YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=60)
-   -   Kako povezati X5D i racunar ? (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=9174)

Milan$ 04.05.2009 17:15

Znam druze da treba obrnuto povezati kablove,ali i dalje nista...A neki ljudi mi kazu da je programa da je los...Aj ako imas program,ako hoces da mi posaljes na MSN,pa da probam s njim...Ako imas program javi se ovde,pa cu ti ostaviti MSN na pp...Pozz

rale 04.05.2009 20:02

Citat:

Originalno postovano od milepsr (Post 84070)
Program radi sa integrisanim zvucnim kartama, objasnicu sutra detaljno kad se probudim kako da namestis X5D, malo pre sam dosao sa Zlatibora pa idem da kuntam!

Ja nikad nisam uspeo da povezem X5D Editor i Korg X5D, a da radi sa integrisanom muzickom, niti znam da je neko to uradio.
Ajd' napisi kako?!
Poz

vladimir68 04.05.2009 21:10

1 Privitaka
A da nekupuješ (ako već nisi i nemaš) muzičku karticu koja se uglavnom na midi kačila preko game porta,nego uzmi kabal MIDI-USB

(Kod nas dole traže i do 50EUR za ovakav kabal ali ako imaš nekog vani ..........A windows prepoznaje konekciju pa bi i program za x5d trebao.Program za x5d skinuo sam odavde ali ga ne koristim jer imam TR.Kablom usb-midi spajam PA i laptop.Nađi se u računici;dok daš pare za muzičku ,taj kabal,....možda je onda bolje uzeti ovaj usb-midi.

Milan$ 04.05.2009 22:13

Pa druze ovaj midi-gameport vec imam,a imam i odavno i neku eksternu muzicku,pa sam mislio da nista od toga ne kupujem,kad vec imam,ali vidis ni s tim nikako da povezem,a iskreno da kupim novu muzicku samo da bi prebacio boje u x5d....tesko.Pre cu ga odneto kod nekog da mi sa drugog kompa prebaci to...A ovaj kabli je stvarno mnogo skup USB-Midi,evo sad se vracam iz prodavnice i kosta 4000...Aman ljudi pa sad i x5d ima za te pare,a ne kabli...Ali nije mi jasno,sa kontaktom radi super,znaci nije ni do kabla ni do gameporta,kad ih povezem i sviram preko kontakta,sve je odlicno,bez seckanja,krcenja i slicnog,ali ovo s bojama nikako...NE znam vise ni ja....

korg_man 24.05.2009 18:22

Ima tri načina da se poveče bilo koja klavijatura sa kompjuterom:

1. USB to MIDI kabel. Najtoplija preporuka, jer najmanje problema ima. Spojiti USB u USB, na klavijaturi In-Out, Out-In, namjestit na kompu da je interni i externi uredjaj (ime kabla), nadesiti kanale na klavijaturi i editoru jednake i to je sve.

2. MIDI to Game Port. Tu može i integrirana zvučna kartica jer je to koliko ja znam najstariji način spajanja. Isto tako Out-In, In-Out, a na kompu se spaja u zvučnu karticu, tj. u žuti ulaz (ženski).

3. MIDI to MIDI. Spaja se opičnim 5-pinskim MIDI kablom i zato je potrebna zvučna kartica. Integrirane nema niti jedne sa MIDI In Out. Tu se isto spaja Out-In, In-Out.

grandia 24.05.2009 19:57

nije mi jasno .. milan kaze da je vec koristio vsampler na tom kompu.

koje integrisane il ne integrisane kartice?

Trenutno vrijeme na Forumu 00:07

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org