YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Koliko se cesto kvari Pa50 (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=21536)

roloplastt 10.02.2012 04:20

ekran je dosta velik i osjetljiv, to je dosta kabasta klavijatura, kuciste je od plastike tako da i nije neka cvrsta,al ne se software i to ostalo ne kvari.pozz

hakija 12.02.2012 14:45

koristim ga isto vec skoro 2 godine, bez ikakvih problema ili zamjerki...

poz

nikadvisekorg 12.02.2012 17:37

Glupo pitanje za ovaj model, jer svakoj klavijaturi se kvare gumice i mikroprekidači na tasterima, sve zavisi ko kako pritiska, ali to je nešto kao potrošni materijal. Ovaj model nema nekih serijskih kvarova, ostalo manje-više nastaje nestručnim rukovanjem ili nepažnjom.

Jaki 12.02.2012 18:14

Odlicna klavijatura u tom cjenovnom rangu.Cak mnogo bolja od mnogo skupljih klavijatura drugih proizvodjaca.Da nema prodju ne bi se jos uvijek proizvodila i drzala cijenu.Naravno,treba dobro pogledati kada se kupuje polovna kao u ostalom i bilo sta drugo.

Nebojsha1981 15.02.2012 17:42

Odlična klavijatura za tu cenu, jedine mane (barem na mojoj) floppy loše radi i tasteri oko displeja. Inače sve ok.

nikadvisekorg 15.02.2012 18:00

To nisu mane, već potrošni materijal, kad strada mikroprekidač ispod plastike tastera ljudi čine još veću grešku i pritiskaju jače, a potrebno je da se zameni mikroprekidač, koji košta 0,50evra.

Flopi takođe brža strada kod onih klavijatura kod kojih se više eksploatiše, a to su klavijature takvog tipa kao pa50 koje nemaju drugog načina povezivanja-ubacivanja materijala nego preko fdd.

A i diskete znaju da brljave posle određenog broja učitavanja-presnimavanja pa nekad ljudi misle da im ne radi flopi drajv.

Sve u svemu nema nikakvih problema s tom klavijaturom osim onih koje su izazvane nepažnjom ili nemarnošću, za razliku od modela pa800 koji je poznat ko "kvalitetu" memorija i glavne ploče.

ramelow 16.02.2012 21:45

Ja imam samo rijeci hvale za svoju PA50 :)
Duuuuugo vremena sam radio samo s njom i nikad, ali bas nikad me nije izdala.
Za pare koje das za nju, nema zahvalnije klavijature.

korg18 16.02.2012 22:04

korg18

dosta dugo sam imao pa50,80,medjutim pa50 sam najvise koristio,cak sam mu svu boju oko tipki izlizao,tako da sam morao pola dijela prema tipkama farbati,
a sto se tice kvarenja tesko druze moj da ce da ode,ja sam svoju zezno mojom greskom svasta sam ubacivao,cak i sa pa800 kada su tek izasle,probao i nista normalno i tad sam je zeznuo,a sto se tice vako mozes da radis sta hoces,one su extra klave normalno sve zavisi ko i koju hoces uzet i zavisi od budjeta,ali nikad nisam imao ni jedan kvar na njoj dok joj ja nisam nadodo,za tvoj ukus to je dobar aranzer,pa kasnije ide se i postepeno pozdrav i sve najbolje.

enis 16.02.2012 23:47

ne kvari se uopste,osim ako ga ne pazis.samo mu uzmi kofer ili dobra torba i ides do 101 i nazad.klavijatura uopste je extra.jas sam koristio pa50 za aranzer 5 god.to je od mene i izvinjavam se na greske u jeziku posto sam iz mk.pozzz

zaki1 17.02.2012 10:37

Ako kupujes nov,a bilo bi bolje posto su im cijene za vise od pola nize nego prije 3 godine kada sam ja svoj kupio,izuzetno dobar aranzer za te pare,nikakvih problema sa njim do sada nisam imao,elktronski i softwerski deo su pouzdani ,a o plasticnim delovima kucistu i dirkama vec je dosta kazano,ali ipak je to korg, i samo jos ovo ,neko spomenu da nije zadovojan sa flopy diskom, moj radi super ali sam imao prilike da vidim kod kolege njegov flopy disk isto dosta lose je radio,mada mislim da je to posledica loseg cuvanja i mozda upotrebe losih zaprljanih disketa,malo o tome razmisli ako trzis polovnu klavijaturu,pozdrav.

Trenutno vrijeme na Forumu 05:48

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org