![]() |
Da....mislim da vam treba dozvola za rad pošto dolazite iz drugih država,jedan moj kolega je imao frku s tim,nešto se je prije i govorilo o tim dozvolama...al eto.... mislim meni neče trebat, pa se nisam ni raspitivao o tome pošto nejdem iz HR u druge države.
|
vodite racuna kad vadite ata karnet da vam daju osim bilateralnih listova i tranzitne
|
Uvijek kada dižeš karnet navedeš zemlju u koju putuješ, pa ako kroz neke zemlje samo prolaziš dobiješ i za njih tranzitne listove, koje ovjeravaš pri ulazu a isto tako i pri izlazu.
Dozvola za rad -govorim za hrvatsku- vam ne treba ,ali vam treba pravovaljani ugovor sa nekom muzičkom agencijom-naravno iz hrvatske- ako tamo idete raditi.Postoji mogučnost da će vas i za to pitati na granici. |
Kako netreba dozvola,a ko onda plača ZAMP?
|
ZAMP ne plača nikada izvođač nego priređivač.Izvođač samo ispunjava obrazac izvođenih stvari i tu prestaju njegove obaveze šta se tiče ZAMP-a!
|
Istina. Pričao sam s tipom o tome, mi nemamo s tim ništa medjutim nešto mi je napomenuo da ćemo od nove godine morati biti učlanjeni u HGU-u, al ne zna točne informacije jer su to dvije različite kuće, znači zamp i hgu.
Pa me zanima imate li vi kakvih saznanja o tome? Pozdrav |
Mog kolegu su na jednoj svadbi zahebavali radi zamp-a da mora platit 1300 kn (oko 200 eura) i na kraju je mladenac to morao platit.
|
Kolege nemojte da mesamo Ata Karnet i dozvole za rad kad nemaju veze jedna sa drugim...Ata Karnet se odnosi na sve stvari koje se privremeno iznose iz zemlje a prelaze odredjenu vrednost (sad tacno ne znam koliko),od igle do lokomotive,a dozvola za rad je nesto sasvim drugo...
Dozvolu za rad vam obezbedjuje poslodavac kod koga radite u inostranstvu i vi sa tim nemate nista,niti sa porezom...Ata Karnet vam omogucava da stvari koje iznosite iz zemlje uredno i vratite kuci,to je sve...:D |
Šta se tiče članstva u HGU-hrvatska glazbena unija-to nije obavezno, ali se radi o tome ako želite ostvarivati povrat poreza-HGU izdaje potvrdu za to, a na temelju godišnjeg izvještaja glazbene agencije.Znači moraš biti član da bi dobio tu potvrdu, i ostvario povrat poreza.To nikako nema veza sa ATA karnetom.
|
Da li neko zna je li BiH potpisala sporazum o Ata Karnetu. Trazim po internetu pa ne mogu da nadjem a znam sigurno da do septembra prosle godine nije bila potpisnica.
|
Trenutno vrijeme na Forumu 17:49 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org