YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=60)
-   -   Korg triton tr i USB (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=4977)

Pilence81 19.06.2008 19:38

Citat:

Originalno postovano od Alix (Post 41380)
upali svoju kameru

To sme samo meni;)

josipv 19.06.2008 22:00

Citat:

Originalno postovano od malik (Post 41355)
sad sam malo pretražio forume i mislim da imaš jedan veliki problem, to jest da tr nema podršku za to što želiš, nego da usb port služi samo za midi, odnosno da se ne mogu prebacivati podaci sa računala na TR.

Neka me netko ispravi ako griješim !

Mislim da je kolega malik upravu.......... i ja sam cuo da je to konekcija samo za midi,nista drugo!

jager 19.06.2008 23:47

Jeste, u pravu je. Evo sta kazu specifikacije (doduse, za TR-88 su, ali je isto za svaki TR)

Citat:

USB Connector for Easy System Connections
The rear panel provides a USB connector (type B) that lets you make MIDI connections with your computer using a single cable no MIDI interface needed. It's easy to connect the TR-88 to a computer-based DAW for recording, or to use it with notation software, educational courses and much more. Transmission and reception of system exclusive data is also supported, allowing you to manage sounds and other types of data on your computer for smooth and professional song production.

High-capacity SD Card for Efficient Data Management

The Korg TR-88 Music Workstation uses compact and high-capacity SD cards to save and load sounds, sequences and sample data. The reading speed is extremely fast, so data management is quick and easy. SD card capacities from 16MB to 1GB are supported, and you can easily transfer data to your computer via readily-available card readers.

Znaci, jedini nacin da se pise sa racunara na SD karticu je putem nekog jeftinog card readera. Direktno (kao na extreme, na primer), na zalost nije moguce. Pozeljno je na racunaru imati USB 2.0 zbog brzine pisanja...

blatusan 19.06.2008 23:49

Jebiga onda:( a meni su rekli u stvari bas sam ih tako pito kazu da moze to sto ja hocu! Jebaji ga....hvala momci...Pozdrav,AleN!

Vaxter 20.06.2008 03:49

@Alix
Znam, ali ne pricham ja o tome, vec o brzini prenosa podataka...
Sporo mu se kopira. :)
A moguce je da ti sistem ne prepozna 2.0 uredjaje na 1.0 portu.
Znam iz iskustva. :)

Alix 20.06.2008 10:15

VAX---Znam drug,i sam se kečim sa USB-Parallel portom,pa mi nekad pokida živce da moram malo na zrak da se ohladim...Inače PRAVI USB konektor bio a ili b,zna se njegova funkcija...To mora Korg da je opet nešto spalamunđo u svijetu kompjutera pa ne radi kako treba...Inače konektor je potpuno ISTI na TR-u ko na PA1X,pa800,pa2X,tko da ne znam zašto kod njega ne radi kako treba a kod PA-serije radi savršeno...

blatusan 20.06.2008 10:17

ehhh to je to! To me jebe....jer mi je isto receno da radi kao na Pa serij! A pa1x pro se kod mene spajo bez problema i prebacivo sam stvari samo ovaj Tr nece!?? Neznam stvarno!

jager 20.06.2008 11:32

Pa, ljudi, nece jednostavno zato jer KORG to nije predvideo za TR seriju. USB na njemu se moze koristiti jedino umesto MIDI-ja... i to je sve. Pisanje na karticu iskljucivo rpeko card readera. Alene, sto ti je problem kupiti neki jeftini citac kartica? I resio si sve probleme. A ne ovako preko fotoaparata... za nevolju je OK, ali za duze staze je mucenje...

Trenutno vrijeme na Forumu 18:42

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org