YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Muzički Software (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=20)
-   -   kontrola kontakta za live (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=26768)

grabovac037 18.02.2014 05:22

tastaura je engleska standardna valjda xexe ne razumem se bas u to

tranzit 18.02.2014 05:44

Nemas na njoj samoglasnike sa tackama iznad; Ü: Ä; Ö ? Ovo mi je bitno radi postavljanja komandi za tvoju tastaturu jer u sustini, od tasti na tvojoj PC tastaturi, pravim midi kontrolere, pa je veoma bitno koja je tastatura.
Nisi mi odgovorio na pitanje jesi li siguran da neces u tom paketu i "terce" ?

grabovac037 18.02.2014 07:06

kako mislis terce ne razumem
pa sad ne znam razmisljam da kupim bezicnu tastaturu za desktop racunar da nosim mislim standard tastatura

tranzit 18.02.2014 09:15

Pod "tercama" podrazumijevam da mozes dobiti mogucnost da imas tercu i da je izabiras opet putem tastature PC-a i to bez obzira koji aranzer (instrument) imas. U paketu su sve harmonske konfiguracije koje se upotrebljavaju u balkanskoj muzici i naravno u svim tonalitetima. Recimo da sviras Yamahin aranzer, mozes na primjer, R3 da rezervises za tercu i sound koji izaberes na R3 ce svirati tercu koju budes odabrao, a moze kao i do sada da svira i dalje prim. Naravno i dalje podesavas za njega i Volume i Panoramu i efekte kao i do sada, Ili ukoliko sviras Korgov aranzer mozes rezervirati Upper 3 za tercu i na isti nacin kao i kod Yamahe odabirati i harmonsku konfiguraciju i tonalitet koji ce taj Upper 3 da svira. Sve dobijas spremno, tvoje je samo da prikljucis Laptop i sve je tu i odabiranje Sound Programa (Instrumenata) na Kontaktu i terce (ukoliko budes i njih htio). Ovo naravno ne vazi samo za aranzere vec i za bilo koji Workstation tipa Triton, Kronos, Motif itd... takodje vazi i za starije Workstatione, Korg M1, Wavestation, Roland D50, Yamaha EX5/7, Ensoniq TS10 itd... i to da ama bas nista ne moras raditi na samom instrumentu, vec samo, kao i do sada, odabrati sound za prim i sound za tercu. Sve u svemu, instrument uopste nije bitan, ova "terca moze da radi na svim mogucim instrumentima, a jedini uslov je da imaju bar dva Layer sounda.

Wireless tastatura bi naravno bila najbolje rjesenje jer bi mogao da je smjestis gdje ti najvise odgovara, a mozes odabrati i neku manju da zauzima manje mjesta. Bar je tu izbor veliki, tako da ces sigurno naci nesto sto ti sto na sto pase.

grabovac037 18.02.2014 13:03

ne mora terce samo da mogu na ovom jv35 da to radim sa menjanja boja na tastaturi

tranzit 18.02.2014 14:39

U redu, bices obavjesten u toku ove sedmice kada taj produk za zebe bude gotov, a onda ces dobiti sve potrebne podatke za transakciju, od Vaxtera, mada iskreno mislim da je steta sto ne zelis te terce. No nije ni to presudno, dobices ono sto ti treba i gotova prica.

grabovac037 18.02.2014 17:02

cekam odgovor hvala
Dodato:
ima li sta novo

Trenutno vrijeme na Forumu 11:12

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org