![]() |
Da je bio sas jug, ondak bi poneo sas njuma prasitji, pljeke i mozda beli lukac.
|
Ne verujem da im je ovaj put bilo do para, napredujemo ljudi! ;) pomeramo granice, pre 52 godine skocio je Dzo Kitindzer (Joe Kittinger) sa 31,334m, ali nisam siguran da je probio zvucni zid. Felix je ipak isao duplo brze nego Dzo onda. Svaka mu cast u svakom slucaju! A pati od klaustrofobije, a bio je u onoj kapsuli preko 2 i po sata :D
|
Koliko bolesnih ljudi i gladne djece po Africi i ostatku svijeta a oni se s oproštenjem pre*eravaju s nebuloznim skokovima... Pothvat jest za pohvalu,ali ulupani su toliki novci u to da to nisu istine. U onako siguran skok bih se i ja upustio kad ima onoliko opreme koja te zaštiti do te mjere da samo čekaš kad ćeš da se spustiš...
|
Ne treba bas tako mijesat babe i zabe Smuchac. Ako cemo tako, ni ja nisam trebao uzet tyrosa3, a ni ti sredit kucni studio, trebali smo pomoc gladnim, a sta bi ih mogli nahranit s kintom sto smo spickali na nase hobije ;) I dalje, svaki od nas bi pri probijanju zvucnog zida kod onog nekontroliranog vrtenja izgubio svijest i znas kako bi se prizemljio tako. Ja podrzavam ovaj projekt jer je veliki napredak u znanosti i mnoge korisne informacije ovim poduhvatom dobijaju medicina i u oblasti aerodinamike i fizike, tako da svaka cast covjeku i to nije samo puko obaranje rekorda. Mogu samo zamislit kako je covjeku kad vidi negativne komentare, a 7 godina se pripremao za ovo.
|
Trenutno vrijeme na Forumu 04:19 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org