YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Pa50 pitanje lower? (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=27921)

Enzzo3201 04.02.2015 23:55

Stavi split na prvu tipku na sintu,I vise nemas problem sa pratnjom.Cuce se samo bubanj,a ne moras nista kvariti u pratnjama.

guerrini632 30.04.2016 21:25

Citat:

Originalno postovano od negovan90 (Post 277233)
Imas u globalu da stavis lock na manual bass, i onda ti je stalno ukljucen manual bass i radi ti samo bubanj, ako hoces da drzi i strings u levoj ruci, mora na svakom ritmu da smanji u track select bass na 0, i da na lower podesi koji hoce strings da koristi u levoj ruci(mora da iskljuci i memory). Nadam se da sam ti pomogao.

kako bi ja uradijo na svom pa800, da kad uhvatim u levoj akord da uvek vuče strings i neki bas, da ne trebam stalno držati ?

efe 02.05.2016 14:45

U globalu chord plus lower

lepsidan 12.05.2016 13:31

Citat:

Originalno postovano od Narodnjak300 (Post 277213)
Verovatno ovo znate, zanima me posto moj drug svira pa50 kako da iskljuci pratnju iz ritma da mu svira samo bubanj, posto bih ja tu svirao bas- kontru a on bi pustao ritam, svirao solo i eventualno levom drzao stringove. Probamo da iskljucimo na dugme lower i cim promeni boju ili nesto ponovo se pualo lower i na sledecem akordu koji odsvira ponovo ulazi cela pratnja. Dakle kako jednom za svagda da se ugasi to?

Ja mislim da mora svaku performasu (boju) koju če koristiti, sačuvati sa tim settingsima gde je dole strings a gore boja, tako kad menja performansu (boju) on nece vracati ako sve boje koje koristi ima tako sacuvane.

Nek se uzme 2-3 strane preformansa ili kolko treba pa nek se sacuva svaka boja posebno sa setingsom koji je potreban. To če onda raditi kako treba... ali mora onda koristiti samo te boje koje je spremio za to.. moze i to napraviti sa svim bojama i onda sacuvati kao set samo za to, pa onda koristi taj set za takvu vrstu nastupa.

marioDX 22.05.2016 16:08

imas tipke koje ti odredjuju s kojom rukom ces zadavati akord na ritmu.. to ti je na desnoj strani od ekrana, gore.... imas opciju Right, Left.. znaci da li lijevom rukom ili desnom rukom zadajes akord.. a ako iskljucis obadvije te tipke klavijatura vrti samo ritam bez da prati sa akordima (bas, acc1,acc2 itd...).. probajte na taj nacin.., meni tako radi na pa1x pro ..,, nadam se da sam bio od pomoci lijep pozdrav

elsharawi 12.07.2016 13:20

probaj manuaal bass
Dodato:
Citat:

Originalno postovano od Narodnjak300 (Post 277213)
Verovatno ovo znate, zanima me posto moj drug svira pa50 kako da iskljuci pratnju iz ritma da mu svira samo bubanj, posto bih ja tu svirao bas- kontru a on bi pustao ritam, svirao solo i eventualno levom drzao stringove. Probamo da iskljucimo na dugme lower i cim promeni boju ili nesto ponovo se pualo lower i na sledecem akordu koji odsvira ponovo ulazi cela pratnja. Dakle kako jednom za svagda da se ugasi to?

Probaj manual bass

nicic 12.07.2016 18:27

Pa 50 pitanje lower

Mozda nije lose da postavis u varijacijama V1 potpuni ritam V2 samo bubanj V3 bubanj i bas.U odredjenoj vrsti ritma pravis i druge kombinacije.Probaj sta te kosta

Trenutno vrijeme na Forumu 13:39

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org