![]() |
A sto ne vidis sa @Bokivelik ,posto ste blizu,a snimci su mu dobri,pa snimi kod njega.Pa da vidimo da li je do zvucne kartice!
|
Kolko se secam i Boki ima integrusu i ne verujem da bi dobio znatno bolji snimak.Ipak mislim da takav zvuk daje GW8 jer sam na istom kompu snimao i EXR E2 pa je zvucao dobro.
Kad bi mogao na svaki part da stavim efekat ili ekvilajzer koji zelim toga ne bi bilo.Mada primetio sam da GW8 pamti postavke svih efekata u okviru MFX sekcije iako se samo jedan primenjuje na part.Sto implicira da se razmislja ili se mozda vec radi na novom sistemu ili klavijaturi koja ce imati pomenute mogucnosti. |
Da propustimo Bobanov GW kroz moju "jabuku", moz' da bidne bolje, a? :)
Stojim na raspolaganju ali mislim da nije do toga. Pozzz |
kod mene sasvim korektno zvuci svaki snimak koji je postavio Boban010.
Ponavaljam GW8 je sjajna sprava!!! |
@bobane ma nema problema za onaj nesporazum...ja i dalje ostajem istog misljenja,da si ti jedan od veoma dobrih muzicara..posebno me odusevljava kad cujem da sve sam pravis na klavijaturi.
Ja takodje zelim tebi mnogo lijepe svirke i jos vise uspeha u daljnjem radu.Poooz |
Hvala,hvala momchetija,"da ste mi svi zivi i zdravi i koj kvo nema da si nabavi"!
|
Mene još nešto zanima...foršpili,jel tu bilo malo "seckanja" midija ili je sve odsvirano u real time-u?
|
@vule
ja mislim da je sve odsvirano da nema seckanja. Mozda gresim ipak nek Boban odgovori a ne ja ,sta se ja trpam bezveze!!!hehehehehhe |
I ja se baš zapitah otkud ti na Bobanovoj temi? :lol:
|
Sve solaze su odsvirane u realnom vremenu,ali je ritam za recimo Dolazim za 5 min napravljen od midi fajla.Sinkopirana uvodnica je na intru,2 varijacije i 2 prelaza ali su solo partije u realnom vremenu,konkretno na intru sam ja u realnom vremenu svirao solazu jer je intro bez sola.
|
Pitam jer boje dosta "mrsno" zvuče a znam da gw ima max dva upper-a
|
@vule
mislim da je vreme da kupis jedan GW8 da se malo zezas sa njim:lol: Prodas Fantom G6 kupis dva GW8 ,ostane ti para i bog da te vidi!!:lol: |
Boje zvuce tako zato sto sam ja izbacio chorus kao efekat iz upotrebe,on ima opciju da se na njegovo mesto postavi Delay,Reverb ostaje reverb a MFX koristim da bi stavio ekvilajzer na boje ili recimo distorziju...
|
to su male tajne velikih majstora pa zato tako dobro zvuce solo boje na GW8
:lol: verujem da Vule zna o cemu govori Boban posto su ovo kljucne informacije da GW8 zazvuci kako treba. |
....
Citat:
A Bata Boke? |
I ja imam integrisanu,pa su mi snimci GW8 puno masniji i snazniji.Mislim da nije do same klavijature.Pa sam pomislio da nije do zvucne.
Probajte pa da vidimo! |
@bokivelik
Ma nema problema,nego ja se ne bi tangirao zbog toga,grdan mi snimak pa cu sad da izmisljam toplu i ladnu vodu.U svakom slucaju hvala Bokence! @milancheshow Slusao sam tvoje demo snimke :lol: pratim te ja ne brini.Sto se tice mojih snimaka,mislim,ne mislim,siguran sam da je do odnosa jacine instrumenata u ritmovima.Sa tvojom postavkom jacine ritmova,pola boja za solo ne bi mogle da pariraju jacinom uz ritam.Ne znam da li me razumes,cak ni ekvilajzer ne bi mogao da izvuce jacinu pojedinih solo boja da zvuce ujednaceno sa ritmom.Osnovna razlika je jacina bas bubnja i jacina basa.Poslusao sam neke vase savete iz mojih prethodnih demo snimaka pa sam smanjio bas i postavio reverb na delove bubnja.Mozda i ta vrsta reverba ostavlja utisak o izrazenijim srednjim tonovima. E sad sta je bolje vec je stvar ukusa. |
Pa neznam sta da ti kazem.ali ajd ako vas ne mrzi i ako imate slobodnog vremena,pa da probate kod @bokivelik jedan snimak.
|
....
Milance slazem se sa Bobanom mislim da nema veze gde se snima jer i ja kad snimam povezujem direktno iz klavijature u komp, tako da je stvar do stelovanja klavijature kome kako legne u uvo. Bar ja tako mislim.
|
Tako je Boki,mogu samo da potpisem.Imam ja i audio karticu Audigy,probao sam je malo uporedjivao i posle mesec dana je skinuo pa sad samo vata prasinu,mnogo buke ni oko chega,sve je to isto s...
Dobro,ima neke neznatne razlike jedino ako se neko profesionalno bavi produkcijom a onda bi tek bilo smesno da se bakce integrisanim i audio karticama od 100-nak Eura. |
Za dobar snimak je jako važna kvalitetna audio karta,možda je dobra ideja da pokušaš sa snimkom kod Bokija ili negde drugo,baš da čujemo razliku i da li smo u pravu ili ne?
|
Evo jednog snimka uzivo sa svadbe
Ne znam zasto je kvalitet snimka toliko pao posle uploada na Youtube...... Dodato: Evo jos jedan snimak,kratko ali slatko! |
....
Odlicno Bata Boke i ako je video snimak dobro se cuje.
A i dobro svirate nema sta.;) Pozz. |
Hvala Boki,presusao sam i ja tvoj poslednji snimak ali nisam imao vremena da bachim komentar,jer sam bio zauzet oko ubacivanja i sredjivanja ovih video snimaka.Odmah cu to da ispravim.
Pozzz... Dodato: Evo jedan deo od "Peshachke".... |
slushao sam opet sve iz pocetka :D fantasticno!
uvek sam rado ocekivao tvoje demove - ne samo zbog toga sto volim da cujem tvoj GW8 - nego sto volim da slusham kad ti sviras :D a i ovi zadnji video-klipovi su odlicni, svega po malo a sve fino ... moram da priznam da sam malo vise bacio paznju na lepe pirocanke :) jedna lepsa od druge ... ovaj zadnji snimak me nesto zbunio, posto i ja volim folklor, al nikako da shvatim korake:( ... ne ostaje mi nista drugo nego da gledam i slusham dalje, valjda cu da savladam i taj danc ... kako se zove ta vrsta igranja? pozdrav |
....
Grandia to u Pirotu traze kao Pesacko kolo. Inace ga muzicari koji nisu iz Pirota znaju kao Bugarka.
Bata boke dal si njim zegu jos malo pa trcu.=)):lol: Odlican Sound! |
boki, pa pesacim i ja brate al ovako jos nisam :lol:
vrca mi se vec u glavi - jos nisam skontao logiku koraka :rolleyes: |
@Grandia
Hvala druze na komplimentima,a sto se tice pirocanki,mnogo su stisnute,dzabe su ubave.Sto bi ti reko "Kad bi znale kolko volim onu stvar a one dju guzvaju"!=)) @Bokivelik Sound je od Martin Wismana PMF800,2xWharfedale Titan12 i 2XDynacord EF15.3.Mislim da je ovo zadnje presudno.:lol: Ti znas ali da napisem za one koji ne znaju. |
Najbolje su one koje se stiskaju.One razgazene vise nisu u modi!!!!
|
Super zvucite ;)
|
Ima jedan vic koji kaze da je doticna stisla noge da joj ne bi ispadala creva!
Ne znam da pricam viceve ali znam da ih je "onaj nash na kraju sve nadmudrio"!:lol: |
Ovo sa svadbe je jako dobro,a i harmonikas svira lepo,dobro sve zvuci.
|
Pozdrav druze Svrakane,aj ti imas one studijske monitore,pa malo poslusaj,da li bi mogao da procenis ko je svirao i u kom kolu, prvu a ko tercu,harmonika ili sinth?
Mislim na delove gde se cuju dve harmonike.:lol: |
Pozdrav Bobane, svaka vam cast.
Jeli znas kako se zove ovaj deo na kraju ok 49s... to nisam cuo odavno. Super Svirka. poz Vladan iz Engleske |
@MrVlad
To je obrada,a cuo sam je kao decak i od tada je sviram.Kod nas u Pirotu se svira u okviru koreografija kulturnoumetnickih drustava pored cuvene Cigancice(isti je ritam).Inace dosta podseca na jedno kolo koje imam u racunaru a izvodi ga Boris Karlov i ima naslov samo "Recenica".Na youtube sam pronasao isto to kolo ali pod nazivom "Gjusevka recenica". |
Svaka cast za svirku.Dobra atmosfera i lepo ste uigrani vas dvojica.
|
Hvala Jefto,mada nam treba jos vremena da bi to zvucalo opasno dobro jer sviramo zajedno tek 5-6 meseci a posla ima malo pa samim tim sporije napredujemo.Na ovoj svadbi je bilo dosta gostiju koji bas znaju da igraju sva moguca kola,ali bivalo je prilika kada nismo odsvirali ni jedno kolo u toku cele svirke.Sta ces,nekada smo imali "Poselo" a sada imamo "Exit",izgleda da nam je u krvi da uvek budemo kontrashi,nikako da uvatimo neku sredinu!:lol:
|
Stvarno lepo zvuci!!!reci mi da li je na GW8 radjeno ili neki drugi aranger?
|
Iskljucivo GW8,a pre neki dan sam kupio jos jedan pa imam 2XGW8!:lol:
Mani zebanciju,stvarno imam 2GW8. |
Heh nemoj da zezas???pa zasto jos jedan?ja sam u fazi kupovine GW-a pri kraju meseca bih trebao da ga kupim!!!
|
Trenutno vrijeme na Forumu 12:43 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org