![]() |
Bbm----------------
Draze mi je moje nista Eb---------Fm nego tvoje sve Bbm-------Db-------- lepse mi je meni samoj Eb---------Fm no tebi kraj nje 2x Ref. Fm------------------------ Oprastam ti Zlatiborske zore ----------Eb---Bbm--------Fm mesecinu iznad mora Crne Gore |
auu, juče sam se zezao sa tom pesmom sat vremena provaljivajući šta se tu svira u stvari.. na gitari sviram ovako refren:
Ref. Fm------------------------ Oprastam ti Zlatiborske zore ----------Eb---Eb(sa basom u D)--------Fm mesecinu iznad mora Crne Gore Biće mi jako drago ako sam nekome nešto razjasnio ili pomogao osim sebi.. |
Evo da ispravim malo...B-)
Citat:
Uh sta se desilo, nisam video (drugu stranu) uopste ovo da me gitar vec ispravio. Ipak mislim da je Bbm7 u refrenu:p jer kada sviram Ab-Ab-Ab-F--G-G--Ab-G-G-F--F-F mesee_ciiinuu iznad mora Crne Gore Dodato: Mislim da Ab u ovom slucaje "teoretski" daje Bbm7. |
Ja nigde ne čujem ton D u basu...:confused:
Dodato: Citat:
|
Citat:
|
nema u originalu, slušao sam nešto dženana kako je odradio pa mi se svidelo..rekoh sad ću i ja da budem Dženan..B-)
|
Citat:
Ref. Fm------------------------ Oprastam ti Zlatiborske zore ----------Eb---Bbm--D#--Fm mesecinu iznad mora Crne Gore |
original kljuc Fm:
Uvod : Fm / Eb Fm Strofa : Bbm C# Eb Fm x2 Refren : Fm / Fm Eb (na studijskoj verziji je iz Eb nazad u Fm,ali svi po tezgama sviraju C# Eb Fm pozdrav... |
A Bbm nema nigde u refrenu ? :confused:
|
Citat:
A, sto na tezgama sviraju X Y Z (dva dura i jedan mol) je zato sto akordi u refrenu "narodne" muzike gotvo uvek (90 %) se zavrsavaju sa dva dura i jedan mol i ti tipovi misle da svaka pesma se tako svira, ali nazalost ne. |
Trenutno vrijeme na Forumu 20:24 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org