YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Yamaha (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Tyros 3 - krckanje (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=27206)

NordX 05.06.2014 17:53

Da li je portamento na T3 poboljsan kao i sam Wave editor UVN fajlova u odnosu na T2?

casper 05.06.2014 18:08

@VUNIMRAV - Nema tu neke mudrolije (mislim na uvođenje samplova). Treba imati dobar uzorak, i onda ga pravilno unijeti u klavijaturu. Sam postupak je veoma jednostavan i može se opisati s par rečenica.
Pored toga, ne mogu biti precizan s opisom za Tyros 3 jer ga nisam svirao, a postupak je nešto drugačiji nego kod četvorke.

Dell 05.06.2014 21:44

Ja cu detaljno opisat, samo kazem jel wav ili uvn?

VUNIMRAV 05.06.2014 22:00

Pa recimo od samog uvodjenja i od delovanja na sam sempl i na njegove sastavke,delove(ne znam pravi izraz ali ces razumeti sta hocu da kazem).Znam da to ima na forumu,ali je razbacanoi u vise tema i covek prosto izgubi volju za traganjem.

tyros2 05.06.2014 22:47

Citat:

Originalno postovano od NordX (Post 270748)
Da li je portamento na T3 poboljsan kao i sam Wave editor UVN fajlova u odnosu na T2?

Nazalost,sto se tice portamenta Yamaha se totalno oglusila!Nista nisu uradili cak ni na "Petici"!

Pozdrav!

NordX 06.06.2014 00:42

Steta bas,ponadao sam se da je bar malo bolji portamento na T3 ili T4 kako bih kasnije zamenio ali vidim da je isto bas.

Hvala na odgovoru! :)

VUNIMRAV 06.06.2014 11:37

Uvn

tyros2 06.06.2014 23:45

Citat:

Originalno postovano od NordX (Post 270767)
Steta bas,ponadao sam se da je bar malo bolji portamento na T3 ili T4 kako bih kasnije zamenio ali vidim da je isto bas.

Hvala na odgovoru! :)

Doduse na "Balkan pack-u" i Midle East packu portamento je solidan!Ove "Zujalice i zvrndalice" se mogu solidno srediti!

Pozdrav!

VUNIMRAV 17.12.2014 23:57

Definitivno mi se čuje kliktanje negde oko sredine klavijature ili mozda malo u desno od sredine.Najverovatnije da je HD u pitanju.Čuje se na minut,možda i češće.Šta vi mislite da li je HD u pitanju i da li stanje HD mogu proveriti sa programima kojma se proveravaju HD na računaru?
Dok sviram naravno ne čujem nisšta,ali dok obraddjivam ritam čujem i staršno me nervira a i brine.
Da li da i šta poduzimam ili da pičim "dok dur dur".
Da ponovim,zvuk je sličanisključivanju nekog bimetala ili slično.

casper 18.12.2014 00:16

Prvo napravi backup svega što imaš na HD. Uostalom, to već trebaš imati :DPogledaj na videu, 3 minuta. HD se lako vadi i bilo bi dobro da provjeriš njegovu ispravnost.
<iframe width="640" height="360" src="//www.youtube.com/embed/iaxE4i9x_S4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Moguće da je do HD-a i da se zvuk prenosi preko kućišta pa ga čuješ malo na lijevo u odnosu na njegovi poziciju. Uostalom, kad ga izvadiš bit ćeš siguran. Ako proizvodi bilo kakve zvukove poput krckanja ili grebanja, dao je svoje.

Trenutno vrijeme na Forumu 22:02

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org