![]() |
Dynacord je odlican mixer sa svim svojim manama. Godinama je powermixer No.1, niko nije napravio nista bolje u toj klasi. Ima mana ali kad se sve uzme u obzir, nema konkurenciju.
Ja vise ne sviram na Dynacordu, najverovatnije vise nikad i necu ali to ne znaci da su svi gluvi koji sviraju na njemu. Neko se manje razume, neko vise, neko nece da se pati, neko ima problematicne u orkestru pa mu je najbolja solucija bas Dynacord... Ima puno razloga zasto se neko danas moze odluciti za taj mixer. Ne mora biti los muzicar. Jedan PowerMate 1000/2 izmedju nogu, u rukama dve Zx4 i mozes gde hoces, zavrsices posao. Ako zelis jos profesionalniji pristup, ima drugih stvari. Ovo je klasika koja radi i tu nema sumnje. Predpojacala su odlicna, snage koliko hoces, sto je najbitnije u startu zvucis kao neko ko se ne zaj..ebava. To je prva stvar koja nama tezgarosima treba. To PowerMate ima i zato je tu gde jeste. Tacno je da ima "prljav" zvuk, ne moze se ni porediti sa zvukom ozbiljnijih firmi (koje u ponudi nemaju powermixere ili imaju neke koji ne mogu ni prici) ali radi posao za svaku paru i za svakoga, svako se snalazi sa njim, i ako ne ume - nista mu ne moze, ako ume -solidno ce zvucati. Svi zadovoljni. :) To smo ispricali do sad milion puta ali rekoh da jos jednom napisem, izgleda da nije dovoljno. :) Pozdrav. |
@Beethoven
Vidim da HARMAN pozitivno utice na tebe! ;) Raduje me.... @Dynacord Na ovu temu smo vec hiljadu puta polemizirali... Apelujem na konkretno uporedjene proizvoda a ne brendova generalno! Znaci uporedba "A to B"!..ostalo ce biti brisano! Kolega Beethoven je dao najbolji primer...svakako u pozitivnom smislu P.S.ko zna da peva, pevace dobro i na Dynacordu i na Yamahi i na Behringeru i na....ko ne zna, dzaba mu i MIDAS PRO6 |
ja to i ocekujem ovde na forumu da se argumentovano analizira neki mikser a ne da se pausalno i bez osnova daju kometari.
u svemu se slazem sa kolegama @Bethoven i Aleksandar 72. ja koristim Dinacord PM1000 I i meni se nikad ne desava da master ide u pik i da iskace kao sto neki kazu. Dinacord je napravljen tako da mozes lepo da obojis svaki glas,da klavijatura zvuci odlicno i sve performanse su prilagodili za nas tezgarose(a sviramo i zabavnu muziku). Slazem se da ima kvalitetnijih miksera,snagasa,efekata od Dinacorda ali mislim da su nemci pronasli recept da naprave dobro,pouzdano i pristupacno svima koji se bave ovim poslom da mogu sebi da ga priuste i da budu zadovoljni. Ne zaboravite da je firma EV i Dinacord napravila dil i da opremu rade kao jedna kompanija. |
Naravno gosn Neso, da si u pravu, za 3in1, sto znaci, mikser, integrisani efekat i pojacalo, bolje a jednostavnije za upotrebu od powermate nije niko napravio, mada je cena malo jaca nego sto bi trebalo, a ono za pikovanje, ja sa tim nemam veze, greska.
Meni ni behringer nije pikovao!!!! Ali da je prljav, i mutan, i previse mekan mikser, jeste, i tu se na vokalu najmanje osecaju greske..... radio sam godinama na behringeru, i dinakordu powermate i 600 i 1000/2. Behringer je bio moj isao je sa mnom na manje svirke, a za vece i ozbiljnije iznajmljivao sam powermate uvek. Kada sam konacno se odlucio da promenim sound, razmisljao sam o allen & heat ili soundcraft. Sticajem okolnosti odlucim se za soundcraft, jer mi ispala lepa cena. Evo vec je mesec dana kod mene, u pocetku sam pomislio da je pokvaren,...ili da mi visokotonci na kutijama riknuli, ma uzas, nema onog mutnog ambisa koji je i na behringeru i na dinakordu bio slican,... pa sam Aleksandra72 davio na PM, da mi pomogne oko stelovanja, sve dok nisam preslusao snimak gde sam uvideo da mi je zvuk konkretniji, cistiji, jasno definisan, vokali su razumniji,... a instrument diskretan ( aranžer)! Sto znaci navika pa navika,... navikao sam na mekani dinakord i kraj,.... Zato se slazem sa onim postom! A ko hoce da da 2000 eura za powermate 600 i sx300 par, neka da. Ja necu! |
a sta fali ozvucenju art300 nadjes ok polovan za 500eura ,i nadjes polovon pm600 za 600eura i to ti je 1100eura.svi kažu polovno ne valja bla bla ,odeš i probaš i opteretiš maksimalno,ja sam do sada sve kupovao polovno skoro i nisam imao nijedan problem do sada ...
|
@mimiki
Kolega, sta si hteo da nam kazes?? Stvarno nisam nista konkretno razumeo... |
Ljudi,tema je "Nova mikseta",obojica kolega koji su trazili pomoc pri izboru kazu:"do 600 eura",ja stvarno ne znam koji nov Dynacord moze da se kupi za te pare.
p.s.Ne vodite racuna o tome kako se osecaju oni koji nisu u mogucnosti da si priuste dobru opremu i instrumente,ne mogu se svi voziti avionom,neko mora i vozom,mada svejedno svi cemo stici tamo gde treba,neko pre neko kasnije.:lol: |
e aleksandre072 ovde ne znaju ljudi da daju obrazlozenje kao ti! koji tranzistor gde kako funkcionise itd....i cim neko daje neki odgovor s kojim se ti ne slazes ti odmah trazis neke cinjenice kao da smo na sudu...ja sam odgovorio laički iz iskustva mog ličnog i to sam izneo meni se sviđa ta kombinacija sviđa mi se zvuk i to je to nema nikakvog vise obrazloženja vrlo prosto,ovoj forum postaje jako težak ljudi šta god napišu odmah ih krivično gone mislim da samo moderatori treba da odgovarju na teme...u svakoj temi posle svakog posta stiže neka ispravka moderatora....ne kažem da je loš forum samo mislim da preterujete malo....
a napisao sam ono jer je kolega rekao da treba 2000eura...a ja kažem da treba 1100eura |
Necu da ulazim u polemiku kolega mimiki...ako imate neku primedbu za moju moderaciju, iskoristite svoje pravo(Tacka 23 Pravilnika)...a pravilnik vazi ne samo za clanove foruma, nego i za moderatore...tu spadam i ja.
Pozz |
Ma svaka mixeta je dobra za prave profesionalce :)
|
Citat:
Šta fali ozvučenju ART300A, nađeš ok polovan za 700 eura i nađeš polovan Allen&Heath Zed 12fx za 400 eura i to ti je takođe cca. 1100 eura a zvučaće za klasu bolje i ozbiljnije nego ova tvoja kombinacija! Cijenkanjem će mu ostati love i za navlake za kutije(ako ih već ne pazari)... ;) |
može i to ali opet kad bi prodavao i opredelio se posle za nešto jače pre bi prodao moju kombinciju ipak je u igri dinakord :)
|
miki, sta vredi da kupujes i prodajes po sto puta, mislis da tvoja kombinacija sa dinakordom starim 17god bi se i za par godina prodala,... da ali za jos manje pare.. Moja preporuka za 1100 eura za kolegu je
par mackie srm450 oko 650 eura Soundcraft efx8 nov 350 eura 100 eura kusur! |
Generalno već godinama čitam ovu našu "sviračku filozofiju" kako treba kupovati ono što će se lakše prodati bez obzira što je to papreno skupo u samom startu kada uzimamo i moram reći da kod mene lično ta teza "ne pije vodu".
Kupiću ono što meni odgovara, tj. ono što odgovara mojim potrebama i neću robovati brendu i gledati na šta većina svira! Znam rećiće mnogi a šta kada budeš prodavao tu opremu!? Jednostavno za tih par godina koliko koristim tu opremu ću zaraditi i otplatiti je više puta pa na kraju imam računa i jeftinije i ispod cijene da je rasprodam jer je kao što rekoh sama sebe otplatila a ja sam u međuvremenu uživao u svirci i zvuku. Na kraju krajeva svaka roba ima svoga kupca, ljudi sve više i više otvaraju oči i uši pa uzimaju ono što je kvalitetno. |
to tako vi pricate,ali ja sam menjao opremu ,kupim Rolanda prvo i hocu nesto jace da uzmem nece niko ziv da kupi javi mi se na oglas jedan covek ulozim u nju 1200eura i jedva prodam za 550 eura,kupim zvucnike jamaha platim im ih 700eura sad nece ljudi za dzabe da ih uzmu,kupim miksetu jamaha 5014c kao nova niko mi se ziv ne javi na oglas i prodam za dzabe ortaku ,ali sam se opametio posle uzmem pa80 imam ga godinu dana posle ga prodam bez problema za iste pare za koje sam kupio......i tako je za sve...taj dinakord sto vi pricate da je skup uvek ce raditi posao ekstra i uvek ako se odlucis za nesto bolje mocices da uzmes dobre pare za njega....a pitanje je da li je bolje to sto vi kazete od dinakorda ,meni su rekli ljudi ovde sa foruma tako isto kad sam prosli put kupovao miksetu i kad sam uzeo Yamahu 5014c da je ona bolja od dinakorda , a jeste malo sutra....prvi put kad sam radio sa dinakordom preporodio sam se ....
|
@mimiki
Bravo ! Sve je tacno. I nije to slucaj samo u Srbiji vec u celom regionu, pa i sire. Pogledajte cene polovnih Dynacorda i, recimo, Yamaha, u Nemackoj. Wow ! Jeste da se otplati kroz svirke, ali kad dodje vreme za promenu - da se smuci coveku dok proda nesto sto nije Dynacord. Probao sam i posedovao mnogo mikseta i ostale muzicke opreme, ali prica oko Dynacorda stoji. Imam 3 PM-a koje cuvam samo zbog rente, ne volim taj zvuk, ali dodje covek i nece nista drugo - samo Dynacord. Dzaba ja objasnjavam kako radi A&H, Yamaha i ostali...Ako nemam PM - ispadam iz igre. A mogu da ih prodam cim pozelim. To su cinjenice-ukusi su drugo ;) ps - uskoro verovatno uzimam jedan PM3-da upotpunim kolekciju :) Pozdrav |
@Burli
=D> ^:)^ sve je receno... |
@domino uz dužno poštovanje ali Vi ovdje pišete kao renter, tj. neko ko zarađuje iznajmljujući te silne Dynacorde, i to je u redu, ali ste sami napisali kako Vam se zvuk PM ne sviđa!?
|
@Burli
Upravo tako. Meni se taj zvuk ne svidja, ali se Dynacord lako proda. Dynacord koriste i muzicari koji nemaju iskustva u podesavanju parametara. Nesto kao Plug&Play :) - pojacaj i pocinji. Licno, uzivam sa Yamaha i Mackie zvukom. pozdrav |
Mladi kolega, pocetak je tezak, pa jos i kad se nema para, ali mislim da za 600e mozes uzeti DYNACORD PM 600, ili cak 1000_1, ako dodas jos malo para, ali ces biti zadovoljniji nego sa nekim drugim markama... Pozzz
|
Yamaha emx512.Kosta oko 500e nova u Mitrosu.Imam je vec pola godine,i pokazala se super.Na prva cetiri ulaza kompresor,efekt koji ja koristim je hall sasvim ok.snaga 2x500w na 4ohm.Na nju kacim dve klavijature,gitaru i tri mikrofona.Zvuk sasvim ok.
Samo bih dodao da sam uvek za kupovinu nove opreme. |
Dynacord pm 1000-2
Vidim da mnogi misle ako imas Dynacord mixetu, efekte pustas do kraja???? Nije mi samo jasno odakle teorija da ko radi na ovom mixu ne ume da peva?? Zaista velike nebuloze od ljudi koji nisu strucni, a i sami znamo sta je dobro za rad, 3 sistema, 3 snagasa, aktivna skretnica, procesori i td.. Neko voli Yamahu, neko Rolanda. Iskreno najbolji zvuk sam imao na Rolandovoj mikseti, rek model, ali je tu bilo svega u tom istom reku, pa ne mogu to uporedjivati sa obicnim mikserom. U ostalom, ukusi su razliciti, a vazi i ono, KOLIKO PARA TOLIKO MUZIKE...B-)
|
Citat:
Možeš li nam za početak postaviti neki svoj snimak pa da mi "nestručni" što "bulaznimo" čujemo kako se to radi? Čisto da bi uvidjeli s' kim imamo čast?! Zatim bi nam mogao malo detaljnije pojasniti kako su "3 sistema, 3 snagaša, aktivna skretnica, procesor itd." dobri za rad? I za kraj me baš živo zanima kakva je to "Rolandova mikseta-rek model" i što je ne koristiš jer si "imao najbolji zvuk" nego nam preporučuješ PowerMate? |
Evo i mene zanima kao nestrucnog sa svega 10 godina iskustva, ta kombinacija 3+3+3, i taj rolalnd rack!? Sta je to, koje to, sta ce da mi da?
|
kod nas vecina ide na svirku sa dvoje troje ljudi u bendu ili sam i to su obično svirke gde su ti potrebne dve kutije i mikseta koja zavrsava posao i u ovoj temi se upravo o tome radi...a ovde se prica vise ne znam ni ja o cemu....sledecu svirku imam da iznajmim jos sedam pojacala i mikseta i idem u kafic sa dve,tri kutije ima da oderem...
|
Ne znam zaista zasto i kome bih se pravdao, kacio svoje snimke posle vise od 25 godina rada, samo zato sto neko ne voli ovo, nego ono, svira na ovoj mikseti, a ne na onoj... zaista smesno... Namera mi je bila da posavetujem momka koji ima 600e sta da kupi... Mladim kolegama savetujem da cuvaju zivce, trebace im u ovom poslu....
|
meni idealna kombinacija koju sam pazario pre nekih dva meseca je Allen & Heath ZED 14 i Lexicon mx200 i veruj mi radi kao san sve lepo ustelovao pravis efekat kakv hoces ne gubi se nigde i ... posle svih pm i yamahi zvuk kristalno tacan i jasan sve se cuje nista se ne gubi.
|
@oparnican
Kolega nebojsa,... znam da si imao soundcraft efx8,... ,... reci mi molim te realno zasto si ga prodao sa cime nisi bio zadovoljan,... a i kazi nam da znamo da li si probao zed seriju sa njihovim efektima i kakvi su,... pozdrav |
@oparnican
Odlična kombinacija, imao sam priliku raditi sa njom, još jedan od dokaza da kvalitetna oprema ne mora biti preskupa i ne mora nositi etiketu Dynacord. :D |
@oparnican
istu tu kombinaciju (Lexicon) imam i ja ali sa ZED 12. U zivotu nisam na boljoj kombinaciji radio. Ko je god pevao na toj kombinaciji pitao me je kakva je to mikseta posto nemoze da veruje kako vokal izlazi. |
Kolega realno sam prodao efx samo zbog aux ulaza jer koristim sada vokoder iz pa 800 a ranije sam imao TC Voice Works pa su mi dva aux za vokder a dva za lexicom efekat i dodajes pravis kako ti sta odgovara. Nisam probao Zed seriju sa njihvim efektima jer sam vec pazario procesor pa sam uzeo zed 14 ona je bez efekta sa 4 Aux-a i USB za neko malo snimanje kuci i programm licenciranim koji ide uz sve to. Konkretno Zed serija mi ima jasniji, ostriji i cistiji ton bez muljanja za razliku od efx mozda zbog efekta u samoj mikseti ali je i kvalitet izrade na strani zed serije i kod efx ono dugme za paljenje i gasenje miksera na tako glupom mestu. Ne zna odakle si ako te zanima zed serija mzes da dodjes do mene da cujes i vidis kako sve to radi pa onda probaj efx pa da cujes razliku. Ako ti nesto zatreba ili te zanima pitaj slobodno. Izvini sto kasnim sa odgovorom bio sam nesto da pevam ako ti zatreba mogu da ti ostavim broj pa da se cujemo...
|
Hvala, bas si lepo objasnio,..... vec sam pazario efx8,.... imam ga dva meseca,... ma ok,.. ali ti aux ulazi stvarno jedan je malo,...Kada budem dolazio za Pancevo zvacu te da probam taj zed, kazi mi jos da li na lexiconu pored halla i delay mozes istovremeno ili odvojeno i kompresor ukljuciti ili ne,....
Inace ovde Pedja tvoj facebook friend,... cudi me da me nisi prepoznao! |
izvini druze nisam te prepoznao jer sam bio umoran i dosao sa tezge cucemo se telefonom pa cu ja da ti objasnim sta i kako...
|
Tvoji današnji postovi naprosto plijene, baš se dosta može naučiti iz njih...:rolleyes:
|
Koja mikseta za pocetak tezgarenja
Pozdrav kolege..evo ovako ja sam tek zakoracio u svijet "tezgi" i pocinjem polako
da zaradjujem:) Treba mi mikseta neka koja nije puno skupa tu do 500,600e..a da je dobra za pocetak..da ima te efekte..i jos sta znam bas se ne razumijem za sad mnogo u tome..zato i trazim savijet od vas koji znate nesto vise..:) |
Pozdrav svima.
Da ne otvaram novu temu, radi se o kupovini novog mixera.Koji kupiti? 1. Allen & Heath WZ316:2 2. Soundcraft MFXi8 3. ? Imam dynacord PowerMate 1000 II.Pa bi želio promijenu.....! Razglas imam aktivni,tako da može mixer biti pasivni.Nešto u cijenovnom rangu sa A&H wizard.ILi neku kombinaciju mixera i vanjskog efekta? @aleksandar72 unaprijed hvala na odgovoru. |
Evo da Vam malo prosirim vidike:) Probajte... http://www.rolandplanet.rs/index.php...40&arti=710550
|
@gooran.s
Edirol M-10dx ... samo jos fali da neko objasni kako ga najbolje podesiti ;) |
edirol
miksetu mikrofon ili bilo sta drugo podesavas onako kako tebi odgovara. Kao i na svakoj mikseti efekti su na istom mjestu ;)
|
:)
ni ja nebi mogo blje da objasnim... hahahaha |
Trenutno vrijeme na Forumu 11:48 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org