YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Problemi sa slaganjem seta Korg pa 50 (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=25215)

max93 08.05.2013 11:34

Upravo tako, iz tog seta iz koga hoces ritam da uzmes moras da uzmes i elemente od kojih se sastoji i da ih sacuvas u USER DK. Znacu bubanj iz tog seta snimis u svoj DK da bi bubanj radio identicno kao na setu iz koga ga uzimas. Isto tako i bass i ostatak instrumenata koji se u ritmu nalaze. Sve moras u Program da kopiras.
E sad mislim da ces u Pogramu morati da kopiras preko nekih svojih boja, boje koje ti trebaju. Jer je obicno sve popunjeno. Tako da pazi da ne pobrises boje ili DK koje koristis. Znaci nasnimavas preko instrumenata koji ti ne trebaju u tvom setu.

makl 08.05.2013 12:58

hm, probat cu tako pa cu vidjet dali ce radit, a ako je nesto na useru 2 moram ucitat te boje da bi ritam radio u taj user 2 ili mogu i u 3 pa ce radit normalno?

max93 08.05.2013 14:43

Nebitno u kom useru. Vazno je da kasnije sve te boje i DK (bubanj) poredjas u ritam koji koristis i sve to zajedno na kraju snimis u style.
Papir i olovku u ruke, i pisi na papir koji bubanj i boje se nalaze u ritmu koji ti treba i sve isto poredjaj kod tebe u setu.
Prostije od ovoga ne moze :D

makl 08.05.2013 15:06

ok pokusat cu tako, nadam se da cu uspjet konacno slozit to...hvala
Dodato:
pokusavam slozit ali nemogu naci od cega mi je sastavljena ritam sekcija, (tocnije neznam naci), odem na ritam pustim ga i odem na exit, vrati mio se na pocetak i tamo s desne strane pise od cega se sastoji boja koja svira a s lijeve bi trebalo bit od cega se sastoji ritam sekcija (valjda ako sam ja to dobro skuzio), medutim meni cjelo vrijeme pise isto na toj lijevoj strani za svaki ritam i svaki set, ovako (
DRUM PERC, PICK ELBASS, ACCOMP 1/5), a kad udem u karticu imam potpuno druge nazive drum kitova...ako imas volje pojasnit mi jos kako tocno da vidim od cega se sastoji ta ritam sekcija, oprosti sto gnjavim toliko, al muku mucim s tim nikako da sredim kako hocu taj pa 50....

max93 08.05.2013 20:00

Nisi obratio paznju na post koji sam napisao na stranici 1 u ovoj temi....evo ti jos jednom detaljnije.

-Odes i izaberes ritam,
-Stisnes Exit (vratis se na pocetni ekran),
-sada ti stoji ono kao sto si i rekao (sa desne strane od cega se sastoji boja a sa leve ono ostalo...),
-Sad pritisnes dugme "Trk Select" (nalazi se odmah sa leve strane pored F1...treba da ti svetli crvena lampica kada ga pritisnes, ne znam da li je i na Pa50 tako da svetli lampica)
-Sada ti se otvorio prozor u kome imas ispisano koji bubanj koristis, perkusije...Koji bass i ostalo...8 elemenata mozes da imas.
-Svi ti elementi koje tu vidis, moraju da se nalaze i u ritmu koji ces da kopiras u svom setu.
Kada sve te elemente nasminis na USER u tvom setu i kasnije ih ubacis u style (ritam) koji si odabrao za prebacivanje, tek onda ce da se ritam cuje isto kao i u prethodnom setu.

makl 08.05.2013 20:31

aha, ima taj track da i svijetli, znam di je moram samo probat, ma procitao sam to ali sam se toliko bazirao na boje da sam jednostavno zaboravio da si pisao o tome, probat cu tako pa cemo vidjet kako ce ici...
Dodato:
imam ponovo problem...izavdim ono od cega se sastoji ritam sekcija, ali to nemogu naci...primjer ovo je recimo rumba i od cega se sastoji:

JV RUMBA

JV PA1X 2, PERC ***** 1, PICK EL BASS 2,AC PIANO
MOJ KONCIC, BRAS SECT 2, DARK PAD, AC PIANO

e sad ja imam problem, nadem ova prva da (jv pa1x 2 i perc ***** 1) to nadem u programu pod pcg dk skroz zadnje, ali nemogu naci nista od ovog ostalog...u jednom setu mi nece uopce otvoriti ni jedan pcg od 3 do 8, a u ostalima uopce nam ovoga, dok u drugim setovima nemogu uopce nigdje naci ovo...dali to uopce trazim u programu od seta ili gdje??
Dodato:
i imam jos jedan problem, ovo sto sam ucitao od bubnjeva kad odem na taj ritam u kojem taj bubanj treba bit, on nije u njemu nego je neki drugi, kako da to promjenim?

max93 21.05.2013 20:17

1 Privitaka
Nemoguce da ih nema, jedino da nisi te ostale elemente ucitao pa ih onda nema, ili uopste ne ides tamo gde se oni nalaze.

Kada si u nekom Style-u i kada pritisnes "TRK. Select" moras da obelezis prvo koji element hoces da menjas pa tek onda kada je obelezen, ides npr. u DK i izaberes neki bubanj koji hoces da ti radi u tom Style-u.

Da bi dosao do User DK (bubnja) ides u Program (Performance), stisnes da ti svetli donja lampica i odes u poslednje polje br. 0 (user DK)

Ostali User elementi vezani za boje i bass, nalaze se odmah pored u poljima 8 i 9 pored DK. (Takodje mora donja lampica da svetli u Prog. modu). Ako ih nema, nisi ih ucitao ili nisu pod istim imenom snimljeni.

Trenutno vrijeme na Forumu 02:27

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org