![]() |
U tom slucaju bolje da se s binomnog poucka i trigonometrije vratim na matish 2 osnovne :lol:
|
O jes...
|
Citat:
|
Jao Dell, ja sam ocekivao nesto profi na sliku, pa da zamastim malo ruke kad ono oduzimanje, delenje .... :(
a baj d vej nikako nemogu da svarim ovu rec "poucka" ... iako znam na sta mislis :D Postovano sa mobilnog uređaja |
Brate, kakvih se ja tek nakaradnih izraza, koje ne mogu da svarim, načitam od njega...
Jbg, programiranje i matematika u hercegovaca... |
Haha, pa to mu valjda dodje kao hercegovacki geek slang.
Daj Dell izvadi jos neke ovakve u prevod ?! Postovano sa mobilnog uređaja Dodato: A kad opet pogledam sliku stvarno ne kontam kako si dosao do "5" ?! Zanemariti 0 ?! Ako je trgnem imas 6-1 +2/2 = 6. Ako ides na varijantu (5-1)*0 +2/2 onda imas 1 ... Kako si dobio 5 ? Postovano sa mobilnog uređaja |
Dobio je 5 klasičnom greškom u računu koju prave oni koji računaju po šablonu prenošenja minusa, umesto da razmišljaju šta se zapravo dešava.
Uradio je ovo: 6- +2/2 = 5 I sada je razmišljao da minus i plus daju minus, ako se taj minus odnosio na ovo što je on "zanemario", a ne na 2/2. Tikvan... :)) |
cccc, kako li se uopce setio da zadrzi minus :lol:
Postovano sa mobilnog uređaja |
haahahahha 5 je verovatno ovako dobio
6-1x0+2/2 zadrzao - i ispalo 6-2/2=5 ali stvarno kako si mogao - da sacuvas ako ide uz 1 :lol: |
U, jbt... Pa citav FB radi ovaj zadatak, a vidim i yu-midi poceo...
Da vas vidi moja bivsa nastavnica Mubera... Jos iz osnovne skole se secam da je kod ovakvih problema pravilo da se uvek radi mnozenje pa deljenje pa tek onda sabiranje i oduzimanje, sto u ovom slucaju daje 7 kao rezultat... |
Trenutno vrijeme na Forumu 05:35 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org