YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Vesti (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=70)
-   -   Svetska ekonomska kriza (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=7816)

Sejox 02.02.2009 23:45

E,ja pamtim vremena i kada se rijec kriza nije ni pominjala.Zivjelo se lijepo,ali treba se nauciti da imas i vise i manje,a da opet budes zadovoljan.Treba se boriti u zivotu,pa ce se i zivjeti vec nekako.
Hljeb kupujem i ja u prodavnici a nisam na zapadu.Zena naravno zna napraviti,ali treba vremena.
Grijanje na drva i na plin donosi skoro pa istu racunicu u novcu.A gdje je komocija i komfor....Ako je sve u "smedervcu",onda....
Koliko ja znam u Mostaru se ljudi najvise griju na struju-kvarcne grijalice....

PS: Nekada mi se cini da veliki broj ljudi koji zivi na zapadu,vise kukaju nego mi balkanci.A ni puskom ga nemozes natjerati da se vrati nazad.Nije nigdje bas sjajno....

Dell 03.02.2009 12:03

Citat:

Originalno postovano od dalabu (Post 69458)
a koliko kosta metar drva u Mostaru i koliko kosta kilo brasna? Trebalo bi to preracunati dobro sta je isplatnije???Da se selimo na istok ako zapad ne valja heheheeh

ne znam koliko kosta, posto mi dedo ima ne selu svoju sumu :D pa dodjem kod njega na ljeto i cijepam. Mi smo drvosjece potaman nam sve :D

Alix 03.02.2009 12:45

GLOBALNA KRIZA---Sramota da se pominnje...Oktobar,Novembvar i prvi vikend Decembra-MAJKA...Naroda pun lokal,bakšiša nikad ispod 150eur...Međutim...Od sredine Decembra,Nova godina i početak ove proklete 2009-te...Za plakanje...Narod hajd već dođe ali uzme Colu,pivo,Coctu,itd i cjelu noć pijuca...Po gazdi se vidi da je nezadovoljan sa prometom (nije ko prije) a mi ne spuštamo dnevnicu jer je i onako minimalna...Teško nama imati obraza gazdi zaljepiti brojku,a ne isplati nam se za manje para raditi...Ova 2009-ta je najprokletija godina koju pamtim...Lani sam u ovo doba kupovo već nove aparature a ove krpim kraj s krajem...Al et,"otimamo se"...;)

jeftabgd 03.02.2009 13:07

Ljudi,nista ne brinite.Mi,iz Srbije smo preziveli rat sa celim svetom a pre toga inflaciju(kilo hleba 500 000 000 000),i poslednje balkanske ratove.Dobar muzicar ce uvek moci da zaradi vise od nekog zaposlenog u firmi sa prosecnim primanjima.Jedini je problem biti dobar muzicar,a ako neko vec nije to se da korigovati debelim vezbanjem i eto posla a samim tim i novca.

gibanica 03.02.2009 13:56

@jefta
pa jeste jefto al si 90ih mogo uzeti pesmom iz dzepa,davali zadnji dinar ljudi imali slamarice ustedjevine sve..

a sad su se ljudi ispraznili zestoko,pa i te cuvene slamarice su prazne..
mozda sad za baksis pocenmo dobijati bonove,jogurt,parizer..sir tesko jer koliko vidim kilo ne ide ispod 550 - 600din

otislo pivo benzin cigare sve..a pola toga ravno su akcize (tacnje 45%)..
to je javna pljacka! nije svet kriv, nego mi!

zsimonovic 03.02.2009 14:35

Ja sam poceo sa svojim orkestrom da radim u jednoj novootvorenoj kafani pre dve veceri.Sinoc dolazio gost i pita da mu veceras sviramo za dzak crnog luka.Ja sam mu rekao da donese 4 dzaka,svima po jedan pa cemo mu svirati.Bolje ista nego nista.Zamislite,vracam se kuci posle svirke i na ledjima nosim dzak luka a zena me pita sta ti je to.˝Ma to sam zeno veceras zaradio˝! :D

Alix 03.02.2009 15:04

Sviranje za DŽAK LUKA?
Eto šta ti je kriza...
Nebi se iznenadio kad bi mi došo gost u kafanu i platio pjesmu sa zlatnim zubom,protezom,cipelama,umjetnom nogom,itd...Vala hajmo se takmičiti ko će da dobije najčudniji bakšiš...Kolega ZSiomonic je počo s lukom...;)

smt2 03.02.2009 15:05

Kriza

Prognoze kazu ko prezivi ovu 2009 na balkanu,2010 nece garant.pa vi sad vidite posto ta drva i te gibanice i ti bakraci.=))

gibanica 03.02.2009 15:17

ti si bakrac. =))

amerko 03.02.2009 15:23

ma polako ljudi ima posla mnogo nego jes malo kriza sada jebiga pre 3-4 godine smo svi mi sto sviramo uzimali 2put vise najmanje a sada idemo sviramo za malo manje para a to je sve do muzicara netreba svirate dzabe ali doslo je vreme cudno ima dolazi narod ali nije kao sto je bilo ali sve ide bolje i bolje nebojte se ko zivu za muziku ima svakada posla :dpozdrav

Trenutno vrijeme na Forumu 21:37

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org