YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Muzički Software (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=20)
-   -   Cubase 5.1 start problem (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=22816)

tranzit 27.05.2012 15:05

U tom slucaju, definitivno je OS u pitanju ili eventualno antivirus program (ako ga imas instaliranog) jer on zna jednostavno da "pojede" ili baci u karantin poneki .dll smatrajuci ga za virus ili trojanac. Moram ovo po ko zna koji put da ponovim: antivirus i internet nemaju sta da traze u jednom audio sistemu a LAN i modem bi trebalo obavezno i bez izuzetka da budu deaktivirani. Ipak prije nego ponovo instaliras novi sistem probaj sa Tune Up Utilities da "procesljas" Registry.

nemanja 1982 27.05.2012 15:57

Uh,kad bi mogli da mi pojasnite to,kako ide postupak,posto ja nisam expert kao Vi :D da napomenem,imam ASIO drajvere instalirane,da oni slucajno ne prave neki problem? Antivirus mi je N32.

Dell 27.05.2012 16:08

Jebiga, to je ona teznja ka idealnim uvjetima, da pc na kojem se radi oko zvuka nema nikakve veze sa internetom, ali kako smo mi balkanci multipraktici na jednom pc-u se moze nac i cubase i photoshop i premiere i dreamweaver i jos ko zna sta, rekao bi covjek da je svaki od nas genijalac :lol:

Izbrisi nod32 sa pc-a i onda reinstaliraj cubase pa ponovi pokreni. Ako ne bude radilo, vracaj antivirus, a ako bude javi nam pa cemo vidit sta cemo za zastitu pc-a ;)

tranzit 27.05.2012 16:20

Eto rjesenja problema. Taj tvoj antivirus je napravio haos po Registryju. Nadji Tuneup Utilities 2010 i obavi Registry Clean. Kao prvo deinstaliraj tu spodobu od antivirusa. Moli Boga da ovo pomogne, a ako ne... onda nova instalacija windowsa (obavezno Win 7 i ako ti procesor dozvoljava obavezno 64Bit). Ljudi uozbiljite se, antivirus program i internet su kao kuga za audio, sto zbog cisto fizickih smetnji koje prouzrokuju jer stalno cackaju po sistemu pa svakih nekoliko sekundi bukvalno ubijaju performansu sistema jer nekoliko desetina puta na kratko povecavaju latencu sistema (zbog cega se javljaju povremene smetnje u vidu pucketanja, blokiranja...), a sto zbog velikog sr.nj. koje naprave po Registryju. Ne moze se audio raditi na svakoj konzervi iz prodavnice kompjutera iza coska i na normalnom windows sistemu koji nije obradjen za taj audio. Svi bi da imaju "najskuplje sounde" i najbolji zvuk za par stotina eura... nece da moze, nikako nece da moze jer na drugoj strani se daju hiljade eura za hardver instrumente koji su u poredjenju sa zestokim VST instrumentima igrackice ali za onu najmanju djecu. Em se ti najbolji VST instrumenti dobiju za badava, em da sve to radi na laptopu od 300 ili 400 eura i to bez dobre externe audio karte i bez strucnog optimiranja sistema za audio... nece moci... sto je mnogo, mnogo je. Ovo se ne odnosi na na koga licno vec na uopsteni trend kod nas, kako je i Dell to u svom postu napisao.

mirandess 27.05.2012 22:32

Ja sam pokusao uradit update, Load-ira se onaj kvadratic i samo izbaci iz svega... :S
Windows je original, Starter, a antivirus Microsoft Security Essentials (onaj sto dodje uz original os)... Samo mi nije jasno sto sad nece, a prije mjesec dana ferceralo sve bez problema... :S Ima li neki drugi cubase koji moze zamijenuti ovu Cubase 5 verziju ili je jednostavno ova najbolja...?

Dell 27.05.2012 23:31

Probaj sa SX3 ako nece bas vise oko snimanja i nekog rezanja midia radit, mada meni nije radio na sedmici.

bokiccmokic 29.05.2012 16:20

Citat:

Originalno postovano od nemanja 1982 (Post 216617)
Imam ja taj Install Folder,i obe stavke u njemu instaliram i opet isto :( Brisao sam ga,pa instalirao ponovo,i instalirao Update i nista. Mora izgleda da se OS uradi. Hvala puno na odgovorima.

skini update 5.12 i sve ce da radi

harepa50 29.05.2012 23:33

@bokiccmokic

Kolega tranzit je već u postu #7 napisao da se uradi update na 5.1.2, a u postu kasnije kolega kaže i da je s tim probao. Čitajte postove malo.

tranzit 30.05.2012 21:07

Omiljeni hobi na forumu, skupljanje postova ili uobicajeno ponasanje, necitanje postova.

Dell 30.05.2012 22:08

Bolje bi im bilo da sakupljaju salvetice :lol:

Trenutno vrijeme na Forumu 13:25

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org