![]() |
Ima jedan moćan ritam kojeg sam ja za sebe malo prilagodio a zove se 8beat mega ako se ne varam. Koristim ga za masu pjesama a sad ga postavljam jer sam neki dan naletio na snimak s jedne svadbe gdje sam mijenjao klavijaturistu koji je bio spriječen da svira.
Sva 3 snimka su s istim ritmom,zvuk je u prva dva loš i varira i kvalitetom i glasnoćom jer se je kamerman muvao naokolo po sali dok je snimao. Kolegica koja pjeva je jedna najbolja i najkompletnija osoba i muzičar za ovakve svirke koju sam imao prilike vidjet a više odnedavno ne pjeva s nama tj. više neće s nikim da pjeva jer ima u obitelji neke primjedbe na takav život pa je bila primorana odustat od ovoga. Velika jedna šteta,al šta je tu je pa zbog nje i postavljam ovo... U ove dvije pjesme (Željo moja i Simply the best) sam je ja malo pratio mada se nisam proslavio onako pijan na zahtjev mladenaca i znam da mogu bolje. Također kolega na gitari se često "pre*erava" i neznajuć pjesmu "u bobu" pa nekad ne zvuči najbolje što demantira posljednji snimak. Dakle: Željo moja <iframe width="100%" scrolling="no" height="96" frameborder="no" src="http://kiwi6.com/tracks/widget/4blz7hw0yz"></iframe> Simply the best: <iframe width="100%" scrolling="no" height="96" frameborder="no" src="http://kiwi6.com/tracks/widget/dcmvx15wwc"></iframe> I za kraj pjesma grupe Kumovi - Da mi život da koju smio neku večer ja i kolega bezveze otresli prvi put. Objasnio sam mu akorde i ukopčao sam mu električnu gitaru u mixer bez procesora i pedale pa ne zamjerite na zvuku i greškama pošto je premijera. :D <iframe width="100%" scrolling="no" height="96" frameborder="no" src="http://kiwi6.com/tracks/widget/c9ve65qv6e"></iframe> Vozdra! :p |
bravo majstore....eto da su prve dvi snimke malo bolje... :D
|
Oooo smuchach druze,odavno nijesam pregledao demo sekciju pa kazem hajde da vidim kakvi su snimci kolege koji mi uvijek ostavi komentar.
Sta reci,pjesme SUPER,svirka SUPER,atmosfera SUPER.Te nekakve greske o kojima pricas nijesu vrijedne pomena.Neko moze sve odsvirati bez greske ali ako ne zna da narod digne na noge sve mu je dzaba.Vi to ocigledno znate da radite i to je veoma bitno. Veliki pozdrav |
Hvala druže Jaki na lijepim riječima!! ;)
|
Svaka cast,najveca je cast kada publika u glas peva za vama!:)znaci da je to To! :)
Sent from Galaxy S3 using Tapatalk 2 |
Kratko ali slatko... :)
Dakle, stranska pjesma od grupe Heart,a zove se Alone. Samo uvod od pola minute u instrumentalnoj verziji mene i jednog prijatelja koji nekad malo zasvira samnom. :) <iframe width="100%" scrolling="no" height="96" frameborder="no" src="http://kiwi6.com/tracks/widget/0lo2tn6n6q"></iframe> Pozz. ;) |
Idem ja dalje kad me ne doživljavate... :p
Bilo mi dosadno pa sam odsvirao i ovog puta odpjevao Pejakovića. Kad čujem sam sebe i ovaj dječji glas muka mi dođe,al kad sam snimio,eto vam pa se smijite. :lol: <iframe width="100%" scrolling="no" height="96" frameborder="no" src="http://kiwi6.com/tracks/widget/0p1h83916j"></iframe> |
Ma dobro je to. Jest da je glas "baby" ali uz malo poduke dobio bi ti za čas volumen koji treba. Intonacija je OK, to je mnogo bitnije.
Nego, jel one beatove (Željo moja, Simply....) piva Kate? |
Boja glasa mi je uvijek bila minus i tu mislim da nema pomoći... :( Inače imam strašno uho i nalazim svakome i najmanju grešku i u pjevanju i sviranju pa sad kad se slušam mi je muka. :D
Na koju Kate misliš? Ovo je Kristina šta pjeva s nama. Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2 |
Kad bi malo poradio na glasu, uzeo nekog za poduku, iznenadio bi se. Imaš dobru podlogu za napredak.
Mislio sam na pjevačicu Katu iz "tvog mista". |
Iz mog mista? U mom mistu nema nikakva Kate a da pjeva. ;)
Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2 |
Mislio sam figurativno s otoka Korčule, iz kojeg je točno mjesta, ne znam. Ma nije to uopće bitno. Samo ti poradi malo ozbiljnije na svom glasu i vidjet ćeš da možeš zvučati mnogo bolje.
|
Trudim se tako da je moguce sve. :)
Auuu jbt teka sad vidje ova dva zadnja snimka..Toooooooooooo bravo druze bas fino,a glas ce se podebljati s godinama.Nije lose Pozz
Tako je i onaj Branko Kockica poce a jesi vidio poslije sta bi hehe |
Hvala druže Željko. :)
Dočekao sam da se forum digne na noge i usnimio dvaput solo od jedne Mišine pjesme ovako po mom nekom improvizacijskom stilu mada ništa previše nisam mijenjao.
Također sam s kolegom snimio od Crvene Jabuke pjesmu Mjeseče koju još nismo odpjevali pa će to biti kad bude. :lol: Zasada inđojajte u ovom kratkom uratku ako vam se svidi! :) <iframe width="100%" scrolling="no" height="96" frameborder="no" src="http://kiwi6.com/tracks/widget/799myk0vhe"></iframe> |
Ovo super zvuci druze nema dalje..Sviranje dobro a i snimak kao studijski cist ,kristalan,lijep i bas koliko treba glasan..Kratko i jasno svaka cast super..Pozz
|
Kako sam i rekao neki dan, uboli smo vokale nekako pa bacite koji komentar na svirku a i na njih. Pozz. :)
Dakle, Crvena jabuka - Mjesece cover by Smuchac & Pere <iframe width="100%" scrolling="no" height="96" frameborder="no" src="http://kiwi6.com/tracks/widget/41xbpq3iup"></iframe> |
super si smuchac :)
|
sviđa mi se :)
|
Ko pjeva smuchac???
Jeli se to samo meni cini ili ima ih vise kome pjevac u nekim dionicana zvuci ko i zera iz crvene jabuke u pjesmi mjesece?? Postovano sa mobilnog uređaja |
Kolega pjeva sve a ja sano u refrenu pjevam tercu. :)
Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2 Dodato: Uvodni mali solo i glavni solo nabrzaka s nekom fabričkom gitarom uz malo natezanja sa pitchom... :D Daleka obala - Noć je prekrasna <iframe width="100%" scrolling="no" height="96" frameborder="no" src="http://kiwi6.com/tracks/widget/n8xyf6y6d5"></iframe> |
Fino zvuci ovo..Pozz
|
Samo naprijed druze,odlicno je to-ja kad ti kazem ;)
|
Hvala drugovi na pozitivnim komentarima :)
Čudi me uopće kako ste i naletjeli da ovo čujete jer je forum po pitanju ovoga neadekvatno podešen što sam i u prijavi svog posta napisao pa se ništa nije desilo. Ubacio sam novi demo a forum mi ga je automatski ubacio u moj posljednji post pa tema nije bila "bumpana" i do danas nitko nije ni došao da posluša. Zato vam hvala i za bump. :D Pozz. |
Pa pratim ja sta se dogadja po demo snimcima.
|
1 Privitaka
Pozdrav! :)
Zatražio je nele ako se dobro sjećam neku dalmatinsku a takva jedna mi je zapela za uho danas i morao sam mobilizirati kolegu da dođe do mene da snimimo taj duet, nazovimo ga tako. Slomljeni i jedan i drugi od posla danas i uz to što nam nije išlo ništa od ruke izbacili smo ovo ovako kako je jer je kasno više za popravke pa poslušajte. Nije sjajno,ima distorzija u vokalima,svašta nešto al šta sad... :) Laku noć. :) |
Lepo druze samo nastavi sa ovakvim melodijama opustio sam se 100%.
|
Rijetki su koji znaju ovako "prenijeti" pjesmu slusateljima ...
U moru foliranata ovo je pravo osvjezenje . Bravo ! |
Hvala drugovi! :)
|
2 Privitaka
Ovce bleju,makaze zvekeću i tako već dva popodneva. :D
Kolega iz prijašnje pjesme posla poruku da ovo odsviramo a ja imao malo vremena pa sve uradio sam i sad još njega čekam da dođe i malo s akustičnom gitarom popuni situaciju. Kako sam ja inače nestrpljiv a ko zna kad će on, otpjevao sam sam sa sobom duet. :D Malo je glupavo da isti glas pjeva oboje al eto. Konačni snimak ću ubaciti naknadno kad se desi prilika. Refren sam nadosnimio tercu tj. otpjevao sam i jedno i drugo,bez efekata i ostalih igračaka s nekim mikrofonom iz praška za robu. Pjesma je od TS Begini i Ivana Zaka a zove se "Obriši suze". Jedna verzija je gola a jedna s vokalom pa skinite za karaoke party. =)) Vozdra! |
Dobri su ti snimci druze, u kom programu snimas?
|
Nebitno je u kojem programu snima jer svi ti audio sekvenceri mogu samo da snime ono sto "cuju". Da li je to Cubase ili Muemdo ili Sequoia ili Samplitude ili najobicniji Magix Music Studio od pedesetak eura, nece biti razlike. Razlika iskljucivo dolazi od hardvera (mikrofon, mikrofonsko predpojacalo, AD konverteri na audio interfaceu), zatim spoljnih uslova snimanja, a na kraju od znanja i iskustva u miksu.
|
Korculanac,bravo,bravo,i lepo i ugodno za cuti,"skrinja ljubavi" izuzetno.Odlicno i za to sto na pravi nacin prezentiras psr3000;),pevac mi se dopada uopste,a jos vise sto me na momente podseti na J.Stublica a njega obozavam.
Mogu da zamislim,vas dvojica,lepa basta,miris mora i borova,riba na tanjiru,riba na stolici,ajmeee kus vise!!!\:D/ |
Kad ti kažem, smijat ćeš se. Snimam u programu Audacity koji je besplatan i milijun puta jednostavniji od tih "veštačkih" koje vi koristite. Da je bolji ne tvrdim jer nije istina al za demo je više nego dobar. To što se bolje čuje od nekih snimaka u demo sekciji je zato što ne idem direkt u integrušu u komp već snimam preko Behringer XENYX 1204 USB i spajam se USB-om na komp tako da je zapravo taj mixer moja zvučna karta za snimanje. Eto... :)
Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2 Dodato: @ VUNIMRAV: Hvala puno!! ;) |
Odlicno smuchac druže.Pozdrav
|
1 Privitaka
Došo kolega pa smo nadosnimili njegovu akustičnu gitaru koju sam doduše dosta prigušio jer je sam ritam ima u sebi pa da se ne "kolju". Također smo sad odpjevali i ja i on svaki svoj dio pa bi to trebalo biti to... Pozz. :)
|
1 Privitaka
Već dugo nišanim da sredim ovaj ritam jer mi je za masu pjesama dobar. Kad sam ga doveo (nadam se) u red,od muke sam i zapjevao kratko sam sa sobom u duetu. Tercu sam otpjevao i nadosnimio,naravno :D
|
@smuchac...malo si me zeznuo i bacio u depresiju sa ovim zadnjim snimkom :( Podsjetilo me na more i onako na tren zamislim sebe kako sjedim na nekom kamenu na plaži, noge u vodi a pivo u ruci (leš pijan :D ). Iza leđa, u bašti kafića, muzika uživo ... Nisi fer :( p.s. Lijepo ti ovo zvuči :D
|
Ti si neka romantična duša vidim ja... :D
|
Trenutno vrijeme na Forumu 18:31 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org