![]() |
Ma to je antika a nerazumije se svako u to,tako da dzabacu da objasnjavam sta je car takve muzike,pa bih to prepustio onima koji imaju malo vise vremena od mene,da se ja nemucim=))=))=))
|
Nekada se bas sviralo sa ovim elektro i dance drum kitovima, i moss bojama... :?
Postujem ja svaku vrstu muzike, ali meni zbog toga ovo odudara od "izvornog". Sargija i arapska skala su na mestu, sve je to "deo folklora" i po mom misljenju to treba ceniti za razliku od svega ostalog. Samo moje misljenje, nekog ko nema dodira sa tom vrstom muzike. |
Citat:
|
To sto kazes .....
I u kucek i talava ima arapsku skalu pa mnogo drugacije zvuci. :) Postovano sa mobilnog uređaja |
bez ovog kod nas sijela nema :D kako rece dell kod srebrenika tu sam ja,ne mogu ljudi bez ovog.neki za ovo kazu "seljacka" muzika :)
|
Ja sam prošle godine bio na predavnju koje je držao Zoran Starčević na Guitar Art festivalu i on je tada rekao da je narodna muzika Balkana prepuna hromatike i muzičkih ornamenata i da je sve tu moguće i da postoji mnogo stvari koje nemaju veze sa onim što se uči iz udžbenika iz teorije muzike i harmonije. Svi ti štimovi, lestvice, prelasci iz jednog tonaliteta u drugi potpuno odudaraju od muzičkih standarda.
|
Dobro je i rekao .
Samo da ga ima jos tko slusati ... Postovano sa mobilnog uređaja |
I kod nas okolina Tuzle isto zovu mnogi seljacka,a i izvorna neki...Moj otac je rado slusao seljacku izvornu muziku dok je bio ziv,a i ja sam odrastao uz takve pjesme,pa mi nije nista novo...Mogu samo da kazem svaka cast onim ljudima koji znaju tako da dobro to sviraju na violinama i sargijama,a mozda nemaju ni dana muzicke skole...Ponekad ima tako dobrih tekstova i veselih da mora da se koja popije onako meraklijski uz neki saz ili sargijicu...Pozz
|
Uuuuuuuuuuuudri brko udri po rakiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiji, najjaca je ta :lol: :lol: :lol:
|
ja ne mogu da vidim video piše mi "ovajvideo je privatan"
|
Trenutno vrijeme na Forumu 21:15 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org