se moze primeniti na tyros. Mozes u jednom ritmu bukvalno sve varijacije i fill- inove izmenjati.
Postovano sa mobilnog uređaja

Može li estam i 7/8 u istom ritmu biti ?
To me zanima...

yamahapassion 10.11.2010 23:10

@romario: Kolega ako mislis da ti estam bude na jednoj varijaciji, a 7/8 na drugoj, na psr yamahama moze. Opet kazem, ne znam kako je na tyrosu, ali bi trebalo da su slicni. Ja sam kombinovao na svom PSR-u najludje moguce kombinacije ritmova i sve je radilo lepo bez obzira koliko taktova ima koji ritam. Bitno je samo srediti dobar fill in tako da kada ritam prelazi iz estama u 7/8 (i obrnuto) da ne ispadne da ne lici ni na sta. Ako hoces mogu pogledati na svojoj yamahi pa ti napisati koje tacno opcije moras da upotrebis, a ako ti tyros podrzava .sty ekstenziju, posalji mi te ritmove iz kojih hoces da upotrebis varijacije i ja cu ti spojiti. Pozz

romario 10.11.2010 23:17

U principu bi volio da to sam napravim .

Dvije varijacije 7/8 , dvije varijacije estam .

Probao sam sa asmebly u style creator u sintu ali nije dobro ispalo .

Ako se sjetiš , malo opiši postupak kako si to napravio .
ili stavi takav ritam na forum ako imaš ,
pa ću ga ja probati shvatiti ...

yamahapassion 10.11.2010 23:59

Evo upravo sam nalepio u style creatoru u assembly i radi sve bez problema, nema ispadanja iz takta. Kazi mi sta ti treba, obican estam, ili onaj moderniji, a mogu i oba da ti ubacim u varijacije. Kazi mi kojim tempom da poredjam pa cu ti napraviti ritam, a ti ga kasnije sredi po volji.

romario 11.11.2010 00:03

Ne znam zašto mene zeza...

Bilo kakav estam dvije varijacije i dvije varijacije 7/8
Ili već koji se tebi sviđaju .
Na pameti mi je pjesma Bio sam pijanac...

Hvala na pomoći ...

armin 11.11.2010 00:04

kolega evo kako ces najjednostavnije to napraviti...

nadji dva ritma jedan estam jedan 7/8 i stavi ih u kljavu...

zatim precini jedan da svira znaci da je spreman...

odi u style creator izbrisi npr C i D varijaciju, i onda kopiraj pojedinacno sve trake iz koje varijacije gdje hoces iz drugog ritma tj. 7/8...

na kraju to sve sejvaj i to je to...

yamahapassion 11.11.2010 00:29

@romario: Kolega poslao sam ti pp pa proveri. Samo mi nije jasno sta ce ti 7/8 u pesmi "bio sam pijanac", ako mislimo na Sabanovu pesmu? Ako si mislio na one stihove:
"tugovao, lumpovao i sa casom drugovao
cigani me svi poznaju..."
za to ti ne treba 7/8, ja to resavam sa dugmetom "sync stop" i veruj mi da super zvuci kada se akordi udare kako treba i u tacnom tajmingu ;)

Bokic 11.11.2010 00:39

@gego
Ok. Ja mislio da nisi video.

romario,
sorry, donekle dezinformacija sa moje strane.
Ovako:
Kad u 2/4 assembly-jes varijaciju iz 7/8, moras pre toga da odredis da ti varijacija traje sedam taktova, i onda ispadne kako treba.

Trenutno vrijeme na Forumu 22:38

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org