YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Efekti (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=51)
-   -   Intonacija instrumenta (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=6538)

Beethoven 06.11.2008 04:13

Onda za*ebes svirku...:))

gibanica 06.11.2008 15:04

Citat:

Originalno postovano od zsimonovic (Post 56593)
Ja stimujem klavijaturu prema harmonikasu a violinisti takodje prema harmonikasu posto je kolegi harmonika nastimovana na 442.0Hz samo je problem sto je drugom harmonikasu harmonika nastimovana na 443.0Hz pa kad on pocne da svira cuje se malo da nismo u tonu ali narod ne cuje.Zbog toga se nekad desava da jedva odredim intonaciju,niti je tamo,niti ovamo,odvlaci.JBG....Po pravilu bi trebalo da se nastima na 440Hz.

stavi na 442.5 =))

CRNI GALEB 06.11.2008 15:48

Pa ja sam uvijek to stimao na 440 Hz, mislim da je to ono univerzal =)) jbg ako se jos i violine moraju dotjerati na 440 Hz, onda mjenjam posao, idem u konobare =))

Alix 06.11.2008 16:33

Drug NE SLUŠAJ ni jedan post koje su napisale kolege...
Ako hoćeš da zvučiš kako treba i da naštelaš frekvenciju,preslušaj snimke legendarnog KARIZMA BAND-a,i upitaj ih na koju frekvenciju oni štelaju svoje instrumente...Tako ćeš doći do pravogzvuka za kojim žude svi članovi ovog sajta samo nesmiju javno da priznaju.Inače za set,sa Karizma-frekvencijama kontaktiraj njihove članove..Pozdrav!

Enes-am21 22.11.2008 20:06

Citat:

Originalno postovano od Beethoven (Post 56675)
@Mykely

Duvacke shtimaju samo "profesionalci",odkud ti to da se duvacki shtimaju?:))

Jes',ruku na srce,vid'o sam neke koji shtimaju duvacke instrumente i rek'o sam im da se prvo oni nashtimaju pa tek onda da uzmu instrument u ruke...:))

Zichani da ali duvacki,nema potrebe..."Ja tu nishta ne bi dir'o!!!" :))

druze ako se zezas ok... ali duvacki instrumenti se itekako moraju stimat... klarinet, sx, oboa, fagot... i flauta, da ne zaboravim...

biba 22.11.2008 21:03

Intonacija instrumenata

Citat:

Originalno postovano od Alix (Post 56760)
Drug NE SLUŠAJ ni jedan post koje su napisale kolege...
Ako hoćeš da zvučiš kako treba i da naštelaš frekvenciju,preslušaj snimke legendarnog KARIZMA BAND-a,i upitaj ih na koju frekvenciju oni štelaju svoje instrumente...Tako ćeš doći do pravogzvuka za kojim žude svi članovi ovog sajta samo nesmiju javno da priznaju.Inače za set,sa Karizma-frekvencijama kontaktiraj njihove članove..Pozdrav!

Drug, NE SLUSAJ neke postove koje su ti napisale kolege...

Ako hoces da zvucis kako treba ulazi vise rada na instrumentu, koliko mozes u granicama mogucnosti i strucno i tehnicki se usavrsavaj.
Naravno, slusaj najvece umjetnike i i svirace kako sviraju i ili pak pevaju, ako pevas,
Samo tako ces doci do pravog i zvuka i zadovoljstva u poslu.
Ja ovim putem javno priznajem i nadam se da nisam jedini, da ne zudim za stelovanjem zvuka Karizma benda.
Master tune funkcija postoji da se nasi instrumenti ustimaju sa onima koji nisu u stanju da to cine, najcesce sa harmonikama,ponekad se desi da i dve klavijature ne stimaju.
Za dobrog sviraca je i transpose misaona imenica pa mi je stimanje instrumenata van granica 400Hz do 440Hz , pogotovo ako za to nema potrebe,deluje nestvarno i neozbiljno.
Pozz

kreso 24.11.2008 15:02

A jeste li znali da KORG-ova AI2 sinteza je sva tvornički podešena na 441 Hz, dok novije (Od trinity-a do Tritona i danas) na 440 Hz.

al bundy 25.11.2008 17:27

...

Jesmo!!!!!!:d

kreso 26.11.2008 11:37

=))
A jeste li znali da će Al Bundy da ostane bez tog jezika što je isplazio ;)

Di si fakinčino ?

zsimonovic 26.11.2008 12:21

Pa,jeste....

Trenutno vrijeme na Forumu 12:43

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org