![]() |
Znam druze da treba obrnuto povezati kablove,ali i dalje nista...A neki ljudi mi kazu da je programa da je los...Aj ako imas program,ako hoces da mi posaljes na MSN,pa da probam s njim...Ako imas program javi se ovde,pa cu ti ostaviti MSN na pp...Pozz
|
Citat:
Ajd' napisi kako?! Poz |
1 Privitaka
A da nekupuješ (ako već nisi i nemaš) muzičku karticu koja se uglavnom na midi kačila preko game porta,nego uzmi kabal MIDI-USB
(Kod nas dole traže i do 50EUR za ovakav kabal ali ako imaš nekog vani ..........A windows prepoznaje konekciju pa bi i program za x5d trebao.Program za x5d skinuo sam odavde ali ga ne koristim jer imam TR.Kablom usb-midi spajam PA i laptop.Nađi se u računici;dok daš pare za muzičku ,taj kabal,....možda je onda bolje uzeti ovaj usb-midi. |
Pa druze ovaj midi-gameport vec imam,a imam i odavno i neku eksternu muzicku,pa sam mislio da nista od toga ne kupujem,kad vec imam,ali vidis ni s tim nikako da povezem,a iskreno da kupim novu muzicku samo da bi prebacio boje u x5d....tesko.Pre cu ga odneto kod nekog da mi sa drugog kompa prebaci to...A ovaj kabli je stvarno mnogo skup USB-Midi,evo sad se vracam iz prodavnice i kosta 4000...Aman ljudi pa sad i x5d ima za te pare,a ne kabli...Ali nije mi jasno,sa kontaktom radi super,znaci nije ni do kabla ni do gameporta,kad ih povezem i sviram preko kontakta,sve je odlicno,bez seckanja,krcenja i slicnog,ali ovo s bojama nikako...NE znam vise ni ja....
|
Ima tri načina da se poveče bilo koja klavijatura sa kompjuterom:
1. USB to MIDI kabel. Najtoplija preporuka, jer najmanje problema ima. Spojiti USB u USB, na klavijaturi In-Out, Out-In, namjestit na kompu da je interni i externi uredjaj (ime kabla), nadesiti kanale na klavijaturi i editoru jednake i to je sve. 2. MIDI to Game Port. Tu može i integrirana zvučna kartica jer je to koliko ja znam najstariji način spajanja. Isto tako Out-In, In-Out, a na kompu se spaja u zvučnu karticu, tj. u žuti ulaz (ženski). 3. MIDI to MIDI. Spaja se opičnim 5-pinskim MIDI kablom i zato je potrebna zvučna kartica. Integrirane nema niti jedne sa MIDI In Out. Tu se isto spaja Out-In, In-Out. |
nije mi jasno .. milan kaze da je vec koristio vsampler na tom kompu.
koje integrisane il ne integrisane kartice? |
Trenutno vrijeme na Forumu 00:07 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org