![]() |
problem je u tome što xp nema integrisane SATA drivere, ima opcija AHCI u biosu, moraš da je staviš na DISABLE da bi ti krenula instalacija.
|
Citat:
Imam savjet. Odnesi to nekome da ti za pivicu napravi posao. Ili postoji opcija dva. Malo se potrudi odgovoriti na pitanja što i kako radiš pa možda uz ekipu s ovog foruma nešto i naučiš. B-) |
Prijatelju naravno da može i tako, samo treba da u BIOS-u isključi opciju AHCI tj. da je stavi na disabled. I bez problema može preko sedmice da instalira XP.
|
Pročitaj još jednom što sam napisao. Obrati pažnju na izraz "pokrenuti WIN7", što znaći da dok je sustav podignut ne može napravit instalaciju XP. A meni se čini da upravo to i pokušava napraviti.
Ne vrijedi uopće govoriti od isključivanju SATA drivera, nlite ili ostalim čudesima ako iljusin nije postavio da mu se sistem boota s CD. A s obzirom na prikaz blue screena gotovo sam siguran da nije. |
da da,naravno, na to nisam ni obracao paznju, mislim, to se podrazumijeva da je omoguceno boot sa cd_a,ali zaista nije neki problem,,,znaci moze i da se disable ACHI u biosu, ali moze i da se integrisu sata driveri u winxp instalacijski fajl preko nlite!
|
Podrazumjeva se za onoga koji ima prakse i zna što radi. Po pitanjima koje postavlja iljusin da se lako zaključiti da on ne spada u tu skupinu. Zato mu treba pomoći, a to je moguće jedino ako nam "oda sve tajne" kako i što radi.
BTW, implementacija SATA drivera pomoću nlite programa je stvarno jednostavan postupak, ali i tu vrijedi pravilo iz prve rečenice ovog posta. Ali ako ćemo iskreno, ne vidim valjani razlog zašto potrošiti vrijeme i jedan CD da bi se radila ta radnja kada isključivanje opcije u BIOSU rješava problem efikasno. Ako se netko želi "igrati" s tim, onda je to druga priča. |
Nemaš potrebe da se igraš s Nlite isključi opciju AHCI u bios i slobodno možeš da instaliraš xp.
|
1 Privitaka
Citat:
|
Jesi li postavio da se komp boota sa CD-a?
|
Ajde pusti sliku od BOOT i ADVANCED sekvence...
|
Trenutno vrijeme na Forumu 05:31 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org