YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Servis klavijatura - uradi sam (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=46)
-   -   Tekucina za tastere,dali postoji? (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=19166)

Milan$ 15.06.2011 20:41

ja bih ipak postavio nalepnicu da procitaju:D

gega 15.06.2011 21:08

**

Svaki sprey koji zamascuje je pre ili kasnije stetan kod elektokontakta...uostalom je wd 40 predvidzen i za otklanjanje rdze pa je stoga agresivan..

Ali imate pravo...svako ga koristi po zelji ,moze da ga koristi i umesto kapi za oci....:lol::lol::lol:

branimir 123 15.06.2011 21:15

sad sam u dilemi ,jedni su za vd drugi protiv,ali ako neko ima drugo rjesenje,mozda neki drugi sprej nek se izjasni,

vrhovac 15.06.2011 21:37

original kontakt sprej cisti kontakte i nakon malo vremena isparava i sve ostaje suho i cisto,wd40 ostavlja mastan sloj i nikako nije za mikroprekidace i male kontakte.uzmi jedan jeftini kalkulator otvori ga nasprejaj gawd-om pa ces nakon 5 min vidjeti koliko je 1+1.

neutral 15.06.2011 21:37

Pa onda bi bilo lepo da se napise sta ce se desiti ako se koristi WD sprej... sta ce da se osteti i sta se desilo u praksi ljudima koji su koristili WD sprej na kontaktima?

I bilo bi lepo da se napise sta covek da koristi za klavijaturu... da se napise ime spreja za kontakte koji nije stetan, a ne samo da se kaze kako je WD stetan, a drugo nista ne predlazete.

Ja sam samo izneo moje iskustvo sa wd sprejom i ne bih ga koristio da nisam bio siguran da cu imati nekih problema, jer sam znao za sta su ga sve ljudi koristili, a vidim nisam ni jedini na forumu, tako da... sto se mene tice mozete i kapi za oci da stavite na kontakte.

vrhovac 15.06.2011 21:41

u prodavaonicama elektronike (cipoteka i sl)trazi kontakt sprej i to je to a dali je BASF,SIEMENS ili nesto drugo nije vazan proizvodjac

pikoloh 15.06.2011 22:16

uzmi brate kontakt sprej i rijesena stvar ako ne pomogne mijenjaj tastere

Milan$ 15.06.2011 22:21

pa evo ja cu da ti kazem sta se desilo kad sam upotrebio kontakt sprej..NISTA...kontakti i dan danas rade kao zmaj posle prskanja sprejom,bar rade na mojoj klavijaturi,a taman sam mislio da cu da ih menjam...meni pomoglo....pozz

Vule 16.06.2011 01:24

Citat:

Originalno postovano od branimir 123 (Post 186041)
sad sam u dilemi ,jedni su za vd drugi protiv,ali ako neko ima drugo rjesenje,mozda neki drugi sprej nek se izjasni,

Nema tu dileme,mikroprekidaci se menjaju,sprej tu ne pomaze puno

baltik79 07.10.2011 21:49

Imao sam problem sa tasterima TRANSPOSE, STOP i STS4 pa sam malo procitao ovu temu. Nakraju sam uzeo alkohol za ciscenje CD-ova, nakapao pored svakog tastera po 2-3 kapi i klikao po tasterima,pa ponovo 2-3 kapi...Ostavio sint nekih pola sata da izlapi alkohol.Kad sam upalio sint, tasteri rade kao svicarski sat. Evo ima oko pola godine nakon toga i za sad je sve ok. Mislim da je bolje i ovo uraditi nego rasklapati sint (narocito pa800). Ako je nesto drugo osim prljavih prekidaca u pitanju onda rasklapaj....:)

Trenutno vrijeme na Forumu 00:11

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org