![]() |
ako je n95 stvarno orginal minjaj... jer ove kopije mobitela su po mom osobnom iskustvu vise sminka nego dobra kopija :)
|
Imao sam tri Nokie N95 8 gb i to sve originalne, ali sam gledao i kopije. Naizgled mogu biti potpuno identicne, ali evo u cemu su glavne razlike:
-original N95 8gb ima u sebi ugradjeno 8 gb memorije, tj. ta memorija ne moze sa se vadi, i nema nikakvo mjesto za ubacivanje memorijske kartice -original ima Symbian operativni sistem , gps navigaciju, wifi, bolji displej, bolju kameru -ako hoces da vidis je li original, na njemu treba radi kod za life timer , posto je simbian, ukucaj samo *#92702689# i izbacit ce ti Total Call Time. Ako se to ne pojavi i ako nema sve ovo sto sam napisao onda je definitivno kineska kopija. Dodato: Ima i obicna Nokia N95, i ona se razlikuje od Nokije N95 8 gb naizgled : manji joj je displej, slabiji procesor, manje rama i ima mjesto za memorijsku karticu, ali sto se tice softwarea i opcija ima sve kao i Nokia N95 8gb, tako da je mozes provjeriti na nacin na koji sam gore napisao. Dodato: I jos nesto: originalne n95 sporo podizu sistem - sporo se pale, a kopije to urade zacas, posto im je neki kineski sistem... |
Ma cim se upali telefon vidi se sta je. Mnogo losiji ekrani su kod kineza nego kod originala, bar ja nisam video dobar ekran na kinezu.
|
Trenutno vrijeme na Forumu 20:03 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org