YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Kutak za harmonikaše (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=30)
-   -   Razlika izmedju Guerrini Superior 2 ili Prezident ORO (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=18622)

shtimerserviser 27.04.2012 20:17

Skoro svi znamo da Geurrini a i dosta druge fabrike ne proizvode glasove.Nemogu da verujem,da neko moze kategorizirati glasove i po klasama, a da nekaze ime tonova /koja marka/.

igoranca 28.04.2012 15:19

najbolje je da povedeš nekog majstora ili neko ko se dobro razume u harmonike ali i dobra harmonika i dosta košta tako da za male pare nema dobra harmonika a što se tiče harmonike naravno gledaj da kupiš president...

Braca1971 02.05.2012 04:48

Guerrini President ORO

Pozdrav drustvo, vec duze vreme pratim ovaj forum pa rekoh da se ukljucim malo: Nisam aktivni muzicar, sviram vise za sebe, zivim i radim u USA vec 12 godina, Pittsburgh, PA.

Nedavno sam kupio polovnu dobro ocuvanu Guerrini President ORO, i evo kakvi su utisci:
1. Iznenadio sam se plasticnim grilom (deklom, kako se ovde zove), tacnije mrezica je metalna ali stranice su cista plastika koja se blago savije kad se navrnu srafovi.
2. Deo koji drzi "matice sa navojima" na koji se usrafljuju srafovi-drzaci za gril je takodje plastican, takodje izenandjenje.
3. Ceo ovaj sklop mi se cini neverovatno labav i slabasan, ocekivao bih nesto vise od guerrinija ali po ovome sto sam citao to je to sa kasnijim model (ova harmonika je iz 2001.
4. Sve ostalo ce cini OK, dirke, bas itd.
5. Zvuk je OK, bar za mene.
6. Harmonika je original italijanska, sa rucno pravljenim "reeds" (izvinjavam se ne znam kako se ovo zove drugacije").

E sad posto ja ne sviram po tezgama, ne verujem da ce ova harmonika da vidi "svetlost tezgi" tako da mogu da zivim sa ovom plastikom, ali za nekog ko radi tezge racunam da ovo bas ne bi bio instrument za "svaki dan".

Ajd tako, srdacan pozdrav.

tranzit 02.05.2012 05:09

Reeds = Faseni

accordst 09.06.2012 10:55

Bez da je majstor od povjerenja pregleda nikad ne bi kupio polovnu harmoniku ni neku jeftiniju a kamo li Guerrinni i sl. tržište je puno svega i svačega ...
Ko ima novaca za 3500-4000 eur može kupiti novu za klasu bolju harmoniku od npr. Guerrinni 2 koja je kao neki standard.Jednom kad kupiš novu i čuvaš je i unučad ti može na njoj svirati.

Bokic 10.06.2012 03:28

accordst@

nemoj da pomislis da sam ironican, koje su to nove, za klasu bolje, a da kostaju 3500-4000 evrica ?
Stvarno me interesuje.

guerrini632 10.06.2012 11:31

Razlika između Presidenta i Superiora je i u tastaturi, kod Presidenta je još malo plića i brža, mehanizam tastature joj je strava dobar.

splendid 11.06.2012 10:33

Mislim da president ORO ne može da priđe dobroj superior 2.....taj president ORO je ustvari loša kopija pravog presidenta proizvođenog 70-tih godina što mu i cena govori.....za prezidenta u dobrom stanju treba odvojiti 5000e pa na više...još malo pa dva prezidenta ORO....
Nove harmonike...večita diskusija....sve je na njima dobro...tonovi....mehanika...osim što ako se desi da dođeš u situaciju da sviraš zajedno sa nekim harmonikašem koji svira neku korektnu staru dalapu, starog prezidenta ili superior 2 ili 3 vrlo brzo ćeš se pokajati što si sahranio 5-6 'iljada evra u novu harmoniku....da je tako dobra nova harmonika već bi odavno svi harmonikaši koje imamo prilike da vidimo na ekranu malog TV prijemnika svirali te nove harmonike.... :)
Pozdrav :)

igoranca 13.06.2012 13:18

mislim da kod dugmetara nije takva situacija i stari president i novi oro su extra harmonike

Trenutno vrijeme na Forumu 23:52

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org