![]() |
Yamaha PSR 9000 pro moze da bude teska koliko god hoce, ali ce pojesti svaku klavijaturu gore navedenu! :P
|
rece mi jedan serviser iz BG-a danas da su yamahe jebene ,kad se nesto sjebe kaze bolje da se ubijes:confused:
|
U pravu je, dobro ti je rekao. Jer ako ti se yamaha pokvari onda si bas debelo zeznuo stvar jer se to tako retko desava. :))
|
|
VA7 je jako komplikovana klavijatura za svirku! Zaboravi je odmah.
|
@skoricnik
Na sve se covek navikne tako da nije bas tako strasno ...znam jer sam svirao na VA7 poslednjih 8 godina. |
Citat:
|
Meni na VA7 se ne svidza ono izberes neki ritam pa stisnes "next" pa boju, ne znam dali mora tako al kod korga je lakse menjati boje i ritmove.
U anketu kao sto vidim Pa80 vidi sa mnozinstvo, i mislim da je pa80 pravi izbor. |
Ma brate sacuvaj jos malo tih para pa kupi Korg Pa 800. Vrh vrhova ritmova i boja. Haj ja
|
Kupi pa800 ali ostavi novac sa strane da ti se nadze kada pocne da rikava ram.A ako ti se desi to usred svirke objasni ljudima da je to normalno.
|
Kolega je pitao za aranžer do 900 eura,ako imate da mu ponudite pa800 za te pare izvolite a ako ne nemojte o tome da pišete jer skrećete sa teme!!!
|
A i tema je,inace vrlo jasna,kao sto se i vidi.
Savjet za kupovinu se trazi za 5 modela klavijatura. Imate cak i anketu na vrhu o kojim se modelima radi,pa pisite o njima. |
Posto vidim da imas i TR-a, mozes komotno da kupis nov pa 50 (neko je napisao nikako pa 50) neznam zbog cega je to napisao, ja je vec imam 5 godina i nezna da stane.Onda povezes preko midija te dve klavijature, podesis, sredis dirke na pa 50 i eto ti posao.Brate vrlo tesko ces naci dobro ocuvan pa 80, znaci novo je novo, u tr-a ima 64-mb sto ti je dovoljno da zadovoljis svoje potrebe.Drugar radi u kombinaciji tr-pa 60 ali ja sam pristalica za novo.
Rolandinjos je covek u pravu posto ovde pise do 900 eura pa da ne zameri sto cu ovo napisati, a brate mozes da prodas tr i dodas ove 900 i kupis polovan pa 800, ali....... Pozdrav i sve najbolje! |
ok i postavio sam temu da bih cuo razlicita misljenja,necu da prodajem i TR-a jer uvek gubis mnogo kad prodajes ,tako da prodajem samo E50,a i prezadovoljan sam sa TR-om
pazi sad koliko gubis: platio sam Rolanda 1050 e + torba 60e + pedala 80e + coveka za ritmove 150e =1340e i sad je prodajem za 650e ,tako isto i sa TR-om platio sam je pre par meseci 700e bez torbe,nju sam naknadno kupio,i sad bih taj isti TR mogao da prodam s torbom za 600e .u opremu samo ulazi ulazi pare nikako da se smirim.tako da hocu samo dobar aranzer i hocu da sagledam sve i probacu i VA7 necu da bezim od njega.i mene najvise vuce PA80 |
@Rolandinjos
Rekao sam da je meni komplikovana. Nisam rekao za ostale. To je verovatno posledica toga sto sam stalno na Korg-u. Kolega @Davidovic sa foruma je imao VA7, i menjao ga je za PA80. Covek se preporodio kad je presao na 80-ku. Pozdrav |
Rekao si da je VA7 jako komplikovana klavijatura i savetovao Kolegi da je zaboravi,mene samo zanimaju argumenti da ih čujem,razlozi za tu tvrdnju?
Ako si probao spravu i preporučuješ je kao lošu daj da čujemo zašto,možda je i ja zaboravim ako mi ti objasniš zašto? Hvala |
a moze li da se uzme pa50 pa da se vuku semplovi sa tritona u ritam?
ako moze to onda je to jeftinija varijanta |
i ako moze koliko je to praktcino da se u svaki ritam ubacuje sempl s TR-a?
|
Mislim da je to malo bezveze da vuces semplice sa tr-a u aranzer, ako malo rasmislis shvatas da postoji mnogo razloga da to ne radis, kao npr ides na svirku sa samo jednom klavijaturom, pokvari ti se tr nedaj boze ne mozes da radis u opste jer aranzer nema odakle da vuce farbe, ima tu jos mnogo razloga al me mrzi da razmisljam. Ipak bih se odlucio na spravu koja moze samostalno da radi, ne bitno da li je to Korg, Yamaha, Roland ili neka peta klavijatura...
|
slazem se
|
Ja bih ti preporucio ovu moju yamahu sto ja koristim, psr s700, novija je sprava, strasno je dobra zbog usb stick-a (kao i psr 3000) samo je jeftinija od psr 3000 bilo da li je nova ili polovna. Ritam sekcija joj izlazi super, i plus sa tritonovim solo bojama nema sta da se bojis, ne moras ni da vuces semplove za ritam, moze sama jako dobro da se sredi. Mislim da ju novu mozes naci vec za oko 900 e, a o polovnoj da ni ne pricam. A takodje kada bi se ne daj Boze desilo u svirci da ti zakaze tr, mozes komotno svirku sa njom izvuci do kraja. A o zabavnjacima necu ni da pricam, zna se kakva je yamaha za zabavnjake.
|
nisam u zivotu pipnuo yamahu ali znam coveka koji je ima i mozda odem jos danas da cujem kako zvuci
|
Ljudi pa napravite rezervan set na koji nije podeseno da preko MIDI kabla svira semplove iz TRa, pa ako se ne daj boze TR pokvari, ucitas taj rezervan set i produzis svirku samo sa aranzerom.
I ne slazem se da je bezveze svirati sa ritam koj koristi semplove iz TRa. Sad svako ima razlicito mislenje al zasto bi svirao sa obicni bubanj kad mozes sa semplovan zivi bubanj. |
u jbt ! Ja mislim da ste malo vi odlepili drugari, ima tema razradjenih na forumu kolko ocete a pa80 je ubedljivo rekorder svojevremeno u temama neki su usli u dusu masine, pa preko va7,76...em2000, g1000, psr 9xxx tyrosa...vi i dalje ko o cemu baba o ustipcima koji je bolji, koji je tezi, veci cvrsci..ne kapiram u cemu je frka? Covek baci kosku svi odma u raspravu i diskusiju kao da se prica o letecim tanjirima a ne o spravama koje su vec odavno demode pocev od VA serije pa preko PSR9000 pa do PA80, i zamolio bi modove da zakljucaju ovu temu jer odlazi u tri lepe i nema nikakvog smisla i dalje se ponavlja ista rasprava po ko zna koji put "ovo zaboravi, to je sranje...povezi midi kablom i povuci semplove i da te bog vidi.." tema nema smisao nikakav po meni. A vi vidite sta cete i kako cete.
Pozdrav ! |
Postujem tudja misljenja, samo ne volim kada se neko javi i komentarise tudji post, a pri tom nije dobro protumacio sta je napisano, da ne skrecem sa teme, izvinjavam se, i dalje ostajem pri svom milsljenju, a decko ce sam odluciti sta mu najvise odgovara.
|
u cemu je fora ?? ne kapiram ?? izneo si sasvim logincno misljenje da covek mora da kupi samostalnu spravu, da nebi imao silnu zajebanciju sa midi kablovima rutiranjem...zezancijama...... e sad ne vidim da je neko nesto lose komentarisao posle tebe. E sad ako sam ja napisao da je tema bez veze i samo vodi ka rastezanju praznih prica po vec stoti put u cemu je tu sad nesto lose i stojim iza tog da je tema totalno bez veze napisana postoji na forumu pretrazivac ili na nemackom pise "suche" tu je mogao da potrazi sve sto ga interesuje i da se informise sve sto ga interesuje a korisnik je interneta i postoji GOOGLE i maicne stranice firmi gde ima u "legacy" sve o tim modelima. A pre svake kupovine covek bi trebao logicno da zna sta mu treba za posao i sta ce da zadovolji njegove kriterijume, ova vrsta kupovine iz "fotelje" reko mi ovaj onaj..to je to ..od tog nema nista ;) pisi propalo, posle ce biti kukanja po forumu kako se presao...a covek je stavio prvo par modela do 900 eura i zavrsilo se na pa800..a u nekim temama i na kraju se zavrsi "kupi brate pa2 i car si"..tako da i dalje stojim da tema nevodi apsolutno nigde.
pozdrav ! |
nije iz fotelje,postavio sam temu da bi u njoj mogao da postavljam pitanja koja me konkretno interesuju,s obzirom da nisam probao vecinu navedenih klavijatura zato sad i 'smaram' u ovoj temi ,ovde su mi ljudi rekli da pogledam VA seriju i PSR sto ja ranije verovatno ne bih uradio,jer sam mislio da je to bzv.Danas sam npr isao da probam kod kolega PSR3000 i ne radi uopste lose cak ima i skroz simpaticne boje,ali ipak nije po mom ukusu skroz,radi ona skroz slatko i cisto ali je definitivno vise za zabavnjake tako da otpada.icicu ovih dana i VA7 da probam.jedino sto nemam gde da probam je EM2000 jel ona bolja ili losija od VA7?
|
EM2000 bi trebala da bude lošija od VA7 jer je za jednu generaciju starija,mada ja to ne bih rekao baš tako...VA serija je malo modernije uradjena ali da je bolja ne bih smeo da tvrdim,ima nekih inovacija ali ne toliko bitnih za svirku...
I da...poštovane Kolege zamoljavam vas da se u ovoj temi služite argumentima i činjenicama inače tema ode u LOCK...hvala |
evo ija bi se nadovezao na temu pošto mimiki ima roland e50 kao i ja ja sam svoj prodao danas dolazi po njega momak,pa i meni treba savjet koji novi aranžer uzet,svirka je tipa svadbe,i ponekda neki restorančić i tako sl.hvala svima!!
|
@dado123
Nemojte skretati sa ove teme. Odgovor na vase pitanje potrazite u sekciji "Savjeti za kupovinu",u kojoj ima mnogo napisanog o tome. |
Koliko ja vidim,izgleda da vas mrzi da sednete i zagrejete stolicu.;)
|
@neconix
ma cini ti se druze, nevaljaju te klavijature ama bas nista, ja mislim da treba to sve prodati i kupiti nesto novije jerbo nema mnogo da se pakuje ukljucis ono sve svira, terce, jv boje, basevi...sve full jedino imaju manu sto nemoz da odu same na tezgu i da donesu pare na kucnu adresu. :rolleyes: |
Nije stvar u zagrevanju stolice,moj roland E50 je skroz ok sredjen,ali E50 nema teorije da zvuci kao PA80 i to sto hocu da predjem na bolju klavijaturu nema nista lose.
zakljucajte temu molim vas ne mogu da slusam vise ovo pametovanje,treba u stvari sve teme da se zatvore i da nijedna ne moze vise da se otvori posto je o svemu pisano! |
pozzz.uzmi korg pa80,ili yamahu psr-1500 ili 3000. sve ovisi koliko ti trebaju semplovi,ako volis bolje sa semplovima onda pa80. pozzzz.
|
Teme se zakljucavaju prema procjeni i potrebi,i zavisno od toga da li ima na njima jos nesto konstruktivno i korisno da se napise.
Na ovoj temi se ne vidi napredak i ona je izgubila smisao. LOCK |
Trenutno vrijeme na Forumu 16:37 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org