YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   IT Sektor (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=23)
-   -   kako kupiti neki program za iPad iz Srbije koji nije besplatan (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=27443)

rolandx 27.08.2014 06:21

Citat:

Originalno postovano od Vaxter (Post 272818)

U Intesi je otvaranje kartice besplatno.
Na karticu se čeka par dana i stiže na kućnu adresu.
Na račun može da se uplati bilo koja svota koja se troši dok je ima.
Nakon toga se novac sa glavnih računa ne dira.

Ta ista kartica može da se koristi za otvaranje PayPala, Skrilla ili bilo kakvo drugo plaćanje preko Interneta.

Ovu gore informaciju sam dobio od kolege koji kupuje gluposti iz Kine,. a kazi mi verovatno ga ja nisam razumeo, kazes internet kartica bilo koja moze da se koristi za otvaranje Pay Pal-a, a sam Pay Pal gde moze da se otvori, isto u bilo kojoj banci ili ne?

yamahapassion 27.08.2014 09:39

Neso, ovo sto je Belmo spomenuo, te apple kartice, ima kod mene na svakom kiosku da se kupi... ako je to to, pise iTunes na njima... o verovatno u sebi ima neku sifru koju ukucavas negde kad hoces da kupis nesto ako sam dobro skapirao. Da se nebi lomio sa otvaranjem nekih racuna posalji mi pp pa cu ti ja uzeti jednu tu karticu poslati sifru i to je to.

Belmo 27.08.2014 10:27

Citat:

Originalno postovano od rolandx (Post 272828)
Ovu gore informaciju sam dobio od kolege koji kupuje gluposti iz Kine,. a kazi mi verovatno ga ja nisam razumeo, kazes internet kartica bilo koja moze da se koristi za otvaranje Pay Pal-a, a sam Pay Pal gde moze da se otvori, isto u bilo kojoj banci ili ne?

Vidi, ti sada mozes otici do najblize banke i traziti debitnu karticu, VisaElectron ili MasterCard jer su one podrzanje od strane PayPala tj. mogu se povezati sa PayPalom.Oni ce ti u banci dati podake od dokumentacije koja je potrebna te nakon nekih 15 dana, u zavisnosti od banke, ti dobijes svoju karticu.I ti u tom trenutku nemas PayPal i nemas nikakve veze sa njim.Onda odes i registrujes se na PayPal, zatim izvrsis verifikaciju i to je to.

Ja imam Visa Electron debitnu karticu povezanu sa tekucim racunom u Raiffeisen banci.Mjesecna naknada za odrzavanje kartice/racuna iznosi 2KM (1€) i ta kartica mi je povezana sa PayPalom.Za sada sve radi odlicno.

rolandx 27.08.2014 10:36

Sada je sve jasno kao dan. Hvala... Bio sam pogrešno informisan. Dakle nije neka procedura. A ja sam u banci otvarao devizni račun, pa ću proveriti da li sa time može, nisam siguran koja je kartica u pitanju.... Proveriću...

nesaband 27.08.2014 12:01

Citat:

Originalno postovano od yamahapassion (Post 272831)
Neso, ovo sto je Belmo spomenuo, te apple kartice, ima kod mene na svakom kiosku da se kupi... ako je to to, pise iTunes na njima... o verovatno u sebi ima neku sifru koju ukucavas negde kad hoces da kupis nesto ako sam dobro skapirao. Da se nebi lomio sa otvaranjem nekih racuna posalji mi pp pa cu ti ja uzeti jednu tu karticu poslati sifru i to je to.

Hvala druze sto si se ponudio da mi kupis tu karticu,ali meni bi bio problem posle da tebi uplatim novac.Pretpostavljam da ti zivis u inostranstvu i da te iTunes GIFT Card - Apple Store imaju da se kupe na svakom kiosku.

Meni je bilo potrebno samo da saznam nacin na koji mogu da platim nesto na Apple store,a za ostalo cu se snaci.Sestra mi zivi u Nemackoj pa cu nju zamoliti da mi kupi jednu karticu od 25 dolara i da mi posalje sifru.

u svakom slucaju hvala ti,opet si se dokazao kao pravi prijatelj.;)

Sto se mene tice ova tema moze da se zakljuca posto sam dobio dovoljno korisnih informacija i od tebe i svih drugih kolega sa sajta.

Vaxter 27.08.2014 12:08

Samo da znaš, Nešo, kada koristiš gift karticu, moraš da koristiš AppStore države za koju je gift kartica.
Ortaku je store bio na USA, a gift kartu uzeo u Nemačkoj.
Malo falilo da baci karticu, jer nije radila, i onda me cimnuo pa smo nalovili šta je problem.

nesaband 27.08.2014 12:33

uhhhh,pa to moze stvarno da bude problem posto ja nisam bas vican tim kupovinama preko interneta.Ma valjda cu se snaci a ako se ne snadjem bicu slobodan da te i ja malo iscimam.

Ima jedan tip kod nas koji prodaje preko jednog sajta te kartice uz proviziju pa cu i njega da cimnen da mi objasni kakav je postupak kupovine ako kupim od njega karticu.

hvala na ovoj informaciji.

Vaxter 27.08.2014 12:55

Nemaš prolblema.
Cimaj ako treba.

yamahapassion 27.08.2014 19:36

Ako mogu da pomognem tu sam, a sto se tice placanja za to se ne sekiraj... samo javi ako bude trebalo.

nesaband 27.08.2014 21:16

Hvala druze,ako nesto zaskripi javicu ti se.Pozdrav

Trenutno vrijeme na Forumu 01:45

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org