![]() |
Citat:
|
Tako je Vex, "podgreje" je kljucna rec, to sam hteo da napisem, posto imam takvu gitaru fabricki odradjenu u Yamahu i kida kako radi.
|
@Tomislav R
Preslusao sa, ovu tvoju distorziju za koju si mi poslao link. Radi se o tzv. Power Chord distorziji koja je u ovom KMP formatu za Tritona ili surogate, napravljena tako da je semplovano 12 tonova jedne oktave, a onda se oni jednostavno ponavljaju po slijedecim oktavama. Ovo znaci da je "stimovanje" tonova sasvim uredu, samplovi su 16Bit/44.1kHz u konvertiranom Kontakr´t formatu koji su svi odreda u sustini vec loopovani ali od pocetka do kraja, dakle za Loop tacke su uzete jednostavo Sample tacke (Sample Start i Sample End) sto naravno ne lici ni na sta. Mogu da ih bar Loopujem kako treba, a ovih 12 samplova ce ostati uvijek istih 12 po svim oktavama, sto se u sustini i uobicajeno radi kod Power Chord dstorzion gitara i tu nema sta drugo da se izmisli. Ako ti to odgovara reci, ukoliko ne, da ne trosim vrijeme za Loopovanje badava. |
Ono sto me interesuje je, da li ce to loop ovanje produziti trajanje tona?
Dodato: Kad opalim recimo G, da se ne zaustavi posle 1 sekunde? |
Nece se zaustaviti ponavlja se non stop zato se u zove lop.
|
Onda Tranzit,,odradi slobodno...
|
Naravno da ce ton da traje, kako ti je Nele i napisao. Looping i jeste operacija koja je iskljucivo za to i namjenjena.
|
Odradio sam loop-ove,ali sempl se prekratak i ne radi to bas srecno :( Neki tonovi i mogu da prodju nekako ,a neki zbog tog kratkog loop-a zvuce bas vestacki :( Ko li je ovo ovako nakazno semplovao...Svaka mu cast .
|
E bas steta :( Ajde da vidimo sta ce tranzit da uradi...
|
Bice to uredu. Na brzinu sam pogledao samplove, istina je da su kratki ali i dovoljno dugi jer na svakom imam bar tri do cetiri vibracije amplitude, sto je dovoljno da dobijem autenticni vibrato koji je imao ovaj sound program i u originalnom instrumentu. Uglavnom, moze se loopovati kako treba. Kako sam ti vec pisao, ovo je u sustini samo jedna oktava koja je ponovljena dva, odnosno tri puta, pa je taj koji je sklepao tu Power Chord gitaru bespotrebno povecao broj samplova, a time bez ikakvog razloga napravio instrument tri puta vecim nego sto jeste. Dobices to u toku veceri ili noci, posto sam u studiju pa cu iskoristiti prvo slobodno vrijeme, da ti odradim Loopove na sampovima, a onda cu spakovatim u AKAI, Kontakt ili neki slican format i poslati link da to skines. Ako budem imao vremena uradicu .KMP preko Awave Studio programa, a ako ne budem, onda uradi sam. Uglavnom, bice to uredu mada ta distorzija, odnosno ovi samplovi nisu nista posebno oko cega bi trebalo gubiti vrijeme. Imas ti daleko bolju distorziju u fabrickim sound programima, treba samo malo da poradis na njoj.
|
Trenutno vrijeme na Forumu 21:32 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org