YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Mixeri (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Presonus 24.4.2 Ai VS Allen&Heat Qu-24 (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=26720)

zox2003 10.03.2014 16:25

QU-16 mi dolazi sutra....Javit cu se nakon par dana da vam kazem moja licna iskustva.

Pozz

mikimiki 12.03.2014 02:25

Zox jeli stigao Qu....

zox2003 12.03.2014 03:45

Tu je stigao je....

sale_band 12.03.2014 05:04

I???

Sent from my HTC One XL using Tapatalk

maricm 12.03.2014 13:05

Sta je rec? Kakav je

Poslato sa mog iPhone-a koristeci Tapatalk

Vex 12.03.2014 14:21

Citat:

Originalno postovano od zox2003 (Post 266475)
Tu je stigao je....

Sve si nam rekao, bas je dobra mashina :-P :-D

mikimiki 12.03.2014 15:24

Mogu li terce??? Heheh

zox2003 12.03.2014 15:56

1 Privitaka
Mixer sam "pokupio" juce... Nisam bas imao puno vremena sinoc za test.
Veoma fin layout miksera, odlican displej I nije mi trebalo duze od 5 minuta da odradim basic setting na njemu.Za digitalni mikser veoma lak za koristenje. Ako bi ga uporedio sa Presonusom (kojeg takodjer imam) stavio bih ga za klasu vise sto se tice koristenja.
Sto se zvuka I samog procesinga tice, za onoliko vremena koliko sam imao da testiram mogu da kazem da sam veoma iznenadjen koliko fino zvuci. EQ,Efekti,Kompresor...veoma laki za ustimavanje. Veoma tih mikser na izlazima bez signala na kanalima....

Za sada ---veoma zadovoljan...Malo vise o mikseru sledeci put ili za par dana....

Poz

sale_band 20.03.2014 13:37

Ajde sad da i ja upitam za neobavezujuce savetodavno misljenje :)

Elem, u ogromnoj sam dilemi (jer sam odlucio preci na digitalni mikser) izmedju SL 16.0.2 i A&H qu16

Svestan sam da je A&H novija sprava (i skuplja) ali ni Presonus nije za "bacanje". Meni ce mikser sluziti iskljucivo za tezgarenje i to vecinom klavijatura i mikrofon (3 kanala ili 1 mono i 1 stereo) povremeno jos jedan dodatni za harmonikasa i ponekad pevacicu i sl... Znaci, za licne potrebe mi je dovoljno i 8 kanala.
A&H mi se dopada ali mi se ne trosi lova ukoliko nema bas cvrstih argumenata u korist QU16... Presonus nisam probao ali sam gledao prezentacije na YT a posedujem VSL1818 pa sam i sa kvalitetom zvuka upoznat. Sad me konkretno zanima kvalitet efekata a prvenstveno kompresora i limitera na presonusu pa onda i EQa. Zanima me koliko su efikasni 60mm faderi i da li deluju ravnomerno celom "putanjom" ili se desava nagli skok ili pad jacine pri vrhu??
Hvala!!

denza_ 20.03.2014 14:00

Znaš i sam da je Q-16 puno ozbiljnija sprava i nije baš da se ta dva mixa mogu porediti, što se tiče funkcija i kvalitete općenito. Presonus 16.0.2. će ti sigurno dati ono šta trebaš, ništa ti ozbiljnije i ne treba za takav tip svirke. Efekti na Presonusu su jako jako dobri, dupli efekt procesor sa nezavisnim kontrolama, možeš napraviti jako dobar spoj reverba i delay-a, kompresor i limiter rade ono čemu su namjenjeni, i to čak u rangu sa nekim rekovskim spravama kao što je DBX 166xl i sl. EQ je tropojasni, super osjetljiv, odličan. Znaš i sam da je u Q-16 4-band EQ, 4 efekt procesora vrhunske klase, 100mm faderi, screen touch, motorizovani faderi itd. To je što se tiče live korištenja, u softverski dio ne bih ulazio. A kad već koristiš VSL1818, zašto ne bi radio live mix preko laptopa? Uzmeš jedan dobar laptop i imaš sve mogućnosti kao i na 16.0.2.

Trenutno vrijeme na Forumu 14:32

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org