![]() |
Kada se najmlađa tetka (ćaletova sestra) udala pre 30 g ostavila je kod nas kući negde iza ormana malu harmonikicu što joj je majka (moja baba) kupila za pedagošku školu.Plaćena 103.000 nekih para.Slučajno sam je našao i počeo krišom "muzicirati"....
Pored posla u špediciji ubode se po koja svirka (svadba,ispraćaj...).Ništa ozbiljnije i veliko. |
Od mandoline u skolskom orkestru, preko harmonike u muzickoj skoli, pa gitare u rock grupi do klavijatura. Sada sviram PSR3000, a put do nje je isao preko neke TIGER klavijature, pa onda KORG POLY800, YAMAHA DX7, DX21, PSR1000 i na kraju PSR3000 i KORG X5D. Po ovom POLY800 videcete kad je to bilo (ko je uopste cuo za taj sintisajzer). Dakle, od svoje 7. godine se na neki nacin bavim muzikom.
U profesionalnom smislu, 1990. godine sam poceo da sviram u jednom restoranu, i od tada pored toga sto radim u drzavnoj ustanovi, zivim od muzike. Jbd, svi znamo kakva je plata u drzavnim ustanovama. Osim klavijatura, od 1999. godine sviram i kontrabas u jednom akusticnom starogradskom orkestru. Inace, sada imam 39 godina, znaci nisam bas nov u tom poslu. |
Poceo sam da sviram sa 5-6 godina, tj. moj me daidza ucio osnovnim stvarima..poslije jedno 2god sam poceo da ucim sam i nastelio sam se na jednu svirku u kaficu kad mi je bilo 10-11god..to je bilo moje prvo sviracko iskustvo u kafani...poslije toga radim rodjendane i tako te stvari a donedavno sam "dobio posao" u jednom kaficu u kojem sviram svake subote......trenutno zavrsavam nizu muzicku skolu...toliko od mene, pozdrav!
|
Pitanje je bilo kada ste započeli karijeru a ne kad ste se prvi put uhvatili za instrument?!:rolleyes:
valjda treba pisati gde ste i kada prvi put nastupali.... |
dal mi verujete da pojma nemam..znam samo da sam picio hrmoniku od 10god..pa presao na klavijature sa 16 i zaje*o se. ovo moze svaki debil nauciti.
a kad se setim koliko sam lomio prste uceci solfedja i 7ine u sa-sa na harmonici i onih zuljeva na vrhovima istih..e to je djavo.. klav je za posao..treba struja,ozvucenje,mikrofon..sve.. a harmonika je za zakon.. |
Poceo sam sa 10.godina(gitara),svirke sa bendovima poceo sam negde sa 16.godina,posle toga sa 20.pocinjem da pevam i to do dana danasnjeg.Nekih 33.godina bavljenja muzikom.Profesionalno sto znaci zivim od muzike od 1995.
|
Citat:
Prvi oficijalni nastup sam imao sa 14god... To je bila proslava povodom polazak u vojsci... Bili smo puni sastav ja sam svirao harmoniku. Sad vise takvih proslava odavno nema. |
Pa ja mislim da je u tome caka...valjda treba pisati o profesionalnim nastupima...ovako bi mogao da pomenem i mog burazera koji je dobio nekakvu harmoniku u prvom razredu osnovne skole a sad je automehanicar i veze sa muzikom nema...:rolleyes:
|
Kada ste zapoceli karijeru?
Ovo je naslov teme ''Kada '' a ne ''Gde'' ste zapoceli karijeru!!!! Po tome sto ti kazes tema bi na primer bila: Vas prvi profesionalni nastup ili slicno! Sto znaci da nisi u pravu! Ne filozofiraj !!! Čemu bold ??? |
Uvek prepirka oko nicega. Uvek neko soli pamet. Pisite sta mislite da treba da se pise u ovoj temi a ne se prepucavati. grrrrrrrrrrr
|
Trenutno vrijeme na Forumu 20:11 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org