YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Demo snimci (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=76)
-   -   harepa50 - Demo snimci (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=17108)

harepa50 02.06.2013 14:01

Ma nisu ni sredstva problem, ovdje je baglama oko 340 KM nova u radnji, al vazda ima nešto preće od prećeg, pa ne možeš ni stići pare dat na sve... A za mikrofon (a i za sve dosad što si uradio za mene i što si mi pomagao oko svega) da ti se zahvaljujem cijeli život ne bi bilo dosta. Zato te u Sarajevu čeka jedno janje poveće.

tranzit 02.06.2013 14:23

Ovdje mogu dobiti baglamu za bar 50, a ako junacke srece bude bilo i za 100 eura jeftinije. Pogledacu sta trenutno ima od baglama odnosno sazova u ponudi. Za mikrofon ces biti obavjesten, ko i kada ti donosi.

harepa50 02.06.2013 17:42

U tom slučaju razlika u cijeni je stvarno velika.

Evo još jedan snimak sa iste svirke:

<iframe width="853" height="480" src="http://www.youtube.com/embed/OCIG1KR3neA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

tranzit 02.06.2013 18:56

Iako je snimak ocajan i uglavnom distorzira, tvoja virtuoznost na bubnjevima i prefinjeni osjecaj za ritam se moze naslutiti, a pomalo i cuti. Napisao sam vec, kod Dellovih demo snimaka, da cu vas trojicu, cetvoricu da stavim na "ignore" jer mi je dosadilo da vas hvalim. Slijedeci put, molim te, snimaj ton direktno sa miksera a poslije ga "nalijepi" na video materijal. Ako se dobro sjecam, imas Sony Vegas 10 64bit, u kojem to odlicno mozes da uradis. Rado bih i cuo sve to sto radite u pristojnijem kvalitetu, pa makar to bilo i snimanje preko Laptop interne zvucne karte, bice sigurno daleko kvalitetnije nego ovako preko mikrofona kamere.

zeljko 02.06.2013 20:37

Svaka cast mladi majstore bice od tebe nesto veeeeeliko..Poz

harepa50 03.06.2013 00:30

@zeljko

Hvala druže puno, veliki pozz za tebe.

@tranzit

I to mi je palo napamet al nisam bio u mogućnosti, a dole je isto zvuk na razglasu bio očajan. Bila je prvo priča da će neki lik sa radija doći sa digitalnom miksetom, na kraju bila Yamahina analogna mikseta (MG serija ja mislim) iz te instalacije. Na tonskoj probi prilazim "toncu" i pitam ga "Jesi li ti sa radija?", on mi odgovara: "Ma ne, ja inače čistim ovdje." (koliko sam ga uspio čuti od glasne muzike). Hahahaha...šta da ti kažem na to. A ovaj njihov kvazi line array je sastavljen od običnih kutija okrenutih vodoravno, a bass binovi izgledaju ko da im je enclosure rađen od betona (?) što je za ne povjerovat, mada nisam provjeravao. Da sam bar imao nekog digitalca ili još bolje Trans Audio, pa da sam sebi radim ton, što sam i planirao u budućnosti možda, jer gdje god sviram sve neki kvazi tonci.

tranzit 03.06.2013 02:23

Tonca posaljes da piski jer ne zna nista i pozoves cistaca da miksa. S njim ces imati manje problema. Znas i sam da ima "velikih tonaca" koji miksuju Gain potenciometrima jer im je "brze" kako kazu. Sumnjam da i Bog sami zna, kako im je to brze. Najveca budalastina i nebuloza, koju sam ikada cuo. To definitivno ima samo kod nas na Balkanu. Mozda je i bolje sto cistaci miksuju, ukoliko znaju da citaju, oni bar nece praviti takve gluposti jer ce znati sta treba pipnuti da bi se regulisala jacina signala. Pise vrlo citko na svim mikserima "Volume" ispod svakog od Fadera. Svakako je trebalo da snimas sa miksera jer tu nije uopste bitno kakve su zvucne kutije i kakav je ton u sali. Koja je sala bila uopste u pitanju i kolika je ? Djeluje mi dosta "ledeno" i "celavo".

harepa50 03.06.2013 02:33

E baš je taj čistač miksao faderima...svanulo mi kad sam vidio. Volio bih da sam snimao ton sa miksera, ali garant bi im bilo mrsko i "peglancija" isto kao što im je bilo mrsko da stave još jedan ton jer, pobogu, ne znam ni ponoviti tako nebulozan razlog koji mi je rekao ovaj što je montirao sve na sceni (konobar u ovom slučaju). U pitanju je Cinemas Club Sloga, u toj zgradi je još i KUD "Seljo", nalazi se iza Federalnog MUP-a, kod Velikog parka.

tranzit 03.06.2013 02:37

Znam sada koja je sala. Rekoh li ti ja da su cistaci vrlo cesto bolji tonci od "tonaca". Nego, ko posluzuje goste kad su konobari zaduzeni za scenu... hahahahahaha. Svasta ima, svasta...

harepa50 03.06.2013 02:42

Hahahahaha šta da ti kažem, taj je služio goste u toku svirke, a na sceni radio prije svirke. Ko je radio na sceni onda dok je svirka trajala? Ne bih znao da ti kažem, nit se sjećam baš.

tranzit 03.06.2013 03:06

*bem ti, pa oni su madjionicari, ima ih na sve strane u isto vrijeme. Teleportiraju se bolje nego Captain Kirk i Spock zajedno.

Dell 03.06.2013 12:44

Hare, brate, mladji si od mene 3 godine, a ja sam jos puuuuuno mlad, a vidi tebe kako deres bubnjeve, klavir, a strah me pomislit sta radis tim drugim instrumentima ;)

ЂолеПФК 03.06.2013 13:05

Odličan muzičar, još bolji drug! :)

smuchac 03.06.2013 14:53

Hare burazeru super je ovo. Reko sam da ću jednog dana uzesti bubnjeve pa makar bio kruha gladan. :) Bolje da si uzeo Yamahu nego Korga. =))
Svaka čast!

harepa50 03.06.2013 19:54

Ljudi hvala vam puno na lijepim riječima, to meni puno znači, drago mi je da vam se dopada. :)

@smuchac

Yamahu, al neki fin Stage custom ovako :D A inače sam veliki ljubitelj Sonora.

al bundy 03.06.2013 20:32

.....

svaka cast hare.
nisam ljubitelj ni djeza ni bumbarevih leteva,al za ovo tvoje umijece i talente skidam kapu.

harepa50 20.02.2014 02:12

<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/z0RPrPyCmsU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Evo nešto novo iz moje produkcije :) Veliko hvala našoj legendi Tranzit-u na nesebičnoj pomoći. Nadam se da će vam se svidjeti :)

tranzit 20.02.2014 03:13

Moja pomoc je totalno nebitna, bitno je da je ovo uradjeno veoma, veoma dobro i profesionalno do najsitnijih detalja, kako uostalom i treba da se radi kada je jedna produkcija u pitanju. Ponosim se tobom, tako mlad momak a toliko talenta i to na sasvim razlicitm poljima audio tehnike i mizike uospte. Sta reci, sve cestitke i najljepse zelje za slijedecu uspjesnu produkciju.

beronjan 20.02.2014 08:37

^:)^^:)^^:)^ BRUTALNO!!! Odlična obrada, odlična svirka, odličan snimak! Sve pohvale za celu ekipu i samo nastavite tako :D

Veliki pozdrav

harepa50 20.02.2014 08:46

Hvala vam puno ljudi! :D

Narodnjak300 20.02.2014 08:46

Svaka cast Hare majstore, odlicno odradjeno, vidi se da imas dara za produkciju.

harepa50 20.02.2014 16:04

Hvala puno druže, trudim se koliko god mogu a ne dopuštam sebi, ni slučajno, da nešto fušerim, šta god je u pitanju. A sve što sam naučio, naučio sam od Tranzita, njemu veliko hvala, do neba i nazad.

nesaband 20.02.2014 16:12

Sve je odlicno ....ja bih samo malo osvetlio tu distorziju na gitari,suvise ima donjih srednjih tonova...ali to je samo moje misljenje...nekako mi se utopila sa bas gitarom pa se ni ona ne cuje bas precizno....nadam se da se ne ljutis sto ti pisem moje sugestije.

romario 20.02.2014 17:02

Super je ovo Hare .
Odsvirano,otpjevano,tvoj studijski rad .
Bas sve .

Cestitke i tranzitu ...

EmirTotic 20.02.2014 17:35

Postovanje! :) Ne posustaj ni slucajno, odmah drugi projekat, pa treci... Samo napred Hare...!!! :)

DinO74 20.02.2014 17:55

Zvuči do eggs... Toliko od mene ;)

smuchac 20.02.2014 18:05

Vanserijski. Od početka do kraja, svaka čast! Lik pjeva ko veliki. :D

harepa50 20.02.2014 21:17

Momci drago mi je što vam se sviđa :D

@nesaband

Sugestije su uvijek dobrodošle, nego je već gotov proizvod pa se ne može više ništa popravljati. A ne bih ni mogao, koliko sam proveo na ovom projektu, zgadila mi se pjesma više hahahah. Vjerovali ili ne, u projektu je bilo preko 50 kanala, bez pretjerivanja, pa je laptop sve to jedva pogurao. Više se ni ja ne sjećam na šta je sve otišlo toliko kanala :lol:

Belmo 20.02.2014 21:19

Hare je l' mozes ovaj zadnji demo na soundcloud postaviti, ne radi mi net pa sam na fonu, a ovdje mi nece da ucita :)

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 5020X using Tapatalk

harepa50 20.02.2014 23:40

Evo ga druže:

<iframe width="100%" height="450" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/135739891&amp;auto_play=false&amp;hide_related=fal se&amp;visual=true"></iframe>

tranzit 21.02.2014 00:10

I meni se, kao i tebi, od silnog slusanja, gadi pjesma kad je cujem, uostalom kao i svaki drugi materijal na kojem sam bilo sta radio ali ovu i pored gadjenja, opet rado saslusam jer ima nekoliko zestokih momenata (prije svega tehnicko muzicke prirode) koji me uvijek nanovo oraspoloze. Samo se iz sve snage nadam, da ce biti ovakvih tvojih "gadljivih" produkcija toliko, da preplavis balkansko trziste i bar malo mu podignes kulturni i muzicko-tehnicki nivo, koji je debelo srozan u posljednjih dvadesetak godina. Treba sto vise takvih mladih ljudi i onda nema bojazni da ce muzicka bransa ostati ucmala i trecerazrednog kvaliteta iako se silno bojim da bas toliko, takvih ljudi kao sto si ti i slicnih tebi i nemamo. Steta, velika steta.

harepa50 21.02.2014 01:05

Baš mi je drago što ti se svidjelo, uvijek se trudim, i trudiću se da to ispadne kako valja. Balkan je debelo unazađen sa produkcijom i muzikom, i veliki je posao to dovesti u red, a baš kako kažeš, nema puno ljudi koji ovako razmišljaju.

namrgodjen 21.02.2014 17:42

Profi.

Belmo 21.02.2014 20:13

Evo sad sam preslusao i vrh vrhova, znaci nema dalje :)
P.S Hvala za demo na soundcloud

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 5020X using Tapatalk

harepa50 22.02.2014 03:57

Hvala ljudi, bit će uskoro još materijala. :)

Trenutno vrijeme na Forumu 16:54

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org