YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Kutak za harmonikaše (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=30)
-   -   koja je ovo guerrini harmonika? (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=9851)

zoki73 30.04.2010 19:29

Znači li to da pravi majstor svakako može rješiti gušenje tonova?Znam da su neke od mojih kolga nosili harmonike majstoru zbog toga,neke su rješene a neke i ne.Da li je do majstora ili postoje i slučajevi gdje nema pomoći i što je uzrok tome?
Za federe tipki znam da se mogu malo opustiti kod majstora ali sam mislio da će i vremenom sami omekšati.

shtimerserviser 30.04.2010 20:17

Samo pravi majstor moze da otkloni gushenje. NEMA NESHTO SHTO SE NEMOZE POPRAVITI . Pozz.

zoki73 30.04.2010 20:41

Hvala na odgovoru i savjetima.

mladenkom 02.05.2010 02:34

da ne nacinjem npvu temu,koju harmoniku svira ovaj sa nase leve strane? :confused:

Orosz ZoltĂĄn - Balkan Project - Soborsko oro - Part.
You need to upgrade your Flash Player

shtimerserviser 02.05.2010 09:31

Harmonika je SERENELLINI

MileGuerrini 03.05.2010 21:51

Ova harmonika sto ju Samir svira sa Halidom je Guerrini Superior2 iz '76.g!
Puno bolje radi od onih '80-ih i mladje!
Ali ne radi bolje od Presidenta iz '79!!!
Jedino Guerrini starije od '73.g rade bolje od Presidenta!
(naravno tonski)

A sto se tice glasova u Bassoonu da se guse, ovisi o harmonici i o tome koja vrsta i klasa glasova!!!
Ako su prva klasa amano, moze da se nastima da se ne gusi, a ako su losiji glasovi ne moze se bas puno dostelavati jer su slabije elasticna pera i td...!

Pozz svima

shtimerserviser 04.05.2010 10:00

Poshtovane kolege ! Da naglasim. Ne zavisi gushenje samo dalije na Basson ,moze bilo koji. Nije bitna firma, kako i klasa glasova. SVE JE DO SHTELOVANJE PERCA /glasova/. Primer: 5 tona negushe pa 2 gushe, pa opet 2-3 ili bilo koliko negushe, pa neki gushi /ili bilo koja varijanta/. Znaci da bi svi trebali da gushe ili negushe ako je u pitanje klasa glasova. Tose deshava kod bilo koje marke harmonike, kako i marke i klasa glasova.

celicni 08.05.2010 17:25

iz koje je godine

2 Privitaka
Da li neko moze da mi kaze sta misli o ovom instrumentu, godiste i eventualno kvalitet istog. Naime, treba da postanem ponosni vlasnik ovog instrumenta pa me zanima vase misljenje.
Hvala!

boco1181 09.05.2010 01:02

Jesi li siguran da je original harmonika? Probaj pa ako ti se svidi kupuj, opet sve zavisi od cijene i kvaliteta tonova, mijeha, mehanike itd..... Harmonika se ne kupuje dok se ne otvori, jer takva harmonika nije malo novca. Pozdrav

celicni 09.05.2010 12:51

Kupujem je od najboljeg druga, trebalo bi da je harmonika 69-70.god, iz inostranstva je doneta i tvrdi da je original, nemam razlog da mu ne verujem, jer mi zaista mnogo dobar drug. Kako da se vidi, odnosno zna da li je original (kad se otvori) i bar priblizno godiste da se odredi. Na sta bi trebalo da obratim paznju? Hvala
I da, nije mala para...

Trenutno vrijeme na Forumu 00:36

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org