YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Muzički Software (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=20)
-   -   Kontakt 4 - Default efekt (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=23242)

nikadvisekorg 30.07.2012 21:27

aj nek i mene neko piratizuje za kontakt 5 na pm, dosta sam se mučio s ovom trojkom..... inače i ja prvi put kad sam počeo s kontakt-om da radim izgubio sam bar 20 minuta dok sam provalio to za release time..... sećam se ko da je juče bilo

edit: uzeo sam neki pa50 za probu da se igram sa semplovima, i mogu da vam kažem da lepo radi..... nego ima li ko gotove bubnjeve u SF formatu ili u ksf za korga? Ja bi sam složio nego trenutno nemam nijedan drugi aranžer kući osim pa50..... pa nemam čime da exportujem semplove iz setova koje imam.... a imam ih dovoljno....

Dell 31.07.2012 01:34

Tako znaci, msm pitam za ortaka koji svira na nekom midi kontroleru bas i kontru, tako da sam kontao ima li neki nacin da lako prebacuje boje u kontaktu.

tranzit 31.07.2012 01:52

Ima nacin ali kompjuter mora biti na vrlo visokom nivou sto podrazumjeva zestok procesor i bar 16GB radne memorije a onda i debelo dobra audio karta. Uopste i sam sistem mora biti maksimalno opimiziran za audio jer tu nema sale posto se radi o live svirci. Tu ne smije biti ni cekanja, ni stucanja, ni mucanja. To sve mora da radi pouzdano kao i hardver instrument pa zato i veliki zahtjevi po pitanju kompjutera i sistema. Nek zaboravi odmah na to ako misli da to radi na laptopcicima i kompjutercicima iz "Fisa" Pera Gudelja... =))=))=))=))=))

nikadvisekorg 31.07.2012 01:56

u protivnom može se desiti da vam laptop služi kao grejno telo, kao što je kod mene slučaj =))

tranzit 31.07.2012 02:09

Hahahaha... da to se obicno desava. Hoce ljudi skup sound na jeftinom kompjuteru... volio bih i ja ama ne ide. Latenca je kod zive svirke vrlo bitan faktor pa sve sto je preko 5ms je katastrofalno, a da bi ova Latenca bila ispod tih 5ms (najbolje 1.5ms ako ikako moze) treba prvo odlicna audio karta ciji driveri ne padaju i ne brkaju loncice i zvoncice, pa onda kao drugo i debela masina koja ce da izdrzi tu 1.5ms Latencu jer ista nazalost zavisi i od performase masine a ne samo od audio karte. Kao trece, pogotovo kod Kontakta (obavezno verzija 5) da bi se spakovalo sto vise "skupih" sounda treba i dosta radne memorije (16GB pa na vise) a i jedan vrlo brzi HD. Neizostavno bi to trebalo da bude SSD i to najnovije generacije (SATA 3) ciji Read/Write ide i do 600MB/sec. Ovo je vrlo vazna stavka radi audio streaminga na cijoj bazi radi Kontakt. Sve to onda mora da bude na postenoj maticnoj ploci i... kad se sve sabere dodje se brzo do cijene dobrog hardver workstationa ali... bar pet klasa viseg kvaliteta nego i najbolji aktuelni. Odvratna i zastrasujuca cijena, fenomenalan i zastrasujuci sound, za svaku priliku i nepriliku, od satora pa do studija.

nikadvisekorg 31.07.2012 02:32

Citat:

Originalno postovano od tranzit (Post 220998)
Neizostavno bi to trebalo da bude SSD i to najnovije generacije (SATA 3) ciji Read/Write ide i do 600MB/sec. Ovo je vrlo vazna stavka radi audio streaminga na cijoj bazi radi Kontakt. Sve to onda mora da bude na postenoj maticnoj ploci i... kad se sve sabere dodje se brzo do cijene dobrog hardver workstationa ali... bar pet klasa viseg kvaliteta nego i najbolji aktuelni. Odvratna i zastrasujuca cijena, fenomenalan i zastrasujuci sound, za svaku priliku i nepriliku, od satora pa do studija.

ja se izvinjavam za ovo kopiranje posta pre mog, ali nisam mogao da izdržim, ovo kao da je pisao onaj lik što vodi Polarotor na tv-u =)) =)) =))

Od toga što si nabrojao ja nema šta nemam, nemam ni kompjuter, ni ssd ni ram...... =))
ali mogu da zagrejem kafu u svako doba ako je stavim na laptop kad startujem Kontakt upravo mi je radna temperatura sobe porasla za 10 stepeni od startovanja.....

a što se latencije tiče evo nikako ispod 15ms i očajno zvuči oseća se kašnjenje......

tranzit 31.07.2012 02:45

Ama taj sa Polarotora je mala maca za mene... hahahaha... tako ti je kako ti je a ti sa tom grijalicom imas priliku da provjeris ovo moje pisanije:lol::lol::lol::lol: Ne muci se sa tom latencom od 15ms, bacices jednom kompjuter kroz prozor jer ako ista moze da iznervira muzicara, to je kasnjenje sounda. Tih 15ms stvarno ne moze niko da kompenzira ma koliko sposoban muzicar bio i ma koliko koncentrisan bio. Nije mi namjera bila da te deprimiram, ama godine mi ne dopustaju ni da lazem... hahahahaha.

nikadvisekorg 31.07.2012 02:47

nema veze bar je dobro za vežbanje metrike u sitne sate, sviram 15ms ranije i taman se uklapam sa ostalim instrumentima =))

tranzit 31.07.2012 02:51

Ti si fenomen...=))=))=))=))... ja i kod 5ms pocinjem da pjenim i bacam zenu po sobi... =))=))=))=))

Dell 31.07.2012 02:52

Ma i kontakt je do jaja opcija, jer je ovaj palio 2 vst instrumenta preko cubase 5, zamisli koliko mu je to rama zderalo. Stopalo mu je u sred svirke, pa ja bas preuzimao.

Trenutno vrijeme na Forumu 13:42

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org