YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Kutak za harmonikaše (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=30)
-   -   klavirka ili dugmetara (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=9129)

saki1 07.05.2009 17:55

znaci, posto ja sviram klavirku nije problem preci na dugmetaru,
ja sam mislio ako je tesko da uopste ne probavam jer nista ne razumem te dugmice, sci su mi isti, na klavirci bar prepoznas gde je sta!
Dodato:
a kako ide klavijatura na dumetari, jer kako na njoj se prepoznaje gde sta pocinje.
i zanima me kakav je kod dugmetare prstomet jer se palac ne koristi,
neka neko objasni klavijaturu dugmetare.

Dell 07.05.2009 18:47

na Balkanu se svira uglavnom sestoredna b-griff a shema je nekako ovakva

Highslide JS

shtimerserviser 07.05.2009 19:42

saki1! Nemoj uopshte da se plashish, u pitanju su samo 12 tona, isto kako i kod klavirne , i se ponavljaju u vishe oktave.Takodje moram ti reci da 1 red i 4 su isti , 2 i 5 , 3 i 6./ povezani su/. Ukoliko imash gde da probash, uvericesh se da je tako. Srecno ! Pozdrav

saki1 08.05.2009 06:29

moram probati negde dugmetaru.
posto je nikad nisam probao cini mi se nekako zbrkano,
kako ide prstomet na dugmetari?? (školski) c,d,e,f,g,a,h,c
kod klavirne ide 123,12345

cletus2 12.01.2012 23:05

klavirka ili dugmetara...

ELVEDIN MUHIC-TEHNICKE PREDNOSTI DUGMETARE UZIVO.avi
You need to upgrade your Flash Player

sasha93 13.01.2012 03:26

To je sve stvar izbora pojedinacno svakog muzicara...Inace cisto da znas da ako je ista harmonika(npr.Dalapa,Guerini,...) nema razlike u zvuku izmedju dugmetare i klavirne...Ja mogu da sviram i jednu i drugu,posto sam poceo da sviram klavirnu,i s`obzirom na okolnosti morao sam neko vreme da sviram dugmetaru,i po meni licno je lakse svirati klavirnu,ali kao sto sam rekao,sve je to stvar pojedinca...

aleksamat 02.03.2012 19:04

u zvuku nema razlike, dugmetaru je teze nauciti a lakse svirati a klavirska je popularnija u svetu i lako se nauci ali je teza za sviranje od dugmetare.. kod dugmetare su tonovi poredjani po hromatici(polustepenima) i tonovi su blizi i samim tim je laksa za sviranje

shtimerserviser 02.03.2012 19:34

aleksamat, kako i svi pocetnici foruma ! Pishete nepotrebno u starim temama gde je sve vec receno. Neznam koja je svrha vasheg pisanja.

nesaband 02.03.2012 21:14

Citat:

Originalno postovano od aleksamat (Post 208572)
u zvuku nema razlike, dugmetaru je teze nauciti a lakse svirati a klavirska je popularnija u svetu i lako se nauci ali je teza za sviranje od dugmetare.. kod dugmetare su tonovi poredjani po hromatici(polustepenima) i tonovi su blizi i samim tim je laksa za sviranje

Da nisi malo pogresio,tonovi nisu poredjani hromatski.
Da si pogledao post koji je napisao @dell na ovoj istoj strani i da si pogledao sliku ne bi lupio takvu glupost.

Lepo ti je kolega @shtimerserviser napisao da ne znamo koja je svrha tvog pisanja a ja dodajem da je nepotrebno i opasno pisati nesto sto ne znas.

kac97 03.03.2012 10:08

Ja se ne razumijem u vrste dugmetara,pošto ju ne sviram,ali znam da sam isprobao Pigini dugmetaru od svoje profesorice u muzičkoj,i tonovi su na njoj poredani kromatski...Mislim da je bila bayan 58/b..

Trenutno vrijeme na Forumu 06:14

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org