YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   IT Sektor (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=23)
-   -   PC se resetuje bez razloga ? (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=22838)

Narodnjak300 31.05.2012 00:29

Uradi sledece, startuj windows kao safe mode i onda kreni redom, mom drugu se to desilo kad je instalirao driver za graficku...

nikadvisekorg 31.05.2012 00:47

Citat:

Originalno postovano od robert_313 (Post 216848)
instaliraj windowse ponovo.. to ti je najlakse napraviti..jer ces bit suguran da vise nema virusa, a ako i se i dalje resertira sam od sebe, onda ga rastavi i napravi sto je kolega @smuchac reko

=)) :D gde si bio celog mog života da me spasiš muka ovom informacijom..... :lol:

kao što ti je @marko87 rekao moraćeš sistemom eliminacije, drugačije ne može. Prvo čišćenje pa onda po redu kako su ti pisali....

tranzit 31.05.2012 01:37

Boga mi, ovaj ozbiljno konkurise sa tim postom za moj novi potpis=))=))=))=))

rafael 31.05.2012 19:53

Eh momci pohvale bili ste upravu , znaci rastavio sam komp , ocistio ventilator i ponovo nanio termo pastu i evo vise se ne resetuje. Medjutim , sada mi PC generlano radi dosta sporo i ustpano, znaci igre i programi koji su dosada radili bez problema sada uzmaju 5 min. za pokretanje i kada se pokrenu , da te Bog sacuva trza stopa na sve strane.. sta sam mogao pogresno uraditi ? Znaci skinuo sam ventilator i ocistio ga i nanio pastu , vise nista nisam dirao?

smuchac 31.05.2012 21:06

Ako bas nista nisi dirao,sve to skupa nema veze s ničim. Provjeri jel se poklapa količina radne memorije iz Windowsa s stvarnom količinom memorije na ploči. Imam osjećaj da ti se je jedan od npr. dva modula memorije pomaknuo ili ima slab kontakt pa ga komp ne registrira a samim time njega ni ne koristi što se odražava na brzinu rada računala. Također,možda su se poremetile postavke u BIOS-u dok je komp bio bez struje... Kreni redom. ;)

rafael 31.05.2012 21:21

a de mi reci care kako mogu vidjeti sto mi filuje radnu memoriju ? jer kad otvorim task manager pise mi CPU usage 100% a nista nije otvoreno, pregledam po task manageru takodje ne pise da neka aplikacija to vuce , ali stoji konstatno da je usage 100 % ?

smuchac 31.05.2012 22:17

Sami windowsi dosta jedu,a u task manageru ne trazi jer neces nista naci. Odi pod procese pa progooglaj koji je za sto pa nepotrebne pogasi. Pogledaj u startupu sta se dize s Windowsima a da je nepotrebno i sl...

KKND1666 31.05.2012 23:30

Pregledaj takodje temperature na procesoru, HDD itd.

nesaband 31.05.2012 23:58

ako ima visoku temperaturu daj mu jedan aspirin#:S,mozda ce malo bolje da procilkurise rad procesora.
A sad ozbiljno,ako ti je komp usporio rad onda je verovatno da ti memorija ne radi dobro,proveri koliko ti pokazuje komp preko properties .Znaci klikni na my computer, pa desni klik i udji u properties i tu ces videti da li ti pokazuje ram memorije koliko imas ili manje od toga.

casper 01.06.2012 00:12

Citat:

Originalno postovano od rafael (Post 217003)
a de mi reci care kako mogu vidjeti sto mi filuje radnu memoriju ? jer kad otvorim task manager pise mi CPU usage 100% a nista nije otvoreno, pregledam po task manageru takodje ne pise da neka aplikacija to vuce , ali stoji konstatno da je usage 100 % ?

Skini free program What's running i pokreni ga. S njim možeš vidjeti sve što te zanima u vezi rada računala.
Ako u Task manageru pokazuje da je CPU na 100% onda to nema veze sa radnom memorijom. Gdje si gledao to za zauzeće procesora? Koji tab u Task manageru?

Trenutno vrijeme na Forumu 17:37

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org