![]() |
Ne sumnjam da Martin Audio dobro radi ali meni treba kutija uglavnom za manje svirke da je sto laksa za nosenje a da lepo radi tonski. Ovaj Martin je tezak 21kg a i osetljivost mu je manja nego kod SX300 i D12-2. Naravno, cena mu je veca! :)
Ako bih uzimao neke skuplje kutije to bi bio Seeburg Acoustic Line A6. Ova kutija radi odlicno, ima osetljivost 99dB, moze da izdrzi 400w, teska je oko 16kg a brend je sam vrh! :) Verovatno cu na kraju uzeti ili SX300 ili D-Lite 12.2, moram da se organizujem pa da ih uporedim jednu pored druge. Ne zuri mi se jer imam vec kutije na koje radim (ELX-115p). Interesuje me da li postoji jos neka valjana opcija a da mogu da se kupe dve kutije (nove ili polovne) za budzet do 1000e. |
Da li si probao FBT Maxx 4? Laka je kutija i lepo radi.
|
Davno sam jednom radio na njih ali ne secam se jasno kako radi. Moracu da je pogledam malo, da vidim kako mi se sad svidja.
|
Dok sam iznajmljivao ozvučenja radio sam na raznim kombinacijama, Od vodećih ( koje nutkaju kod nas u rentiranje) jedino sam bio zadovoljan sa Dynacod kutijama, doduše radio sam na aktivnim trosistemcima i na dvosistemskim 12-2 ali NE ZNAM koja im je oznaka bila ( drvene su bile kutije)... ali zvuk savršen. Recimo da me ostale nisu oduševije kao što su FBT 12-2( previše visokih), RCF 15-2 ( pri 2/3 snage gubi se kvalitet u zvuku ) .... da ne navodim ostale, Dynacord nema što se mene tiče dileme. Ukoliko se odlučiš za aktivne, u nekoj zlatnoj sredini su FBT ( opet prednost dynacordu po zvuku ali.....). Jedine koje imaju dve komore ( odvojena elektronika u posebnoj komori). RCF aktivne su katastrofa, brzo dotraju, elektronika posle dve , tri godine problemi... Moj glas ide Dynacordu. Još nisam čuo kutiju da tako čisto izbaci bass, snažno, i u punoj snazi veoma kvalitetan zvuk. Bez muljanja....
|
Citat:
|
Citat:
Na šta god da si mislio da ti treba kutija koja će da svira ,,lepo" iznad 100Hz, nisam još naišao na kutiju u kojoj je visoki bio loš a bas odličan i obratno... Svaki proizvodjač ima neku svoju zvučnu sliku... Mislim da bi tebi apsolutno pasovao FBT. Od svih zvučnika na kojima sam radio, na FBT-ju je uvek bio izrazitiji visoki ton.. Možda bi ti one više odgovarale.... |
Ukusi su razliciti i mislim da covek mora ipak sam da uporedi i odluci sta ce da kupi. Znam dosta muzicara i ja sam jedan od njih istog misljenja da npr D-lite i nije neka kutija po kvalitetu zvuka. Sto bi neki rekli previse je plastican ton.
|
Da, za D-Lite vladaju oprecna misljenja, pogotovo za ovu sto mene zanima D12.2! One trosistemke uglavnom ljudi hvale i verujem da odlicno rade ali je pitanje nacina koriscenja... ko svira samo na njih (bez binova) njemu sigurno trosistemka vise pruza, pogotovo 15-ica koja je zvucno kompletnija!
Citat:
Takodje, gresis kada kazes "proizvodjaci zvucnih kutija kompletiraju zvuk u celini" i da se od kutije ocekuje da ima "pristojan bas" (sta god to znacilo). Svaka kutija koja se koristi za ozvucavanje bendova na svirkama je po proizvodjacu odredjena da radi u kombinaciji sa bas binom pa tako svaka serija kutija bilo da je u pitanju Dynacord, Acoustic Line, EV, JBL, FBT ili bilo koji drugi proizvodjac ima u svojoj seriji i odgovarajuci bas bin! Uostalom, nijedna kutija nema basa kao bas bin (pogledajte im frekventni opseg) a i nije logicno ocekivati da se na zvucniku od 10, 12 i 15 inca cuje bas isto! Oni su u okviru iste proizvodne serije dati da bi korisnik imao mogucnost izbora i kombinovanja zvucnika spram svojih potreba i namene za koju se koriste. Tako recimo, postoje binovi ciji je zvucnik 12, 15, 18 inca ili sve to duplo tj. po dva zvucnika u jednom binu i svi su razlicite namene! |
Citat:
Nisam napisao da su bas binovi nepotrebni pored satelita, već da nema potrebe za preradom ,, home made"! Jasno je da bas bin ima svoju ulogu podjednako u zvučnoj slici kao i satelit, niti je manje važniji od ostalih! Naravno da bih radije izabrao rad sa bas binovima Dodato: . ^ Opet bih ti još jednom napomenuo da probaš sa FBT zvučnicima, mislim da ćeš biti prezadovoljan kako rade u paru sa binovima. |
Kakvu "home made" preradu pominjes, na sta mislis?
Svakako cu gledati da probam i FBT, hvala za preporuku. |
Trenutno vrijeme na Forumu 10:50 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org