YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Yamaha (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=14)
-   -   memorisanje postavki ritma (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=26280)

casper 11.11.2013 11:21

Da, prikaz na Note view u MixMasteru je prilično mali i nespretan. Međutim, on je tu više zbog toga da imaš bolju kontrolu kada u istom ekranu s lijeve strane mijenjaš vrijednosti "ručno".

Nema veze gdje se XGWorisk nalazi na računalu. Pogledaj drugu sliku iz mog predhodnog posta, dolje u lijevom uglu imaš button Browse. Kad ga klikneš pronađi putanju do mape gdje se nalazi XGWorks i označi datoteku XGWorks.exe. Tako ćeš ga (XGWorks) automatski pokretati iz MixMastera odabirom Go to > Sequencer.

Tada odradiš posao u XGWorksu, pohraniš ga sa Save i tako izmjenjena datoteka se "vraća" u MixMaster. Tek iz njega konačno pohranjuješ sve što si odradio u oba programa.

romario 11.11.2013 11:23

Hvala legendo .

casper 11.11.2013 11:24

Ispravak

"dolje u lijevom uglu imaš button Browse"

dolje u desnom uglu imaš button Browse

romario 11.11.2013 11:25

Vidio sam :) ,sve pet .

jaskooo 25.11.2013 00:33

Citat:

Originalno postovano od casper (Post 257870)
@jaskooo - jesi li živ :D

Nisam nikada imao PSR9000 u rukama ali koliko vidim u manualu str. 118. trebaš u BASIC TAB-u stisnuti STEP BEC i otvara se prozor (slika1) u kojem možeš postavljati vrijednosti za pojedine kontrole. Tu se nalazi ono što ti treba.

Predlažem da pogledaš program MixMaster gdje to isto možeš napraviti ali u računalu (slika2). Možda je tako brže i preglednije.

Najpreciznija podešavanja su moguća u XGWorksu gdje možeš do zadnjih detalja utjecati na karakteristike kanala u Stylu. (slika3.) Donja dva prozora prikazuju podešavanja 12 kanala. Postavki je toliko da ti se zavrti u glavi, i tako djeluješ na svaku traku u stylu pojedinačno. Slika 4 i 5 pokazuju brojčana podešavanja dok istu stvar u grafici možeš raditi tamo gdje je žuti krug na slici3.

Baš sam se zaigrao s opisom :lol:, a tebe nema.
Kažem, nisam koristio PSR9000 ali je princip za podešavanje Yamahinih Stylova isti.

hehe tu sam,neko mi mazno password,dabogda mu ne trebao :). hvala ti care dok me nije bilo vec sam otkrio ono sto me zanimalo,pa da pojasnim.
naime kad se ide na style edit u full modu, jednostsavno se pozove i mix konzola tu se posebno postave parametri za pojedine dijelove ritma i onda se to sve lijepo usnimi i ostaje tako :). hvala opet na pomoci,ako sta kome bude trebalo od mene tu sam

casper 25.11.2013 00:37

Bolje da je maznuo pass nego novčanik. :D

jaskooo 25.11.2013 00:41

hahah jes i ode mi limit za download a a trebalo mi par stvarcica :)

presao sam sa korga na ovo pa sad sve valja nanovo :) znas kako je,heheh

jos mi yamaha dosla bez ram memorije pa i to nastojim rijesiti,ma muke teske :D

tranzit 25.11.2013 02:02

Citat:

Originalno postovano od jaskooo (Post 257828)
...jednostsavno se pozove i mix konzola tu se posebno postave parametri za pojedine dijelove ritma i onda se to sve lijepo usnimi i ostaje tako...

Trebalo bi da obratis paznju malo i na prepisku izmedju romaria i caspera gedje ci ti upasti u oci da romario pita za odredjene sitnice iz software editora za Yamahine Styleove, pa da i ti te svoje ritmove ili podesavanja pojedinih instrumenata u ritmovima, ipak odradis na softveru. Bice ti daleko lakse i brze, a imaces i daleko bolji pregled nego pri radu na Style Editoru PSR9000, koji je prilicno siromasan. Yamaha je u sustini jedini hardware aranzer za koji postoje programi pomocu kojih ces takve stvari, a i ne samo takve, odraditi dosta brze i jednostavnije. Tu i jeste posebnost Yamahinih aranzera u odnosu na konkurenciju. Pominjali smo te programe (koji su uzgred besplatni) ovdje na forumu u dosta tema, pa nemoj da ti bude tesko da procesljas malo forum.

mladen.lav 10.12.2013 21:14

kako vi najvise koristite memorijske registracije?

Snimite li tu samo boje ili boje i ritmove?

zeljko 11.12.2013 00:44

Ja mislim da se sve moze memorisati u registracije na Yamahi ritam,boje pa cak i text,kao sto je to slucaj i kod ketron klavijatura

Trenutno vrijeme na Forumu 15:28

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org