YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Saveti za kupovinu (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=75)
-   -   Korg PA500 ili PSR S710 (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=30111)

MIXsrb1 19.04.2017 20:07

Pa mislim ne uporedjujem ali zato i pitam
Ako je boljeg kvaliteta a njegov zvuk moze da se poredi sa Korgom oberucke cu da ga prihvatim :) Ali ovde je opet ono prosto neko voli yamahu neko korg
Da sam malcice iskusniji probao bih i jedan i drugi pa bih vrlo lako odlucio, ovako ne znam sta konkretno da probam
Mozda bi mi pomogao i savet te vrste kako da isprobam sve i odlucim
A to sa yt cu pogledati kad se vratim kuci posto sam u gradskom prevozu
Dodato:
I kad smo vec stigli do ovde postavicu jos jedno pitanje, sa kojim yamahama je kompatibilan s710 sto se tice ritmova?

Boban 19.04.2017 20:24

Ja sam imao Korg PA 600 pa sam prodao i onda kupio Tyros 4 a znate kakav je to stroj,i sad sam opet prodao Tyrosa i kupio PA 900 koji je smece kraj Tyrosa sto se tice izrade i tipki.Ali ima setova milion za njega sto kod Yamahe nema pa ti vidi

Gesendet von meinem HUAWEI MT7-L09 mit Tapatalk

romario 19.04.2017 21:47

Ne treba milion setova.
Trebaš jedan .

Poslano sa mog HTC Desire 620 koristeći Tapatalk

MIXsrb1 19.04.2017 23:45

Uff, rastrgli ste me :D
Izgleda da cu je svakako sam probati ovako amaterski, ali dobro barem imam u vidu koji je u cemu bolji, ili cu uzeti ono sto mi zapadne povoljnije na oglasima, i sigurno se necu pokajati, nisam neko ko se kaje
A za prvi aranzer sigurno nece biti los, pocinjali su ranije ljudi na raznim klavijaturama

casper 20.04.2017 00:16

Kupi Korga i nećeš pogriješiti. Za tebe kao početnika je to bolje jer kao što kažu, naći ćeš više materijala. A ovi razliku u soundu nećeš niti osjetiti. Ne zbog toga što se ona inače ne čuje nego jednostavno iz razloga što još nemaš "mjeru" što je bolje, a što lošije.

Vezano uz pitanje koje si postavio, u PSRs710 idu svi ritmovi koji su za Yamahu dostupni. I svi će raditi na prvu s onim zvukovima koje ima PSR. Dakle, staviš ritam od Tyros4, on svira na PSR ali samo s onim soundovima koji su u PSR-u.

VUNIMRAV 20.04.2017 10:54

Ja koliko znam Pa 500 nema sempler niti se mogu ubacivati semplovi,obrati pažnju na to.Ako želiš "dobre" harmonike,onda moraš gledati u PA 80,600,800....
Dodato:
I da dodam,mislim da je harmonika na toj Yamahi bolja od te Korgove!Svirao sam na jednu i drugu!

rolandx 21.04.2017 10:12

Citat:

Originalno postovano od romario (Post 295717)
Ne treba milion setova.
Trebaš jedan .

Pa ako ti je potreban samo jedan set onda mi možda ni klavijatura nije potrebna. Novije pesme ili svake naredne, rade se u izmenjenim ritmovima ( bumbe, beat, grcka i slicno ), toliko namenskih ritmova koji prate danasnje hitove, a ti mu u svom tom ludilu kazes da mu je potreban samo jedan set. I kao početniku brzo će mu dosaditi kakav god da je set.

Pa500 ima odlične harmonike, ako uzmemo u obzir njegove mogućnosti... Za PSR ne znam...

Mogu ti proslediti par linkova na PVT ako želiš da čuješ harmonike na Pa500... reklamni je sajt i nesmem javno. Inače iste harmonike sam ja imao. Identične.

romario 21.04.2017 13:04

Jedan set kolega i kraj priče.
Isprobavanje setova koji imaju druga imena,a isti sadržaj je gubljenje vremena koje smo mi prošli.
Ne mora zato i on.

Poslano sa mog HTC Desire 620 koristeći Tapatalk

MIXsrb1 21.04.2017 14:15

Prodata gitara, narucen pa500, pa ce vreme pokazati sta mi najbolje lezi :) Ali hvala na savetima znam da je svaki bio dobronameran
Ako je sa yt mahom sam sve odgledao ali posalji slobodno u PVT
Jedino el gitaru nisam cuo kako leze na narodnjake ali isprobacu

Boban 21.04.2017 16:52

Pa koliko kosta PA 500 nov kad si ga narucio jel nisi mogao malo dodati i uzeti PA 600

Gesendet von meinem HUAWEI MT7-L09 mit Tapatalk

Trenutno vrijeme na Forumu 21:10

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org