YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Korg PA600 i solo boje sa razlicitim efektima (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=25330)

rolandx 19.05.2013 10:59

Mislim da je Milepsr bio veoma kratak i jasan. Covek je složio u par rečenica sve što sam ja u svom eseju od posta. Što kaže u ,,Mali Princ" reči su izvor nesporazuma.... Dakle Jedan performans dva efekta i tačka, bez obzira koliko ima boja. Memorisani performans vuče efekte UPER1. Promeniš uper1 dolaze novi efekti koje vuče boja koju si izabrao za uper1.

milepsr 19.05.2013 12:36

Citat:

Originalno postovano od Boban010 (Post 243408)
Da rezimiramo,dakle nepotrebno je u SOUND editu postavljati efekte i odredjivati da li je boja solo ili mono i sa portamentom ili bez.Ili drugacije receno postavljanje tih efekata nema nikakvu svrhu osim "preview".Tacno?

Citat:

Originalno postovano od rolandx (Post 243432)
Memorisani performans vuče efekte UPER1. Promeniš uper1 dolaze novi efekti koje vuče boja koju si izabrao za uper1.

Objasnio je rolandx cemu sluze efekti ubaceni u sound editu. Kada promenis uper1 menja se i efekat na toj performansi. Da razjasnimo samo nesto, portamento i mono nisu "efekti", nego opcija za nacin sviranja (reprodukovanja sounda) kao i release, atack, itd itd... Tako da njih podesavas kako zelis nezavisno od ta dva DSP-a.

Citat:

Originalno postovano od rolandx (Post 243432)
Dakle Jedan performans dva efekta i tačka, bez obzira koliko ima boja.

Upravo tako.

al bundy 19.05.2013 13:24

.....

samo da nadodam jos...
ima opcija da se to izbjegne,da kada se mijenja upper 1, da se i efekti mijenjaju.

maricm 19.05.2013 14:42

Ja mislim da je boban pitao
hoce li efekti koji se nastimaju na nekoj boji u sound modu npr "phaser" prebaciti u style mode na tu boju
Odgovor:
Koliko ja znam nece.
Mono i poly isto nece.
Portamento hoce.

Ako grijesim nek me neko ispravi

Boban010 19.05.2013 23:31

Upravo to se dogadja sto kaze kolega Marcim.Dakle odaberem ritam, uz njega se pojavi na mesto uppera neka boja koja nije memorisana u nekom od STSa.Onda ja pozovem boju kojoj sam postavio i nivelisao efekte u SOUND editu,medjutim pojavljuju se sasvim neki drugi efekti.
Vazno je to da nisam birao performansu vec samo Style posebno i posebno Sound.Pretpostavljam da se nalazim u prvoj performansi koja obicno stoji kad se upali klavijatura.

rolandx 20.05.2013 09:34

Razlog tome može biti :
- Zaključane stavke u globalu ( lock) performans setings ili effect.... ne znam napamet kojih ima zaključavanja ali proveri,
- Ukoliko se dešava da kada izabereš sound u upper 1 nema efekta uopšte, proveriti u mixer-u effect send da li je pojačan na upper1.

Pre nego što izabereš boju proveri istu boju u soundu ( nadji i izaberi tu boju) da li ima efekata na njoj i kojih

Generalno je ovo problem bez problema.... u svakom trenutku po izabranoj boji možeš izabrati dva efekta i memorisati preformans. Ukoliko ti se svideo efekat iz nekog drugog preformansa jednostavno udji u effect ( sa glavnog screen-a : Easy mode ) , označiš effect ,,B" gore desno, otvoriš padajući meni gre desno klikni na Copy effect, izadješ iz svega , izabereš preformans gde želiš takav efekat, opet... effect ( sa glavnog screen-a) označiš ,,B" , padajući meni i effect paste. Nakon svega odeš u Mixer ( sa glavnog screena) i druga opcija sa leva na desno u dnu ekrana ... effect send i pojačaj koliko želiš ( moguće je da je smanjen).

maricm 20.05.2013 09:39

Rolandx hajde mi reci kad sam u sound modu napravio boju sa efektom da mi taj efekt ostane i u style play i tako za svaku boju pod uper 1,2,3

Sent from my HTC One V using Tapatalk 2

rolandx 20.05.2013 09:47

Citat:

Originalno postovano od rolandx (Post 243480)
- Zaključane stavke u globalu ( lock) performans setings ili effect.... proveri,
- Ukoliko se dešava da kada izabereš sound u upper 1 nema efekta uopšte, proveriti u mixer-u effect send da li je pojačan na upper1.

Pre nego što izabereš boju proveri istu boju u soundu ( nadji i izaberi tu boju) da li ima efekata na njoj i kojih

Citat:

Originalno postovano od maricm (Post 243481)
Rolandx hajde mi reci kad sam u sound modu napravio boju sa efektom da mi taj efekt ostane i u style play i tako za svaku boju pod uper 1,2,3

Napisao sam gore šta treba proveriti. Lock... šta je sve zaključano u globalu. Stavke gde je performans ili effect gde se god spominju , moraju biti otključane. Pisao sam o tome. Prvi uper vuče efekte. kada se izabere prvi uper povlači efekte koji će automatski biti dodeljeni ostalim uperima 2 i 3.

Dakle proveriti zaključavanja u globalu. Mogu danas pogledati i napisati moja podešavanja što se tiče globala ( lock)

maricm 20.05.2013 10:34

Mislim da ne razumiješ sta boban pita.
Nemaju veze efekti iz style moda ,nego dali u style modu vuče efekte iz sound moda koje su dodjeljeni u sound modu

rolandx 20.05.2013 10:40

Odgovorio sam skoro u svakom drugom postu. Vuče. Ukoliko ie ispoštovano ono što sam naveo u predhodna dva posta ( lock i mixer) . Neće vući ako je pozaključavano i smanjen effect send u mixeru i uslovi da je boja izabrana u upper1.

Trenutno vrijeme na Forumu 04:24

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org