YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Kako dobiti dobar ton na razglasu? (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=3672)

Marco7 22.02.2008 17:17

...

Ja ne koristim mic iz klavijature ali bi da sam na tvom mestu odradio to ovako
Out 1 - Bas noga i Bas gitara
Out 2 -Ostale kompnente bubnja i Perc
Out L i R Acc pratnje i mic

al bundy 22.02.2008 18:01

efekti

E marco7 hvala ti puno,vidis to nisam ni znao da se to moze...
probacu to,samo koliko mi kanala to oduzme na mixeti?
imam powermade 600 8 kanala
2 stereo i 6 mono i gdje da prikljucim sta ?mono ili stereo?

Marco7 22.02.2008 18:33

...

Za L i R mozes koristiti jedan stereo kanal,znaci L gore R ispod njega a 1 i 2 moras odvojiti i znaci ide ti jedan stereo i dva mono kanala ali dobijas zvuk bar 3 puta bolji i konkretniji!Vredi utrositi te kanale a,ustalom cuces :)

al bundy 23.02.2008 16:02

Citat:

Originalno postovano od Marco7 (Post 27256)
Druze ja sa tim nemam problema,koristim powermate2 i efekti su mi uvek 17-57,klavijaturu odvajam na 4 kabla tako da efekte za desnu ruku i acc pratnje vucem sa klavijature a bubanj i bas odvajam na dva kanala!Bas noga i bas gitara na jedan a ostatak bubnja na drug kanala!Uvek na bubnju dam mali hall-a pa nije birtno dali je 17 ili 55 lepo to zvuci dok na nogu i bas gitaru ne dajem nista i ja sam uvek za tu opciju 4 kabla i sve je kako si ti namestio i ipak treba dati pevacima tu malo lufta,neka peva kako mu je lakse jer lako je udarati po dirkama ipak od njihovog grla mnogo toga zavisi!Ja sam sviram i pevam ali kad radim tako sa nekom zvezdom uvek mu dam lufta neka on bira efekte na kojima se njemu peva samo nemoj da mi dira kanale na kojima mi je klavijatura!Moj savet svima koji imaju klavijature sa 4 izlaza iskoristite ih,nisu tu bezveze busili rupe naravno uz lepo izmiksane ritmove ;)

pozdrav marco....samo da ti kazem da sam probo sinoc na dva kanala sa arangerom i puno ljepse mi zvuci......cim vremena nadjem probacu i to da odvojim na cetiri,samo jeli se mora jos sta podesavat na klavijaturi???

Marco7 23.02.2008 16:16

...

Pa moras samo podesiti global kao sto sam naapisao gore,nastelujes audio outputs i to je to,eventualno negde mozda u ritmu da smanjis nogu ili bas i taako!Ocenices sam kad probas,ne mozes nista da izgubis ;)

al bundy 23.02.2008 16:21

a evo naso sam...nisam ni vidio da si ovo piso sorry.....CE DA PROBAMO!!!!!

Marco7 23.02.2008 16:26

...

Ma videces i sam,logicki je bolje a ne kad probas!Imas poseban kanal za bas gitaru i bas nogu pa ih nastelujes lepo,mocices i da pojacas bas da vozi extra i tako to!Onako si sve miksao na jedno!Ma videces vec i sam pa nam prenesi utiske :))

gjoko 23.02.2008 16:43

bravo Marko objasnio si nam bitnu stvar, ja imam PA50 i na njemu su dva kanala pa tako da sviram sa dva kabla ali nisam video u global kako je podeseno.Moram to sutra da vidim jer mi je sint u kafanu...hvala ti...

gjoko 23.02.2008 16:45

...a kakop da nastelujem sa dva L/R..? na PA50

Marco7 23.02.2008 16:46

...

E na Pa50 zao mi je ali neces moci to da uradis :( Imas samo dva izlaza L i R i oni se ne mogu razdvajati,ne moze ni Pa60 ni Pa 500 o kojem ssmo pricali danas!Stekaj lovu pa kad bude uzmi Pa80 koji ima 4 izlaza,ili i Pa1 i Pa800 ;)

Trenutno vrijeme na Forumu 02:39

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org