![]() |
Možda bi bilo zgodnije da pitaš kakvu prečicu želiš, pa da ti neko, ko eventualno zna, odgovori.Ja ne znam za nikakvu tabelu sa prečicama...ovo za prazan "blank" REGISTRATION BANK ,kada se upali klavijatura, sam pročitao u osnovnom manualu!:)
|
To sa registracijama je interesantno.
Na tyros5 sam radio jednu banku sa bas gitarom koja ide na direktan izlaz. U registraciji koju sam iskoristio vec postojeću i u registraciji koju sam napravio od nule ne radi isto. Naizgled postavke iste,ali nije isto.ne zvuči isto. Poslano sa mog SM-J530F koristeći Tapatalk |
Kod:
24171 66560 1 Bank select MSB 104 |
Citat:
Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока Dodato: @Casper Gotovo covek da ne poveruje sta se sve u sekundi pozove samo jednim klikom. Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока |
Brojčani niz koji se nalazi u stupcu s lijeva, označuje milisekunde. Dakle, aktivacija svih informacija u ispisu trajala je 0.095 sekude. #o
Razvoj Yamahinih aranžera je osmišljen vrlo pametno i s "pogledom u budućnost". Recimo, svi sadržaji od starih, pa čak i jeftinijih modela su kompatibilni sa zadnjim Genosom. S tvorničkim materijalom nema apsolutno nikakvih problema u sviranju dok su potrebne minimalne akcije da se recimo osposobe Custom samplovi. Registracije u 99% slučajeva rade besprijekorno ali kad se dogode grešeke one su uglavnom u ovom obliku i da "stara" registracija ne zvuči isto kao novonapravljena. @dmmacak je dobro predpostavio, najčešći razlog tome je efekt. Primjer, Hal1 iz nekog "PSR xy modela" nema sve parametre koje ima Tyros5. Ako je izvorna banka došla iz tog starog modela, naravno da insturment koji koristi Hal1 ne može zvučati isto jer ne koristi sav potecijal novog instrumenta. Uzeo sam najjednostavniji primjer ali ako "u kalkulaciju" ubacimo neki efekt koji se sastoji od tri dijela EQ+Dist+Echo, onda zvučna razlika može biti poprilična. Ako još dodamo činjenicu da se u Tyros5 nalaze dodatni novi efekti koje "PSR xy model" nema, onda je razlika u soundu može biti još očitija. |
Mislim da na individualne izlaze ne idu efekti..Neka kvaka ima, nisam siguran sta je u pitanju.Nije bitno ,samo ne volim da mi ostane nejasno.
Poslano sa mog SM-J530F koristeći Tapatalk |
Da...to "nejasno"...zato sam i pokrenuo ovu temu.Nije meni toliko smetalo što se na trenutak samostalno uključi VH...nego ono zašto!:)
|
Ako idu na poseben izlaze, znači da su i na posebnim ulazima na mixeru. Možda je tu razlika?
Da bi se eleiminirao taj čimbenik, treba sve poslati na MAIN out, a ako razlika i dalje postoji, uzroke se najlakše naći tako da se snimi niz podataka koji je poslan prema van. To je ovo što sam stavio u kod privitak. Kome se to da uspoređivati i proučavati, neka krene. Moje je mišljenje da se time uopće ne treba zamarati. Jel funkcionira kad se krene od Blank registracije? Ako je odgovor potvrdan, drži se pravila i vozi majstore. :D Ako imaš viška vremena i volje kao što to imam i sam, onda mozgaj, vodi tuđu brigu, čitaj kodove, sysex ... :p |
Sve to radi kako treba.
Samo što je u toj donor registraciji iz nekog razloga taj bas malo bolji. Kako bas ide na odvojeni izlaz,on bi uvijek trebao biti isti.Jer tada na njega ne djeluju efekti master eq i drugo. Vjerujem da je stvar u rutingu baš efekata. I da signal ipak prodje kroz nesto. U zadnje vrijeme jako malo imam vremena za takva istraživanja. Interesantna situacija, vjerovatno i korisna. Ali nek stoji, radi to svakako dobro [emoji4] Poslano sa mog SM-J530F koristeći Tapatalk |
Trenutno vrijeme na Forumu 19:13 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org