YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Studijski Hardware (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=71)
-   -   Win xp pompc (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=21606)

nikadvisekorg 03.02.2012 21:57

problem je u tome što xp nema integrisane SATA drivere, ima opcija AHCI u biosu, moraš da je staviš na DISABLE da bi ti krenula instalacija.

casper 03.02.2012 22:37

Citat:

Originalno postovano od iljusin (Post 205081)
A gde se to radi u biosu.Nije problem u formatiranju ja ubacim cd sa win7 i on bez problema formatira i digne novi sistem nego je problem kad ubacim cd sa xp on pravi gresku ,cd sa xp je ispravan.Znaci nevidi particije kad treba da prebaci da se vide particeje on izbaci tu gresku.

Jel ti pokušavaš napraviti instalaciju tako da u pokrenuti Win 7 ubaciš instalacijski disc od XP? To tako neće ići. To je moguće napraviti ako je instaliran XP pa želiš preko njega postaviti Win7. Obrnuto ne može.

Imam savjet. Odnesi to nekome da ti za pivicu napravi posao. Ili postoji opcija dva. Malo se potrudi odgovoriti na pitanja što i kako radiš pa možda uz ekipu s ovog foruma nešto i naučiš. B-)

nikadvisekorg 03.02.2012 23:06

Prijatelju naravno da može i tako, samo treba da u BIOS-u isključi opciju AHCI tj. da je stavi na disabled. I bez problema može preko sedmice da instalira XP.

casper 03.02.2012 23:26

Pročitaj još jednom što sam napisao. Obrati pažnju na izraz "pokrenuti WIN7", što znaći da dok je sustav podignut ne može napravit instalaciju XP. A meni se čini da upravo to i pokušava napraviti.

Ne vrijedi uopće govoriti od isključivanju SATA drivera, nlite ili ostalim čudesima ako iljusin nije postavio da mu se sistem boota s CD. A s obzirom na prikaz blue screena gotovo sam siguran da nije.

denix 03.02.2012 23:39

da da,naravno, na to nisam ni obracao paznju, mislim, to se podrazumijeva da je omoguceno boot sa cd_a,ali zaista nije neki problem,,,znaci moze i da se disable ACHI u biosu, ali moze i da se integrisu sata driveri u winxp instalacijski fajl preko nlite!

casper 03.02.2012 23:47

Podrazumjeva se za onoga koji ima prakse i zna što radi. Po pitanjima koje postavlja iljusin da se lako zaključiti da on ne spada u tu skupinu. Zato mu treba pomoći, a to je moguće jedino ako nam "oda sve tajne" kako i što radi.

BTW, implementacija SATA drivera pomoću nlite programa je stvarno jednostavan postupak, ali i tu vrijedi pravilo iz prve rečenice ovog posta. Ali ako ćemo iskreno, ne vidim valjani razlog zašto potrošiti vrijeme i jedan CD da bi se radila ta radnja kada isključivanje opcije u BIOSU rješava problem efikasno. Ako se netko želi "igrati" s tim, onda je to druga priča.

nikadvisekorg 04.02.2012 00:45

Nemaš potrebe da se igraš s Nlite isključi opciju AHCI u bios i slobodno možeš da instaliraš xp.

iljusin 04.02.2012 05:07

1 Privitaka
Citat:

Originalno postovano od nikadvisekorg (Post 205097)
Nemaš potrebe da se igraš s Nlite isključi opciju AHCI u bios i slobodno možeš da instaliraš xp.

Ja u biosu nemogu da nadjem tu opciju AHCI evo vam slika mog biosa pa mi recite de da idem i gde da nadjem tu opciju AHCI i da je iskljkucim.Trenutno na mom lap topu je instaliran win7 i ja bez problema ponovo formatiram disk i dignem nov sistem win7 to radim sa dvdwin7,problem je kad ubacim cd u rom sa xp onda pravi probleme nece da digne sistem,ide citc,cita i zakuje kad treba da pokaze one particije gde ja odredjujem koliki ce biti C disk,D disk,gde se radi format i to.Neznam kako drukcije da vam objasnim problem.

casper 04.02.2012 09:07

Jesi li postavio da se komp boota sa CD-a?

nikadvisekorg 04.02.2012 13:55

Ajde pusti sliku od BOOT i ADVANCED sekvence...

Trenutno vrijeme na Forumu 05:31

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org