![]() |
Ama nije Free Vingula jer instrumenti poticu iz Trans Audio Sound Enginea, odnosno Libraryja ali... nije problem, postavicu na download nekoliko instrumenata... eto kao neki bonus ili kao probu, odnosno demo, za one koji bi mozda kasnije rado da imaju kompletan paket.
|
Citat:
|
Upravo to sa PP je i bilo par instrumenata iz Trans Audio Contenta. Nije problem, obecao sam, postavicu na download, mada ce biti malo povuci-potegni radi velicine jer bez obzira sto se radi samo o par instrumenata, File ce biti pozamasan.
|
Nije mi jasno zasto je svaki paket sa bojama/ritmovima set?
Set je samo za korg pa seriju :D Послато са GT-S5360 користећи Тапаток 2 |
istina...to je i meni malo blesavo ;)
|
Mozes to da uporedis sa nazivom "boja" za sound program ili zvuk, koji se odomacio kod nas ali ne samo kod nas vec i u njemackom jeziku, na primjer, mada za razliku od nas, Nijemci imaju bar dodatak "zvucna-boja". Iako je u sustini totalno nebulozno nazvati jedan zvuk "bojom", ovaj pojam se cvrsto drzi. Povrh svega, "boja" uopste nije rijec slovenskog porijekla. Juzni Sloveni i nemaju svoju rijec za boju. "Boja" je turska rijec preuzeta "jedan kroz jedan" iz turskog jezika, s tim sto se ona u tirskom jeziku pise sa "y" umjesto "j". Cudan je "muzicki jezik" kod nas.
|
Citat:
|
Hahahaha... tako gledano, moze se bilo sta nazvati "setom" medjutim, u zvanicnom zargonu Native Instruments se jedan takav "set" za NI Kontakt naziva Library, koji se sastoji od Sample Contenta, Instrumenata, Banka i Multija. To bi bili ispravni termini kada je NI Kontakt u pitanju i to uzlaznim redoslijedom, odnosno hijerarhijskim redom.
|
Trenutno vrijeme na Forumu 16:44 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org