YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Menjanje setova na Korg Pa600 (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=26234)

martinez 04.11.2013 10:29

Prijatelju ja sam u svoj pa600 ubicio bezbroj setova ni sam neznam koliko sam ih isprobao
i sam sam napravio grešku na početku ubacio GLOBAL i desi se da nešto zapinje i ne štima .
Kada sam saznao da je global problem od tad ih uredno izbrišem iz seta koji probavam i samo naprijed.
To da se ne smije ubacivati mnogo setova čista glupost.

tibor 04.11.2013 15:58

Citat:

Originalno postovano od zeljko (Post 257347)
Evo vec ko zna koji put ti se kaze da ne ucitavas Global samo a ti ne svacas ili ne citas postove..I u onoj drugoj temi Pa 600 sam ti isto to napisao gdje si pitao isto to pitanje.Pozz

Dobri ljudi, shvatio sam da ne treba da ucitavam GLOBAL. Hvala vam na pomoci. Idem jedno po jedno i za sada nema problema. Javicu se uskoro, imam dosta pitanja kao na primer kako da zadrzim LOWER u levoj ruci. Pritisnem harmoniju i lower svira, kada pustim ruku sve svira osim njega. Ne znam kako da ga zadrzim prilikom jednog pritiska.

zeljko 04.11.2013 16:48

Ukljucis "Memori"dugme skroz lijevo ispod ona dva za vintanje hahahaha

tibor 05.11.2013 21:35

Citat:

Originalno postovano od zeljko (Post 257363)
Ukljucis "Memori"dugme skroz lijevo ispod ona dva za vintanje hahahaha

Ukljucio sam ga i ista prica...

yamahapassion 05.11.2013 22:14

Tibore, Zeljko ti je rekao za "Memory" ali nije spomenuo da pre Toga moras to nariktati u globalu... ides na - global - mode preferences - pa onda opciju "Memory mode" stavis na "Fix Arr. + Lower". tako dobijas da ti se cuje lower svaki put kad pritisnes neki akord na aranzerskom delu. sa dugmetom "Memory" to samo palis i gasis po potrebi.

zeljko 05.11.2013 23:51

Nemoze Zeljko znati sta on nije ili jeste sve iskljucio ili ukljucio:lol:Valjda ce sad biti sve uredu kako si mu ti rekao.Poz

yamahapassion 06.11.2013 00:21

A ne moze Zeljo, dzaba mu da pritisce Memory dok ne odradi to u globalu, onda moze kako hoce;)

tibor 07.11.2013 01:59

Odlicno :-) Uspelo je. Hvala vam drage kolege :-)

tibor 26.02.2014 01:26

Jedan ton ceo akord

Citat:

Originalno postovano od zeljko (Post 257347)
Evo vec ko zna koji put ti se kaze da ne ucitavas Global samo a ti ne svacas ili ne citas postove..I u onoj drugoj temi Pa 600 sam ti isto to napisao gdje si pitao isto to pitanje.Pozz

Pomagajte kolege...

Imam problem sa Korg Pa600. Hocu da u levoj ruci pritisnem jedan ton a da od odsvira ceo akord. Na pr ton c-on svira Cdur i istovremeno vuce kroz liniju sve tonove ( c e g..) Kod mola stitsnem C i Es i on vuce ceo Cmol ( c es g ..)
Ja sam isao na Mode preferences i onda na one finger. Kada stisnem ton C on odsvira ceo dur ali kada stisnem C i Es on mi svira C7 (c e g b )
Sta da radim da mi lepo odsvira mol ?
Hvala unapred :-)

tranzit 26.02.2014 03:05

Vrlo konfuzno si nam pokusao postaviti pitanje. Vidi sta pises u dvije recenice jedna za drugom:

"Kod mola stitsnem C i Es i on vuce ceo Cmol ( c es g ..)"

"ali kada stisnem C i Es on mi svira C7 (c e g b )"

Sta bi ti zakljucio i kako bi iz ovoga shvatio pitanje ?

Trenutno vrijeme na Forumu 18:34

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org