YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Yamaha (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Tyros3 u Tyros2 (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=7995)

gega 14.02.2009 14:59

Yamaha Tyros 1-2-3 itd

Cao
Pa ne mislim da je to jedina strategija yamahe da izbacuje nove modele da nebi fajlovi,boje ili ritmovi pasali u prethodne modele ili obratno .

Danas se moze cak iz druge marke(korg-roland itd ) sta god konvertovati i u obratnom smeru naravno(nije pravilo ima izuzetaka)
. Sto se tyros3 tice ...treba malo sacekati i vidjeces da ce i tu da se provali sema
Novi model vise donosi sa sobom nova resenja,izvedbe,dizajn, a manje
dosad potajno ocekivane neke novije, savrsenije tehnologije.
Nijedna sprava nije savrsena i da ima sve u sebi...pa cak i da je jeste za nas pojam savrsena bilo bi predloga da se neke komande izbacene na komandnu plocu ili sta drugo da se promeni.
I dobro je sto je ovako.Svako moze sam da odluci koju ce marku ili model da kupi iz licnog ubedjenja,po nameni i po finansijskim mogucnostima.Cinjenica je da je nemoguce pratiti (finansijski) kojom
brzinom se modeli izbacuju na trziste.U ostalom i ne moramo mi sve imati.kako je jedan od nasih forumasa napisao ,Bitno je namenski kupiti a kasnije neku bolju, mozda noviju..?

marco 14.02.2009 15:35

Citat:

Originalno postovano od dsoic (Post 71292)
Probao sam sve kao i sa konverterom za Tyros2, ali nigdje nema opcije "konvert Tyros3 u Tyros2". Ritmovi također ne rade iz Tyrosa3 u Tyrosu2. Kada se otvori bilo koji ritam iz Tyrosa3 u XGwork vidim da su SFF2, a Tyros2 ima SFF1, i kada to i ručno promijenom u SFF1 dobijem ritam koji ne radi dobro zbog Tyros3 mega voiceova kojih nema u Tyros2 na primjer gitare, a nedaju se kvalitetno promijeniti u Tyros2 voice.

Eto ti resenje problema! A NIKAD ti nece raditi dobro ti ritmovi , tj instrumenti koji koriste nove mega voice i ostale tehnologije kojih nema na tyros 2.

Alen P 28.03.2009 16:11

Dobro, ali kako radi kad koristiš soundove od T2? Pa ima i T2 odlične soundove...

Moralo bi raditi sasvim solidno, zar ne?

samuraj 28.03.2009 18:35

Prijatelju reci mi koji ti konkretno ritmovi trebaju sa T3?

Vihor 29.03.2009 17:38

Dali na TYROS2/3 postoji poseban softver kao kod korga pa serije da se moze naknadno dopunjavati OS ili je to vec tvornicki sredjeno. Poz

Alen P 05.04.2009 17:41

Pa, ritmovi mi baš ne trebaju ali onaj irski Bag pipe (mislim) i clarinet bi bilo dobro semplirati jer u T2 je smiješan interni clarinet. Ovaj je live, live!

romario 11.01.2012 13:38

Ima li rješenje za konvertiranje ritmova ,tyros3 u tyros2 ?

Keyboard Man 11.01.2012 18:57

Imam konvertirane ritmove Tyros 3 za PSR 3000 i Tyros 2 ih cita bez problema,isprobano.

romario 11.01.2012 19:05

Kako i s kojim programom si konvertirao?

Keyboard Man 11.01.2012 19:17

Evo ima u downloadu i za Tyros 3-4 ritmovi skidaj i sviraj,bez problema.

Trenutno vrijeme na Forumu 09:18

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org